Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, vysvětlil by jste mi někdo co je TUNER u TV a další nejznámější zkratky okolo TV?
Děkuji
Tuner je z anglictiny ladic - zarizeni pro nalazeni jednotlivych stanic.
Jake zkratky mate namysli? Co je sem takhle napsat?
Napada mi jeste treba SCART - typ propojeni vice pristroju jednim nebo oboumy smery - napr. TV + videorekorder, DVD + set top box atd.
Nebo treba DVB-T - zkratka pro pozemni digitalni vysilani.
To ale musite napsat, co presne potrebujete vedet. Takovych veci se da napsat spousta...
Díky, zajímá mě tedy co znamenají zkratky: HDMI, jaký je rozdíl mezi analogovým a digi. tunerem a chtěl bych poprosit o vysvětlení jak je možné že širokoúhlé TV zobrazují pěkný obraz aniž by bylo možné poznat že je obraz roztáhlý? Vždyť obraz se skládá z bodů a když je jich přeci na šířku určitý počet a na výšku se počet bodů sníží a je širokoúhlý obraz jakto že obraz nepřipadá roztáhnutý? Nebo se mýlím? Díky
HDMI je rozrhrani pro prenos nekomprimovaneho digitalniho audio/video signalu, slouzi napriklad k propojeni televize/monitoru s dalsimi typy zarizeni jako je video,dvd prehravac, set-top box nebo pocitac, lisi se svoji verzi, ktera urcuje maximalni prenosovu rychlost kabelu a tim i maximalnim rozliseni a obnovovaci frekvenci kterou dokaze prenest.
Jozko TV i PC pozná zda je video širokoúhlé 16:9 nebo standard 4:3 z informace z datového toku videa tak, že jdou za sebou bloky snimků, které mají hlavičku GOP, kde je zapsano rozlišení, poměr stran - tedy zda pixely budou čvercové či nečtvercové ( třeba 720x576 může být 16:9 nbo 4:3), rychlost datového toku, formát videa ...
Tuner je významově původně přijímač, tedy ta část elektronického zařízení, která přijímá signál. Další součásti (např. u TV) je napájení, obrazovka, reprosoustava, zesilovač... "Ladič" je v podstatě doslovný překlad, který ale vcelku odpovídá, protože právě na tom přijímači musíte naladit, co vlastně chcete přijímat...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.