Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, dnes mi přišla na T-Mobile sms že: "Od 1.3.2026 vyřazujeme z nabídky současný tarif Twist s námi atd...Po tomto dni budete převedeni na současný tarif Twist Standard." Pak tam jsou uvedeny nové ceny a že do 1 měsíce od doručení této zprávy mohu smlouvu bez sankcí ukončit. Jedná se o normální "dobíjecí" kredit bez smlouvy. Co tím mám chápat? Když smlouvu ukončím, tak mi automaticky zaniká počítám sim karta? Případně dohledával jsem přes Google co o tom píšou a ani slovo o tom, že se něco k 1.3.2026 něco takového děje. Co s tím? Mám to nechat, případně kde a jak se odvolat? Já jen jesli to není taky i nějaká fake zpráva.. Díky
0x
Máte dobíjecí kartu. Tam žádná smlouva není. Ten text v sms je nejspíš univezrální pro každou změnu tarifu a nikoho nenapadlo, že narozdíl od tarifu na smlouvu u Twistu žádná smlouva není. Provoláte kredit a kartu zahodíte (případně jen přestanete používat). Když si ji necháte v mobilu, tak vám párkrát přijde sms, že si máte dobít kredit a nakonec sms, že vám ruší služby na kartě.
Pokud tarif vyřadí z nabídky nemůžete ho používat. V tomhle případě se proti změně tarifu odvolat nejde. Takže budete mít Twist Standart. Cena za sms stejná. Za volání budete místo 3,90kč platit 4,50kč. Pokud moc nevoláte, tam myslím, že to není takový rozdíl, aby se to mělo řešit.
Pokud vám ta cena i tak vadí, tak u velkých operátorů máte smůlu . U T-mobilu moc nepochodíte, protože má (nejspíš tedy brzy bude mít) všude stejný tarif Standart. Vodafon má stejné ceny a O2 má dokonce 4,90kč. Jedině byste musel přejít některému virtuálnímu operátorovi. Třeba Blesk mobil má volání za 2,50kč, TescoMobile dokonce 1,50, ale musíte měsíčně dobít 300kč. Jen příklady. Virtuálů je spousta.
Fake zpráva to nebude. Oni čas od času staré tarify ruší. A i některé srovnávače už tarif S námi nenabízejí.
Nechete to běžet a uvidíte. Nejspíš vám 1.3. přijde další sms, že vám změnili tarif na Standart. Přejít jinam můžete kdykoliv. Kdybyste fakt přecházel, tak je lepší nejdřív provolat kredit. Jinak budete muset o vrácení žádat, sami to neudělají.
I u těhle karet nějaká smlouva je. To, že se "podepisuje" rozlepením obálky je věc jiná.
Ještě je tu možnost vyžádat si OKU (Ověřovací Kód Účastníka), pokud ho nemá (dnes ho dostanete hned při aktivaci smlouvy, dřív ani neexistoval, takže pro starší smlouvy je potřeba si ho vyžádat dodatečně) a s ním přejít jinam, ale zase takový výběr na trhu neni. A předpokládám, že s dobíjecím tarifem neprovolá majlant tak jestli bude platit 3,90 nebo 4,50 neni zase takový problém. (02 snad pořád má 6,90 za minutu a t-mobile zná taky i vyšší ceny, taky myslím těch 6,90 u tarifu twist a něco podobného má i vodafon (6,90 je strop určený EU a proč by se operátoři připravovali o zisk, když se najdou ovečky, co tyhle ceny platí).)
mil: Vy jste četl jen první tři věty, na vás je to dlouhé, co? Píšu tam, že t-mobile a Vodafone mají 4,50kč , O2 4,90kč a virtuálové i míň.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.