Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

DVB-T2 příjem

Od: edik

Ahoj, potřeboval bych poradit s laděním na nové android TCL TV. Po vybalení TV jsem naladil programy a vše 2 dny fungovalo bez problému. Včera nastalo stálé vypadávání obrazu kostičkování a trhání - prostě nekoukatelné. Anténa je domovní pro více bytů (ostatní OK). Pokud připojím přes STB (HDMI) vše funguje bez sebemenšího problému.. Pokoušel jsem se vypnout i WIFI (celý router vypnut) vše beze změny problému)

Kde by mohl být problém, když dva dny to šlapalo a najednou toto ... :(

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Od špatného počasí, až po málo citlivý tunerem, přes.
doplněno 06.02.26 10:32: závada TV

hodnocení

1x

Zkuste do továrního nastavení a jinak asi sevis, nebo vrátit do 14dnů, pokud byl nákup z e-shopu.

Mám také TCL asi dva roky a žádný problém a to mám svou anténu (nastavenou podle kompasu k vysílači) a ještě k tomu pod střechou.

ed®
hodnocení

No právě si říkám jestli ten signál nemůže být spíš jako přebuzený ...

hodnocení

1x
1. Zobrazte si sílu a kvalitu signálu, zkuste zavrtět konektorem antény.
2. Proveďte restart, nebo chvíli odpojte od sítě.
3. Pokud nepomohlo, tak zkuste tovární nastavení a znovu programy nastavit.
Doporučuji vypnout automatické vyhledávání nových kanálů, je schopné "smazat" uložené kanály, pokud náhodou při startu je problém se signálemn, nebo naopak přidat nežádoucí multiplex, který je na hranici příjmu.
Moje "skvělá" Sony TV s androidem je schopna poměrně často nějak sw zabloudit a po zapnutí hlásí, že nemá TV signál. Pomůže až restart. Pro své celkově skvělé vlastnosti si na mojí wifi vysloužila jméno Sony-mrdk@. ;)
halamus

1. Zobrazte si sílu a kvalitu signálu, zkuste zavrtět konektorem antény.
A to i na set-top-boxu, tam uvidíte na "kostičkometru", zda je signál slabý, nebo přebuzený.

vernon
hodnocení

0x
Málo citlivý tuner a při zeslabení signálu to už vypadává. Zažil jsem totéž. Telka přes svůj tuner začala kostičkovat, přes settopbox jelo vše normálně.

111®
hodnocení

0x

Dříve bych to zkusí už souseda jí si jo kabelem

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]