Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odešel digitální multimetr PU 510

Od: lubos

Ahoj lidičky.Po mnoha xx letech odešel do křemíkového nebe digitální multimetr PU510 - doma mi stačil. Byla ,,mrtvá,, baterie a dal jsem novou - podotýkám,že správně a displey bliká hovadiny i bez zapojení káblíků.No a nyní hledám za něj náhradu.Díval jsem se,ale nevím co vybrat.Stačí ty stejné funkce co měla ta PU510.Když bude něco navíc nevadí.Poradíte co koupit než se vydám někam do prodejny a koupil něco blbě a zbytečně draze? Na to domácí a občasné použití stačí snad cenová relace okolo tisícovky.Hlavně aby to zas pár let vydrželo,ale odpálit špatnou manipulací se dá i tchýně na mars *smich* .

Děkuji za odkazy na stránky kde a co koupit.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Ze zvědavosti mám několik různých Aneng z Alíku a nemůžu na žádný říct špatné slovo. Pro mě nejdůležitější je samovypinani, takže není potřeba furt kroutit přepínačem, když stejně většinou využívám rozsah 20Vdc, přepínač tak má násobně delší životnost. Kabliky se zatím ukazují jako dostatečně kvalitní. A napájení AAA, nebo možná AA (nepamatuju, kdy jsem baterky vlastně měnil, vydrží strašně), je za mě super, protože těch je vždycky v zásobě do všeho doma desítky kusů, zatímco devítky stárnou uložené skoro jen do těch starších a dnes už víceméně záložních multimetrů. Snad jedinou výtku můžu mít k funkci svítilny, která svítí tak slabě, že je vlastně zbytečná. Ale je už i u typu za cca 150 korun, který kromě základních funkcí umí i hledat vedení, nebo měřit kapacitu až do 2 mF. A co mě překvapilo, nedávno přežil "měření" napětí cca 20Vdc na zapomenutém rozsahu pro měření odporu.

To mohu potvrdit. Před dvěma lety jsem si koupil tužkový Aneng A3005B. V automatickém režimu blbuvzdorný s neuvěřitelným množstvím funkcí. Voltmetr, ohmetr, pípák, diody, kapacity, frekvence, teplota, tříúrovňové světelné a zvukové NCU, fázovka, sled fází, osvětlení hrotu, HOLD, automatické vypnutí, napájení AAA. Za 250 Kč i s dopravou. Vyrábí se jich celá řada. Škoda, že neumějí proudy.

riva
hodnocení

0x

S oblibou používám Aneng ST212, namátkou třeba na aliexpress.com/...

Protože jako klešťák měří i DC proud. Za výhodu pokládám, že nemá otočný volič funkcí, který u multimetrů dost trpí.

lll
hodnocení

0x
Jestli teda fakt něco obyčejného, tak např. AN870
(Nebo jeho dvojník zt219)
Odešel digitální multimetr PU 510

halamus
hodnocení

0x

Přiznávám, moc jsem nehledal, druhý výsledek z google, na první jsem neklikal, byl cca 3× dražší. Pravděpodobně se najde výhodnější koupě.
Multimetr Solight V29 datart.cz/...
V popisu jsem nenašel, ale v jednom z hodnocení se píše, že měřák je na mikrotužkové baterie. Ty se dají levně koupit bez problémů a levně, což je velká výhoda oproti multimetrům, co jsou na 9 V baterii. Důrazně doporučuji používat alkalické baterie.

lll
Dyť ta hrůza ani neumí střídavý proud!
A má společnou svorku pro mA uA proud a napětí!
No a tužkovky jsou výhoda, dokud nevytečou a nesežerou kontakty případně cestičky na tišťáku.
9v baterie nikdy nevyteče.
halamus

Uznávám, střídavý proud to neumí a rozsahy střídavého napětí nestojí za moc. Takže nakonec nedoporučuji.
Z alkalických tužkovek vím jenom o vyteklých Varta, i mi se stalo. Já používám levné alkaliky z LIDLu v hodinách, teplomětech, dálkových ovladačích, kde vydrží cca dva tři roky a ještě žádná tužkovka/mikrotužkovka mi nevytekla.
Mám za to, že 9 V baterie budou po čase vzácné zboží, podobně, jako dves 4,5 V ploché baterie a takové měřáky budou z toho důvodu nepoužitelné.

hodnocení

0x

Dokonce míň než za tisícovku

- třeba tady: multimetr / digitální tester

- digitální multimetr (odolný a levný do brašny)

Lepší multimetry má firma Conrad (solidní značka Voltcraft nebo špičkové Fluke)

trtr
hodnocení

0x
Zdravím, doporučuji YouTube kanál p. Bekra, má tam vše. Hodně teď frčí i fnirsi, jinak klasika UNI-T... by neměl zklamat.

111®
hodnocení

0x

co je tam za švába ICL 7107

hodnocení

0x

UPOZORNENI: před poškozením vadnou manipulací je přístroj chráněn tavnou trubičkovou pojistkou typu F 1500 2.5 A/250 V, zapojenou do série se vstupní zdířkou ± VA . V pořádku? Bývá tam problém s přepínačem, někdy stačilo vícekrát protočit

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]