Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Wapka Parkside PADR 20

Od: dedkoid®

Mám rozbitou aku wapku Perkside PADR 20 a rád bych ji opravil. Wapku jsem rozebral, motor (12-18V) jsem připojil na 12V akumulátor z motorky a funguje. Ve wapce je kromě motoru "tišťák" do kterého jde z akumulátoru 20V, na výstupu z tišťáku jsem naměřil pouze 7,38V. Asi ne něm něco odešlo neb wapka trpí na průsak vody. Nějaký nápad kde na tišťáku hledat? Reklamovat se mi to nechce, wapka se mi líbí.

Wapka Parkside PADR 20
Wapka Parkside PADR 20 #2

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Fotku umíš udělat pěknou.

Ptát se na radu k závadě na desce, to je jako kdybys vyfotil led a zeptal se nás kolik je u vás stupňů pod nulou.

Já na fotce vlevo od "červeného" vodiče vidím poškozenou součástku - jako by její část bouchla od vysoké teploty a část těla se uštípla. To je viditelné poškození. Ale pak tam mužou být ještě vnitřní poškození a ty dokáže najít pouze odborník s měřícími přístroji a elektrickým schématem toho zařízení.

Zkus k desce a součástkám příčichnout. Pokud je cítit spálenina, tak je to na recyklaci.

Reklamovat se ti to nechce. Wapka se ti líbí. Reklamovat to nemusíš, opravit to neumíš, takže se musíš rozhodnout: Buď si s tím budeš hrát (investuješ čas a peníze za náhradní díly) nebo to vyhodíš a koupíš novou.

Ta zmíněná součástka je zřejmě jen ochranné antiparalelní dioda, pokus se prorazila, zřejmě vzniklým zkratem vzala i spínací mosfet.

pav®
hodnocení

2x

Parkside PADR 20 je zařízení, které už výrobce vyrábí jako zařízení, které se nebude opravovat (nikoliv jako neopravitelné). Tvoje myšlenka je sice ušlechtilá (nechceš zaneřádit planetu šrotem), ale dnešní spotřební svět je bohužel takový. Ten tištěný spoj vyrábí automat ze součástek druhé a nižší kategorie (tyhle součástky vznikají logicky při výrobě a nevyhazují se, protože jdou použít, jsou funkční, ale zpravidla se NEdožijí vysokého věku). Uvědomme si také prosím, že i když diagnostikujeme vadnou součástku a vyměníme jí, další soušástky jsou chvíli před "smrtí".

Kupte si to samé od Makity : MAKITA DHW180Z ak/... a velice pravděpodobně Vám bude dlouho fungovat. V LIDL-u mají třeba dobré jogurty.

hodnocení

0x

Reklamovat. Doma neopravitelne.

hodnocení

0x

Este dodam, vzdy musite vediet, co meriate a akym pristrojom. Tych 7 voltov moze byt 20V rozsekanych cez PWM a multimeter ukazuje strednu hodnotu. Ci je tam PWM ukaze osciloskop.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]