Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mám zásuvku na 380 samce 5 kolik a potřeboval bych zapojit 3 samice na 230prosím

Od: lukis
Mám zásuvku na 380 samce 5 kolik a potřeboval bych zapojit 3 samice na 230prosím

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x
Něco takového?
zbozi.cz/...
Nebo:
thomann.de/...
Ale mohou tam být schuko zásuvky.

Laikom nic ine ako nakup profi vyrobku s atestom neradim, je to nebezpecne.

Je tu dost významných rádců neelektrikářů, kteří bohužel díky pár úspěšným zkušenostem a laickému pohledu mají bohužel tendenci możná rizika podceňovat. "Vždyť je to jen 230 V"..
Mimo jiné jim chybí zkušenosti, teorie i představivost, k čemu může dojít, když se sejdou nepříznivé okolnosti.

mll
hodnocení

4x

Neni problém, zajdete do obchodu a koupíte redukci. Předtím se podívejte, jestli ta zásuvka je na 16 nebo 32 A.

Jo kdyby to byl 4 koík, tak to neuděláte (tam neni N) ale s pětikolíkem neni problém.

brbla
hodnocení

2x

400V máš. Ne 380V.

hodnocení

0x

Mas internet, mas google, vygoogli si nejblizsiho elektrikare v tvem okoli, ktery zapojeni provede.
Zapojene to bude tak, ze se pouzije stavajici N, PE a jedna z fazi (nebo i klidne kazda faze pro kazdou zasuvku zvlast) a provede se zapojeni do 230V zasuvek.

mll

Obávám se, že podle internetu může spáchat různá zvěrstva.

Je to jednoduché, pro elektrikáře, ale má to několik zádrhelů. První bude jistič, jestli má 32 A zásuvku (na 32 A jističi), tak to nemůže dát do normální zásuvky (ta je jen na 16).

A proc to pises mne? Jasne doporucuji elektrikare, ktery jiste provede zapojeni tak jak ma byt vcetne zvazeni veskerych souvisejicich nalezitosti.

hodnocení

0x

Ak sa tu pytate, tak to nerobte doma. Napriklad take istenie, aky predradeny istic ma ta 3f zasuvka?

hujer

Ano souhlas s Peterom..*palec*. Nezapomeň, že zásuvky na 230V jsou max na 16A! A jističe 3x1fázové.

hodnocení

0x

Při podobných diskuzích si vzpomenu na svého elektrikáře, který měl tu trpělivost a poučoval mne, co a jak zapojit...

hodnocení

0x

Na jakou vzdálenost? Jaké zatížení na 230V?

111®

Ane se neptej a ani neuvažuj že dáš návod. Jištěni 3f jističem 1f okruhy ZAKÁZÁNO A NEPŘÍPUSTNÉ.

To neznamená, že okruhy nelze rozdělit a odjistit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]