Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jede stále kompresor od lednice

Od: berte
Dobrý den,
máme kombinovanou lednici s mrazákem Bosch KGV36VW31
Stále začal jet kompresor a nevypne se.
Na mrazáku byly na stěnách námrazy, ten jsme odmrazili a vyčistili.
Kompresor pořád i tak jede.
Chtěl jsem se poradit co mohu ještě zkusit jestli to není nějaká drobnější závada nebo je to únik chladiva?
Zadní černá mřížka je teplá, není ale horká.
V mrazáku jsou potraviny zmražené, v lednici mi připadají chladné.
Děkuji

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Tak buď je vadný termostat či řízení udržování teploty, nebo pokud není v lednici či mrazáku ta správná teplota, tak by lednice pořád jela a opravdu by zřejmě bylo máo chladiva či by byl vadný expanzní ventil... Pokud byla řádně namrzlá a po odstranění námrazy znovu namrzá, tak bych to viděl na termostat...

hodnocení

2x

Nevypne ani když nastavíte na termostatu nejvyšší teplotu?

hodnocení

2x

Pokud máte i při trvalém chodu v lednici nad nulou, je v systému zřejmě málo chladiva, případně je děravé těsnění dvířek. Jestli Vám v lednici zmrzlo pivo, viděl bych to na termostat.

hodnocení

2x
Nejdříve změřte teploty v lednici a mrazáku nějakým teploměrem, pocitově nepoznáte, jestli je v mrazáku -5 nebo -30 a v lednici 1 nebo 10 stupňů.

berte
hodnocení

Mám doma bezdotykový teploměr, tak můžu zkusit změřit teplotu v lednici a mrazáku na něčem co tam zrovna je a napíšu, ale v mrazáku jsou potraviny zmrzlé a v lednici chladné, žádná námraza není zatím vidět.

Ono pokud by to bylo částečným únikem chladiva, tak termostat nevypne, protože ještě nebylo dosáhnuté požadované teploty.
Proto jsem se výše ptal, jestli termostat vypne, pokud tam nastavíte nejvyšší možnou teplotu.

berte
hodnocení

Dobrý den,
V lednici jsem nastavil teplotu na 6°C a bezdotykovým teploměrem jsem měřil potraviny které ukazovaly různé teploty jak 5, 8, 7, 6, 9 °C.
Průměrově by to mohlo sedět.
Mrazák je čistý, potraviny v něm zmrzlé,, na bočních stěnách mrazáku miniaturní námraza možná 0.5mm.
Lednice teď dlouho jede, třeba pár hodin a pak nakonec vypne.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]