Nejste přihlášen/a.
Ahoj lidičky.Po mnoha xx letech odešel do křemíkového nebe digitální multimetr PU510 - doma mi stačil. Byla ,,mrtvá,, baterie a dal jsem novou - podotýkám,že správně a displey bliká hovadiny i bez zapojení káblíků.No a nyní hledám za něj náhradu.Díval jsem se,ale nevím co vybrat.Stačí ty stejné funkce co měla ta PU510.Když bude něco navíc nevadí.Poradíte co koupit než se vydám někam do prodejny a koupil něco blbě a zbytečně draze? Na to domácí a občasné použití stačí snad cenová relace okolo tisícovky.Hlavně aby to zas pár let vydrželo,ale odpálit špatnou manipulací se dá i tchýně na mars
.
Děkuji za odkazy na stránky kde a co koupit.
1x
To mohu potvrdit. Před dvěma lety jsem si koupil tužkový Aneng A3005B. V automatickém režimu blbuvzdorný s neuvěřitelným množstvím funkcí. Voltmetr, ohmetr, pípák, diody, kapacity, frekvence, teplota, tříúrovňové světelné a zvukové NCU, fázovka, sled fází, osvětlení hrotu, HOLD, automatické vypnutí, napájení AAA. Za 250 Kč i s dopravou. Vyrábí se jich celá řada. Škoda, že neumějí proudy.
0x
S oblibou používám Aneng ST212, namátkou třeba na aliexpress.com/...
Protože jako klešťák měří i DC proud. Za výhodu pokládám, že nemá otočný volič funkcí, který u multimetrů dost trpí.
0x
Přiznávám, moc jsem nehledal, druhý výsledek z google, na první jsem neklikal, byl cca 3× dražší. Pravděpodobně se najde výhodnější koupě.
Multimetr Solight V29 datart.cz/...
V popisu jsem nenašel, ale v jednom z hodnocení se píše, že měřák je na mikrotužkové baterie. Ty se dají levně koupit bez problémů a levně, což je velká výhoda oproti multimetrům, co jsou na 9 V baterii. Důrazně doporučuji používat alkalické baterie.
A má společnou svorku pro mA uA proud a napětí!
No a tužkovky jsou výhoda, dokud nevytečou a nesežerou kontakty případně cestičky na tišťáku.
9v baterie nikdy nevyteče.
Uznávám, střídavý proud to neumí a rozsahy střídavého napětí nestojí za moc. Takže nakonec nedoporučuji.
Z alkalických tužkovek vím jenom o vyteklých Varta, i mi se stalo. Já používám levné alkaliky z LIDLu v hodinách, teplomětech, dálkových ovladačích, kde vydrží cca dva tři roky a ještě žádná tužkovka/mikrotužkovka mi nevytekla.
Mám za to, že 9 V baterie budou po čase vzácné zboží, podobně, jako dves 4,5 V ploché baterie a takové měřáky budou z toho důvodu nepoužitelné.
0x
Dokonce míň než za tisícovku
- třeba tady: multimetr / digitální tester
- digitální multimetr (odolný a levný do brašny)
Lepší multimetry má firma Conrad (solidní značka Voltcraft nebo špičkové Fluke)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.