Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vybrat televizi

Od: wydra®
Prosim, vim co chci, ale poradite mi jakou znacku?
40" LED Wifi, bez ramecku.
DEKUJI!

26 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

A co je od televize očekáváno.

V současnosti s touto úhlopčíčkou ideálně QLED a pak je na výběr řada OS ( operačních systémů )

Zrovna 40´´ je mimo rozměr - zde není moc velký výběr.

Standart je 32 a až potom 43 palců.

Mám doma dvě televize jedna je LED a druhá QLED a v obrazu je zásadní rozdíl

hodnocení

QLED jednu mensi mam, myslela jsem, ze LED mi bude stacit. Stavajici TV Toshiba, jenze uz je na odchodu, udelal se mi modry prouzek zdola nahoru ve tretine obrazovky. Ale tenhle model stary ma hezky obraz i kdyz jasne, vedle LED a QLED je to nesrovnatelne. Nemam moznost menit vzdalenost sezeni ani tv a v malem prostoru je 40 tak maximum.

Potrebuji jen konzumovat dokumenty a filmy, potrebuju USB a wifi a smart a bez ramecku. Hry v zadnem pripade. Nic jineho me nenapada? Kdyz jsem hledala, snad JVC a Thompson, snad i LG?

Dekuji za ochotu pomoct.

halamus
hodnocení

2x

Televize TCL 40S5K
datart.cz/...
alza.cz/... tady je o korunu levnější
Cenové srovnání platí po započítání aktuálních slev, první prodejce má cenu po slevě upozaděnu.

Telka je "jen"Full HD, nikoliv 4K. Nevím, zda máte dostupný obsah ve 4K, některé mobily "umí"4K video, ale je to stejně mazanina. Neplatí pro prémiové modely prémiových značek. Zbývá prohlížení fotek a je otázkou, zda se kvůli tomu vyplatí připlácet.

hodnocení

2x
Před Vánoci jsem pojal potřebu nové televize, tak jsem vyrazil po obchodech a hlavně se díval. Pokud jsem se zeptal podavače jakou koupit, skoro všichni ukázali na TCL. Tak jsem si je vyzkoušel a nějak mě to nenadchlo.
Na ovládání mě nejvíce vyhovoval Panasonic, ale se starým systémem Home screen.
Já bych vyrazil do obchodu a televizi si tam vyzkoušel.

Mám TCL a spokojenost. Ovládání podobné jako Samsung. Systém Android-Google TV.

halamus

Konec éry? Televizory Sony bude vyrábět TCL, značka Bravia zůstane
idnes.cz/...
Píše se o tom i na mnoha dalších webech.

hodnocení

2x
Mamce jsem kupoval levnou TCL 100cm a dá se na to dívat. Jestli led nebo qled bych vůbec neřešil, protože je to to samé. To by musela být technologie QLED MINI , ale u těchto malých tv podsvícení nemá smysl řešit.
halamus

QLED zobrazovače mají o poznání lepší gamut, tedy barvy, které jsou schopny zobrazit, než běžné LED. Například na pleťovkách a na záběrech z přírody je to krásně vidět.
Mini LED mají lepší kontrast, ale na OLED nemají. Levnější OLED mají nízký jas.
Kdyby se mi teď pokazila telka, koupím QLED, když to bude za pár let, pravděpodobně koupím OLED.

