Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Měřák aktuální spotřeby

Od: jarinfalta®

Dobrý den poradíte , nějaký přístroj se kterým se jednoduše změří spotřeba el. spotřebičú , jako např lednice , počítač a tdt , oprvdu jednoduchý na nastavení děkuji

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

11111
hodnocení

1x

Napiš do internetového vyhledávače "watmetr" a můžeš vybírat z množství měřičů. Cenově od cca 250,- Kč.

hodnocení

1x
Naposledy jsem podle ceny kupoval Elektroblok EMF-2 za 240 Kč. Mám ještě jeden starší jiný měřič a taky funguje v pohodě. Ten jsem kdysi i kontroloval v laboratoři a na tu láci měřil skvěle.
Doporučuji spíš tyhle "hloupé", než "chytré" zásuvky s měřením, které některé ukazují jen okamžitou spotřebu. Tohle prostě strčíte před ledničku, vynulujete a za týden odečtete spotřebu. Takto postupně obejdete další spotřebiče v domácnosti a u uděláte si představu, co má smysl řešit.
doplněno 04.02.26 13:20: Ty chytré zásuvky využijete, pokud stojíte o častý dálkový odečet, nebo pokud si třeba chcete dělat nějaké grafíky. Ale musíte si předem pečlivě ověřit (nejlíp i z recenzí), co konkrétní typ opravdu umí.

hodnocení

myslel jsem co kdo má konkrétně odzkoušeno a je to jednoduché na obsluhu.

Kazdy digitalny do zasuvky je ok.

petrme
hodnocení

0x

FK1500

casove-spinace.heureka.cz/...

Kromě celkové spotřeby ukládá i min a max hodnoty příkonu...

Není potřeba nic nastavovat, pouze pokud chcete počítat celkovou cenu, musíte logicky nastavit cenu za kWh.

Jediná nevýhoda je, že nemá baterii, takže po odpojení od proudu se hodnoty vynulují.

Máte vyzkoušeno? Mně se nestalo, že by i měsíce (jeden i roky) nazapojený levný měřič spotřeby ztratil naměřenou spotřebu. Naopak mě to štvalo, protože jsem musel zkoušet, jak se vlastně nuluje. To by bylo hloupé, kdyby pitomé vybozené pojistky smazaly dosavadní měření.

petrme - Vámi uváděný měřič spotřeby baterii má, výdrž výrobce uvádí 5 - 8 měsíců bez připojení na el. síť. Tak dlouhý výpadek naštěstí nehrozí :). Pokud nevěříte, podívejte se na stránku výrobce...

petrme

Kupoval jsem ho 11/2022. V manuálu není nic o bateriích, ani nevím, jak by se baterie dali vyměnit. Jedině kdyby se přístroj demontoval. Třeba ho od té doby vylepšili.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]