Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
mám kombinovanou lednici s mrazákem GORENJE no Frost a je už po záruce, i když zase není až tak úplně stará...Minulý týden mi moc nešel vyndat spodní šuplík v mrazáku a on tam byl hrozně silný led po celém spodku. Nešlo se toho moc dobře zbavit, musel jsem celou lednici vypnout a po nějaké hodině celý kus ledu povolil. Lednici jsem vyčistil, znovu zapnul a vrátil všechny 3 šuplíky. A zároveň jsem se domníval, že jsem daný problém vyřešil...Bohužel nikoliv, včera večer jsem led pod spodním šuplíkem objevil znovu. V těsnění dveří mrazáku problém nevidím, těsní to dobře a nikdy dříve jsem s tím problém neměl. Myslel jsem, že právě proto jsem kupoval "no Frost", aby k námraze a vzniku ledu nedocházelo. Setkal se s tím už někdo a poradí případný způsob vyřešení? Asi už se to někde řešilo jako např. na facebooku, apod., dočetl jsem se o nějakém ventilátorku, který může být zamrzlý a údajně nerozhání vzduch v ledničce, ale ani nevím kde je...Díky
0x
Nevím jak moc pokročila technika, protože neznám poslední vymoženosti.
Ale podle mých znalostí je NOFROST pouze lednice. Tam se občas na zadní ploše vytvoří ledová vrstva a ta se pak působením tepla z výparníku zase rozpustí a odteče do sběrného žlábku a otvorem ve spodní části lednice odteče do nádržky na motoru. Odtud se pak postupně odpaří.
V mrazáku je trvale teplota pod bodem mrazu, takže se tam jakákoliv voda nebo vlhkost změní na led. A protože se v mrazáku nesmí teplota zvednout, aby led roztál, tak se tam led hromadí.
Těsnění musí v celé ploše dolékat na plech a těsnění nesmí být nikde děravé
To že se v mrazáku tak rychle vytvoří led znamená, že tam buď každou hodinu chodíš a otvíráš dveře mrazáku a nebo tam někudy proniká vlhký vzduch z venku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.