Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyhřívaná miska pro kočky

Od: vitecek® odpovědí: 13 změna:

Zdravim, shánim vyhřívanou misku pro kočky, aby jim v zimě nezamrzala voda..

našel jsem pouze do zásuvky, což nelze.. kočky jsou venku , bydlim v paneláku, není jak to vést do zásuvky..

tak se ptám - je to něco takového viz níže, ale koukal jsem i na německém Amazonu a nenacházim

terko.cz/...

obecně mohlo by existovat něco takového na baterky, nebo by baterky nevydržely vlivem zimy - neumim si to spočítat ohledně výdrže.. jestli má vůbec smysl hledat.. díky.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

riva
hodnocení

2x
Každý den jim tam dát vlažnou vodu a led vyklepnout. Děláme to tak u koček i slepic venku.
hodnocení

dělám to taky, ale třeba teď přijdu za pár hodin (asi 5) a už je to zmzlé.. když jsou některé zrovna někde pobíhají po okolí a přijdou později, tak mají asi smůlu, než přijdu znova.. bydlim v Praze

bear
hodnocení

1x

Misku dejte do závětří. Schovejte pod schody nebo do nějakého výklenku/niky. Jak kolem nebude foukat vítr, tak bude miska mrznout pomaleji. Ráno jim tam dejte vlažnou vodu. Ne studenou.

Misku ideálně k nějakému sklepnímu oknu, ale v závětří a nebo to závětří vyrobte co by boudičku nebo paravan.

U sklepního okna budou úniky tepla z baráku. Opět to zpomaluje zamrzání.

Pak ještě mě napadá misku položit třeba na kus polystyrenu, aby nechladla od země.

A asi i ideálně širokou.

doplněno 25.01.26 08:45:

A samotnou misku bych jim dal z plastu a ne kovu. Kov vede velmi dobře teplo/chlad.

Zkuste vše :)

re4zon
hodnocení

0x
Box z xps pod misku a do nej elektricky nebo chemicky ohrivac na ruce.
hodnocení

díky, to mě nenapadlo ty ohřívače rukou.. jinak mě přesto napadá, protože to zmínil i někdo předtím, že miska na zemi rychleji zchladne, než když bude na polystyrenu.. přece když je třeba -5, tak teoreticky sice to neochlazuje zem, ale okolní studenej vzduch, takže to stejně vydrží teplejší možná tak v řádu minut, ne? jakože já si to neumim matematicky spočítat fyzikálně, takže mám jen tak jako pocit

re4zon
Samozrejme, proto pisu box z xps. Stacila by s nej i kostka, do ni vyskrabnout dulek na ohrivac a nad nej polozit misku. Vydrzet to muze klidne i den v zavislosti co do toho date a na tloustce xps. Pokud by v tom byla dost velka baterka a regulovatelny ohrivac nastaveny treba na 20°, mohlo by to vydrzet i nekolik dnu, pokud nebude -15.

hodnocení

0x

Souhlasím s tím polystyrenem, vyhloubit důlek a plastovou misku do něj zapustit. Jenom případně zatížit, aby neulétlo.

Ještě existují polštářky různých velikostí, dají se nachladit, ale též naopak nahřát. Vhodnou velikost dáte pod misku a tím se voda udrží déle vlažná. Koupíte v lékárně.

hodnocení

ano, psal to pán nad vámi - chemický ohřívač rukou, či elektrický..

zkusím

Aha, to jsem netušila, že to je stejný produkt.

Kupovala jsem si jej před měsícem, abych měla případně na chlazení místo mraženého hrášku. ;)

hodnocení

já jsem zvědavej, jak dlouho to vydrží , ty ohřívače :) .. snad to bude užitečné

Ty polštářky uvolñují teplo tak půl hodiny.

hodnocení

0x

Když mrzne kočky jsou stejně zalezlé a "hibernují". Jednou či dvakrát denně jim dát vodu, vyklepnout led a hlavně je zavolat, aby to nepromeškaly, úplně stačí.

Krmila jsem opuštěnou kočičku od září do prosince, pouze tedy večeře a vždy mezi 18. - 19. hodinou. Koči se naučila a už čekala. Mnohdy mi i po ulici běžela naproti.

Pokud bude tazatel krmit v pravidelný čas, kočky si to řeknou a přijdou najednou. *bezim*

A ano, zavolat, mají velice dobrý sluch, opozdilec jistě dorazí včas.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]