Nejste přihlášen/a.
Po 6ti letech mi přestal sloužit mikrofón u telefonů a vyčištění či výměna by se mi finančně nevyplatili. Proto se rozhlížím po novém telefonu.
Je mi něco přes 20 let, potřebuji, aby telefon byl do cca deseti tisíc, a zvládal populární aplikace. A skvěle fotil.
Byly mi doporučované značky Samsung, Xiaomi či iphone. Vůbec se v eletronice neorientuji, budu ráda, když mi prosím poradíte typ telefonů ze kterých bych si poté vybrala. Chtěla bych něco, co vydrží dlouhodobě.
Děkuji moc za rady a tipy
Starší iPhone může mít ještě speciální konektor lightning, nové modely už mají obvyklý USB-C. Stažení fotek z iPhone do PC je trochu komplikovanější než u telefonů s obvyklým operačním systémem Android, na to stačí jeden kabel.
Za cenu 10tis. to bude zcela zánovní model s novým konektorem. Já loni koupil zcela nový iphone SE za 10tis s plnou zárukou. Jen jsem na něj nechal za 400 nalepit ochranné sklo na displej.
4x
Samsung vyšší třídy(ne základ nebo nižší, opravdu něco okolo nebo přes těch 10 000,-Kč), Android u Samsungu je dlouhodobě podporován u starších verzí, takže podpora tam nějaký pátek bude. Lidi co maj Xiaomi v nižších třídách mají stále s něčím problémy-za mě levné Xiaomi určitě ne. Doporučím obejít tři čtyři obchody s telefony s požadavky co zde uvádíš a máš jasno. Takhle vybírám telefon já. Známý má iPhone, nevím za kolik, ale na 200 metrů vidí na stromě jednotlivé listy
3x
Mám Xiaomi Redmi Note 14, což je starý, ale stále prodávaný model, spousta mobilů má lepší foťák, ale pro drtibou většinu lidí je kvalita fotek dostačující. Na rovinu, neumí to HDR, pokud toužíte po HDR, hledejte jinde.
Bo zdejší systém zmenšuje a mrší fotky, dávám také odkaz na neupravenou fotku v plné velikosti z té šunky.
opu.peklo.biz/...
2x
Aktuálně se dá koupit Pixel 9a kolem 10 000,-, což je jeden z nejlepších fotomobilů ve střední třídě, ne-li nejlepší. Podpora plánovaná až do roku 31/32, výborná osobní zkušenost. Bez váhání bych bral.
Mobil pohotovost a podobné dlouhodobě recenzované firmy, kamennou prodejnu...
Já phouny rád nemám, edge 50 fusion mi vyhovuje, za 4tis.novy
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.