Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak uložit soubor z Inkscape tak, aby se mi zobrazoval ve složce?

Od: pavelkastil

Zdravím všechny, potřebuju poradit s jedním problémem, který se týká mého notebooku a programu Inkscape. A děje se to, že já, když chci uložit to, co jsem vytvořil v Inkscape, tak dám klasicky soubor, Uložit jako, ale z neznámého důvodu se mi otevře složka, která sice vypadá, jakože je moje, ale ve skutečnosti tam vlastně skoro nic není. A vůbec se to nezobrazuje v té normální složce, v té klasické. A když dám uložit, tak se to tam buď v té správné složce vůbec neobjeví, a když už se to tam objeví, tak mi to píše, že to nejde otevřít. a já nevím, proč se to děje, protože s ničím jiným se mi to neděje a nevím, co s tím mám dělat. Nevíte někdo, jak správně uložit soubor z Inkscape, tak aby se objevil v normální složce? Potřebuju to poslat do školy a nejde mi to. Děkuji všem za ochotu.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

V jakém formátu to ukládáš?

pavelkastil
hodnocení

Máme to ukládat v tomto formátu:

kresbu uložíte ve formátu vektorového souboru (*.svg, *.zmf atd.),

10) vše zkomprimujete (zip) do souboru s názvem RP_VG_třída_příjmení.xxx (např. RP_VG_3A_Němec.zip)

Jenže ještě předtím, než to stihnu cokoliv změnit, tak mě to automaticky po Soubor --> Uložit jako přepne do té špatné složky

pavelkastil
hodnocení

Dobré, už jsem to vyřešil

A jakpak jste to vyřešil? Pochlubte se.

Mimochodem, klasické SVG je textový soubor, komprimovaný SVG je SVGZ.

ZMF je vektorový formát z programu firmy Zoner - Zoner Callisto (k dispozici free verze), ale Inkscape jej neumí. Jak jste na to přišel, že Inkscape ukládá ZMF?

halamus

Myslím si, že věta "kresbu uložíte ve formátu vektorového souboru (*.svg, *.zmf atd.)" pochází ze zadání.

Obecně:
Do "atd" je vejde hodně, *.wmf, *.ai, *.cdr, *.pdf, *.ps, ... A do jsem psal po paměti, bez gůglování.
Výhodou SVG formátu je, že je otevřený a použitelný na webu.

Jo, jenomže tazatel se už zpět neozve, co tam páchal s tou složkou "která sice vypadá, jakože je moje, ale ve skutečnosti tam vlastně skoro nic není. A vůbec se to nezobrazuje v té normální složce, v té klasické" ...

SVG je použitelný na webu poměrně nedávno - není to tak dlouho, co jej prohlížeče začaly podporovat.

iwtcird

@vibe2
~2010 byl už před 16ti lety dědo caniuse.com/...

No a? Pro nás to není tak dávno. Pro 16ti leté je to celý jejich život.

Máte ještě něco veselého?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]