Nejste přihlášen/a.
Ahoj lidičky.Po mnoha xx letech odešel do křemíkového nebe digitální multimetr PU510 - doma mi stačil. Byla ,,mrtvá,, baterie a dal jsem novou - podotýkám,že správně a displey bliká hovadiny i bez zapojení káblíků.No a nyní hledám za něj náhradu.Díval jsem se,ale nevím co vybrat.Stačí ty stejné funkce co měla ta PU510.Když bude něco navíc nevadí.Poradíte co koupit než se vydám někam do prodejny a koupil něco blbě a zbytečně draze? Na to domácí a občasné použití stačí snad cenová relace okolo tisícovky.Hlavně aby to zas pár let vydrželo,ale odpálit špatnou manipulací se dá i tchýně na mars
.
Děkuji za odkazy na stránky kde a co koupit.
1x
To mohu potvrdit. Před dvěma lety jsem si koupil tužkový Aneng A3005B. V automatickém režimu blbuvzdorný s neuvěřitelným množstvím funkcí. Voltmetr, ohmetr, pípák, diody, kapacity, frekvence, teplota, tříúrovňové světelné a zvukové NCU, fázovka, sled fází, osvětlení hrotu, HOLD, automatické vypnutí, napájení AAA. Za 250 Kč i s dopravou. Vyrábí se jich celá řada. Škoda, že neumějí proudy.
0x
S oblibou používám Aneng ST212, namátkou třeba na aliexpress.com/...
Protože jako klešťák měří i DC proud. Za výhodu pokládám, že nemá otočný volič funkcí, který u multimetrů dost trpí.
0x
Přiznávám, moc jsem nehledal, druhý výsledek z google, na první jsem neklikal, byl cca 3× dražší. Pravděpodobně se najde výhodnější koupě.
Multimetr Solight V29 datart.cz/...
V popisu jsem nenašel, ale v jednom z hodnocení se píše, že měřák je na mikrotužkové baterie. Ty se dají levně koupit bez problémů a levně, což je velká výhoda oproti multimetrům, co jsou na 9 V baterii. Důrazně doporučuji používat alkalické baterie.
A má společnou svorku pro mA uA proud a napětí!
No a tužkovky jsou výhoda, dokud nevytečou a nesežerou kontakty případně cestičky na tišťáku.
9v baterie nikdy nevyteče.
Uznávám, střídavý proud to neumí a rozsahy střídavého napětí nestojí za moc. Takže nakonec nedoporučuji.
Z alkalických tužkovek vím jenom o vyteklých Varta, i mi se stalo. Já používám levné alkaliky z LIDLu v hodinách, teplomětech, dálkových ovladačích, kde vydrží cca dva tři roky a ještě žádná tužkovka/mikrotužkovka mi nevytekla.
Mám za to, že 9 V baterie budou po čase vzácné zboží, podobně, jako dves 4,5 V ploché baterie a takové měřáky budou z toho důvodu nepoužitelné.
Mě tužkovky zničily měřák kterej jsem dlouho nepoužíval, dneska je raděj vyndávám když tu věc hodlám dlouho nepoužívat.
Ale do multimetrů pro časté použití se da koupit modul jako do powerbanky, ale s výstupem 9V, takže v kombinaci s malým lion článkem pro multimetr ideál, nabíjení normálně 5V usb. Jen ten měnič asi běží furt, protože článek se vybije subjektivně dost rychle. Existují i 9V" lionky, ale za přemrštěné ceny a beztak je to reálně jen dvoučlánek 7,4V a co jsem měl s desitkami kusů jednoho typu před lety zkušenosti, uvnitř byla ien ochrana bez balanceru, takže články se rozjely už po pár cyklech a konečná.
0x
Dokonce míň než za tisícovku
- třeba tady: multimetr / digitální tester
- digitální multimetr (odolný a levný do brašny)
Lepší multimetry má firma Conrad (solidní značka Voltcraft nebo špičkové Fluke)
Zajímalo by mě, co je na tom multimetru UNIKÁTNÍ, JAK PÍŠOU NA WEBU. Mimochodem-tenhle co dáváš odkaz, prodávali ve večerce nedaleko za rovných 100 Kč!
Unikátnost onoho multimetru vidím v naprosté tuctovosti.
V Polsku, můj oblíbený obchůdek v Těšíně, pár kroků za čárou, za 24,90 zł, což je podle aktuálního kurzu (Revolut prodej) 144 Kč.
nowyelektronik.pl/...
Ale určitě ten popisek osloví třeba důchodce, co to objedná vnoučkovi pod stromeček, taky od rodičů dodnes pravidelně dostávám nějakou absolutní zbytečnost, koupenou tady za tuzemskou cenu, kterou jsem si přitom sám nekoupil z Číny ani za zlomek ceny.
Jinak tyhle základní multimetry jsem kupoval právě pro začátky zkoumání elektriky malému, nebo jako rezervní do nářadí do auta, tátovi na chalupu, až třeba nebude startovat auto ... Ale po 60 korunách...
Unikátní je to, že jej kdykoliv snadno nahradíte - a nemusí vám být líto té stokoruny na další.
Takové jsem kupoval po tuctech.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.