Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Napouštěcí 3cestný ventil / jak opravit?

Od: andyhoower

Uměl by někdo svařit PP/PA? HK TU a okolí... nebo někdo opravář praček

zdá se že je to tenhle díl, ale to mi jentsk nepošlou bez DIČ a v ČR CHCOU ZA TO I 2500,-

applias.com/...

na alegro jsem to nenašel

Napouštěcí 3cestný ventil / jak opravit?
Napouštěcí 3cestný ventil / jak opravit? #2
Napouštěcí 3cestný ventil / jak opravit? #3

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

trtr
hodnocení

0x
Zdravím, navštivte elektro dvůr. Tyto věci jsou často mezi modely podobné a bývají funkční.

milous1
hodnocení

0x

Tady máš za dvě stovky. Můžeš si vybrat i jiné.

opravelektro.cz/...

fast

Bohužel s Fastony

A fastony jsou problém? Přeci snazší ucvikat konektory a nahradit fastonama (případně na prasáka připájet), než řešit mechanickou nekompatibilitu. I když vlastně, hadičky se dají upravit podobně:)
trtr
Jo, ale je třeba jakási voděodolnost.
Jako že to původní provedení s konektory se koupalo ve vodě, takže náhrada s fastony nejde použít? Ty konektory žádnou vodeodonost nemají, je to totéž jako třeba u vypouštěcích čerpadel, prostě některé značky mají (zřejmě kvůli ztížení náhrady levnějším typem) nějaký konektor, jiné univerzální fastony.
bear

Ty původní konektory nejsou vlhko ani vodotěsné. Náhrada za Fastony je možná bezproblému, jak to má třeba whirlpool.

V prostoru skříně pračky voda nestříká.

Ty konektory jsou pro montážní hlupáky, aby nezaměnili z těch 3 ventilů mezi sebou smysl. Aby pračka nestříkla předpírku místo aviváže, atd...

FAstony jsou totiž všechny stejné a těch 6 FAstonu je potřeba zapojit s přemýšlením správně.

Konektory pouze mechanicky pasují či nepasují k vůli jinak tvarovaným zámkům = zapojí i hlupák a velmi rychle což je na lince klíčové při sestavení

riva
hodnocení

0x

Obvykle se objedná něco z Číny, kde se to vše vyrábí. aliexpress.com/...

Ale to se normálně neulomí. To vypadá na pokus něco opravit.

Možná pokus vyčistit. Taky jsem párkrát doma řešil prokapavajici ventil kvůli vodě ze studny a vyndanym sítkům, aby se neucpavaly ... :) Máme v baráku 5 praček a už to potkalo každou z nich. Ale jen jednou jsem musel ventil profouknout vzduchem, jinak vždycky stačilo trpělivě zapínat a vypínat, až se proplachl sám bez demontáže.
pracka

Ne, zamrzlo to a roztrhlo se to V nejslabším místě – sváru.

nakonec se povedlo objednat na tom zahraničním odkazu, a asi za dva až 3 dny to přišlo expert. z Česka za pár kaček, jen bylo potřeba vyplnit DIČ (stačí si poradit)...

je to jako se vším, běžná marže výrobce versus retail shop je klidně >450% :) ovšem to běžně web neindexuje, Takže se k tomu detail nedostane přes vyhledávač

@Bery: doporučuji koupit za 3 stovky proplachovaci 10"filtr 50 mikronů A umístit je na výstup z domácí vodárny = vyřešeno... Pak nebude bahno v WC nadržce a v jídle a nebudou se ucpávat právě tyto filtry

nejlevněji ty filtry a vložky najdeš a koupíš na

cerpadlazavlahy.cz/...

našel jsem to tam ještě levněji než v Polsku na Allegru, jednou za dva roky i filtry propláchnu, mám 3 za sebou a pohoda

pracka

Pračka mám i tuším 2 mikron vložky, ale ty jsem ještě nepoužil, mám novou studnu 3 rok takže vyčkávám až se to trošku usadí

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]