Nejste přihlášen/a.
Zdravím, potřeboval bych snížit otáčky ventilátorů asi tak o jednu třetinu až polovinu. Mám teď zapojenou sestavu ventilátorů paralelně, bez toho regulátoru otáček co mám na obrázku Rozhoduji se jestli mám tento regulátor otáček koupit a tak se obracím o radu na Vás. Budu moci regulovat tímto regulátorem otáček otáčky ventilátorů? Nedělám do elektriky a nerozumím ji. Je to jen o snižovaní napětí, nebo jak pozná jak rychle se ventilátory točí a jestli vůbec nějaké to snížení otáček tady dokáže. Předem díky za každou radu.
Záleží jakým napětím to napájíš. Pro stejnosměrné se dá použít řazení diod nebo Zenerka ale to zase podle toho jak velký proud berou. Takže dodej další informace.
Ventilatory sa daju regulovat znizenim napatia alebo nepriamo cez PWM na napajani alebo priamo cez PWM (ak maju taky pin) pri plnom napati. Na vasom mieste zacnem vypoctom, kolko elektriny spotrebuju tie ventilatory za 24 hodin.
Nie je jasne, preco ich chcete pouzit - chcete odobrat viac tepla z radiatora malych rozmerov alebo oklamat pomerovy merac?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.