Nejste přihlášen/a.
Zdravim, shánim vyhřívanou misku pro kočky, aby jim v zimě nezamrzala voda..
našel jsem pouze do zásuvky, což nelze.. kočky jsou venku , bydlim v paneláku, není jak to vést do zásuvky..
tak se ptám - je to něco takového viz níže, ale koukal jsem i na německém Amazonu a nenacházim
obecně mohlo by existovat něco takového na baterky, nebo by baterky nevydržely vlivem zimy - neumim si to spočítat ohledně výdrže.. jestli má vůbec smysl hledat.. díky.
Misku dejte do závětří. Schovejte pod schody nebo do nějakého výklenku/niky. Jak kolem nebude foukat vítr, tak bude miska mrznout pomaleji. Ráno jim tam dejte vlažnou vodu. Ne studenou.
Misku ideálně k nějakému sklepnímu oknu, ale v závětří a nebo to závětří vyrobte co by boudičku nebo paravan.
U sklepního okna budou úniky tepla z baráku. Opět to zpomaluje zamrzání.
Pak ještě mě napadá misku položit třeba na kus polystyrenu, aby nechladla od země.
A asi i ideálně širokou.
A samotnou misku bych jim dal z plastu a ne kovu. Kov vede velmi dobře teplo/chlad.
Zkuste vše ![]()
díky, to mě nenapadlo ty ohřívače rukou.. jinak mě přesto napadá, protože to zmínil i někdo předtím, že miska na zemi rychleji zchladne, než když bude na polystyrenu.. přece když je třeba -5, tak teoreticky sice to neochlazuje zem, ale okolní studenej vzduch, takže to stejně vydrží teplejší možná tak v řádu minut, ne? jakože já si to neumim matematicky spočítat fyzikálně, takže mám jen tak jako pocit
Souhlasím s tím polystyrenem, vyhloubit důlek a plastovou misku do něj zapustit. Jenom případně zatížit, aby neulétlo.
Ještě existují polštářky různých velikostí, dají se nachladit, ale též naopak nahřát. Vhodnou velikost dáte pod misku a tím se voda udrží déle vlažná. Koupíte v lékárně.
Když mrzne kočky jsou stejně zalezlé a "hibernují". Jednou či dvakrát denně jim dát vodu, vyklepnout led a hlavně je zavolat, aby to nepromeškaly, úplně stačí.
Krmila jsem opuštěnou kočičku od září do prosince, pouze tedy večeře a vždy mezi 18. - 19. hodinou. Koči se naučila a už čekala. Mnohdy mi i po ulici běžela naproti.
Pokud bude tazatel krmit v pravidelný čas, kočky si to řeknou a přijdou najednou. ![]()
A ano, zavolat, mají velice dobrý sluch, opozdilec jistě dorazí včas.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.