Nejste přihlášen/a.
Prosím poradte mi nějaký účinný program jednoduchý a v češtině,který by se nechal volně stáhnout, ve kterém bych mohla upravovat své domácí video.Nechci dělat žádné velké změny,spíš mi jde o to vystřihnout třeba začátek nebo konec z jednotlivých sekvencí,které jsem natočila.Díky
Bylo by to dobré řešení,hlavně,že je v češtině,ale bohužel asi se nepotkal s mojí kamerou - upozorňuje mě not supported file type,ale díky.
Vracím se znovu k programu Windows Movie Maker.Je asi nejjednodušší,český a zdarma,našla jsem k němu i bezva manuál,podle kterého bych se s ním snad naučila i pracovat,ale potřebovala bych vědět,proč moje video odmítá s tím,že ho nepodporuje.Klipy jsou v MPEG označené MOV,kamera není až tak stará.Pomohlo by clipy convertovat do formátu DVD,než s nimi budu pracovat?/Většinou si videa převádím do tohoto formátu,aby se nechala přehrávat i v TV/.Možná,že stačí jen něco nastavit,aby mě program neodmítal,ale já fakt nejsem příliš zdatná v práci na PC,pro prosím o radu.
MOV soubory tento program zpracovat neumí. Seznam všech podporovaných formátů je tady:
Konverzi se tedy bohužel nevyhneš.
Díky za radu.Mám system Windows XP a jestli jsem to dobře pochopila,tak bych si měla nainstalovat třeba program Windows Media Encoder,abych svůj soubor převedla na podporované soubory ASF,AVI,WMV.Jaký postup a formát mi doporučíš.Nechci se trápit zkoušením pokus-omyl.Dík
Jako formát výstupního videa si zvol buď WMV nebo AVI. S nimi by neměl být problém při dalším zpracování.
Tak jsem se pokoušela převézt video pomocí Encoderu do formátu WMV,ale bohužel videoklip nemá zvuk-klikla jsem na ikonu Převod souboru-program se spustil,po dlouhém čekání bylo video v WMV,ale bohužel bez zvuku - kde může být zakopaný pes?
doplněno 26.08.10 23:17:Hurrrááá... už to jde.Jiný program to vyřešil.Tak teď zvládnout i to ostatní.
Ten program se mi líbí,asi toho umí hodně - pro mě asi až zbytečně,ale problem je s AJ. Potřebuji jen vystřihovat špatná místa z clipů.Zatím se mi podařilo klip si stahnout do programu a pod obrazovkou si pomocí těch závorek -mark in a out si označit,co bych si chtěla ponechat,ale bohužel už nemohu přijít na to,jak tuto upravenou čast clipu uložit zpět,aby ho mohla zpět vrátit do složky k ostatním clipům. Šlo by to ztručně popsat? Předem díky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.