Tam ještě záleží na panelu, VA má lepší kontrast a hlubokou černou, oproti IPS, ten má zase více barev a je levnější. Já se ale bavil o podsvícení, led či qled má podsvícení okrajové, mini qled má diody po celé ploše obrazovky, ale také to není ideální, dioda osvětluje více bodů, takže kontrast se může rozplývat, třeba hnezdy na černé obloze nebo titulky na tmavém pozadí. Nejlépe na tom jsou OLED panely, kde žádné podsvícení není. U malé tv 40" bych to ale neřešil, tam je tlak na cenu, ale jestli si chce připlatit za lepší tak klidně. Já se díval na qled mini s panelem VA, ale nakonec jsem vzal před Vánoci OLED a dobře jsem udělal. Jsem si říkal že v lednu budou výprodeje, ale přece jen ty vánoční akce byly o dost levnější.

olin
hodnocení

2x

Značku Samsung možná i LG a TCL. Doporučím i připlatit si prodloužení záruční doby. Sony nedoporučuji, mají v ČR velmi mizernou podporu.

hodnocení

Ano, vyspionila jsem, ze LG a Samsung. Jinou neberu. Tady uz podekuju, Kazda odpoved na muj dotaz me posunula v rozhodovani.

Se Samsungem špatná zkušenost... dva měsíce po záruce přestal fungovat YouTube. Když jsem se dotazoval výrobce, bylo mi řečeno, že TV je starý model a oni nebudou ztrácet čas, aby pro něj upravovali a udržovali aplikaci pro YT, ať si koupím novou TV. Takže díky, ale už nikdy víc.

re4zon
Radit televizi podle znacky je jako doporucit auto podle barvy. Ale kdo chce kam..
trtr
K tomu Samsungu. Právě jsme si "poslední" aktualizací dodělali také YouTube Appku. Onactedy jede, ale jsou tam horizontální fragmenty v obraze. Je to čistě SW chyba, ale náprava/downgrade nemožný. :(

jm
hodnocení

2x
Poslední 3 tv v rodině jsou hisense. Líbí se mi ovládání, obraz a hlavně zvuk.
Za tu cenu bezkonkurenční.
trtr
Zdravím, kolik mají "najeto"?
jm
15/10/2021 byla koupena první. Za rok další pro tchýni, další pro babičku. Jedna tuším z roku 2022 jede denně a to dost nahlas...
Moje TV jede přes kabel na optice. Napojil jsem USB disk s pohádkami, syn má rád YouTube, manželka iVysílání...

Mám Hisense od 12.11.2019 a nedám na ni dopustit. Vše funguje jak má, včetně podpory aplikací a aktualizací systému.

Umí nahrávat terestrál na USB? U prodejců se píše že ne, ale s novým FW by to podle zmínek na netu snad jít mělo.

@tomkk Na tuhle otázku bohužel neodpovím... klasické TV vysílání už pár let nesleduju a poslední rok ani nemám připojenou anténu (natažený koax jsem využil k jinému účelu), takže nemohu vyzkoušet.

Možná bude vědět @jm

trtr
*palec*, díky všem. Jaké máte modely/řadu? Nemá někdo třeba A6Q řadu?
29.01.26 09:49

H65b7100

43A6BG a 43AE7000F máme teď v rodině, ale jaké mají bába s tchýni teď netuším. V každém případě ale nikdo nezkoušel nahrávat... Na disku máme nahrané pohádky z PC. Nahrávání z TV mi připadne v dnešní době zbytečné... takže jsem to neřešil.Stačí červené tlačítko - případně varianty youtube, netflix, .. Znám dva lidi, co na TV mají internet pro používání jako prohlížeč... to se ale pořádně nedá použít. Pokud chci něco z PC/NTB - mám napojenou dokovací stanici, jen dám sdílet obrazovku NTB nebo nastavím rozšíření plochy.
Ne všechno pod červeným tlačítkem je, takže manželka si občas něco nahraje.

hodnocení

Všem děkuji za nazory a zkusenosti, mám jasno!

Běžte do obchodu a tam si tv porovnejte osobně. Rozhodnutí podle jiných nebrat až tak vážně, každý to má jinak, někdo sleduje tv přes den ve světlé místnosti, někdo večer na filmy, umístění tv také dělá divy, protože odraz od světelného zdroje či okna má každá obrazzovka jiné, některé stále používají matné "sklo" a důležité je také ovládání. Každá značka má svůj vlastní systém, možnosti nastavení atd.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]