Nejste přihlášen/a.
Mám starý telefon Nokia. Jsem důchodce málo volám. Kredit u operátora mám téměř 2000,-kč, přesto mi hrozí zablokováním karty pokud nepošlu další peníze. Kde je chyba.?
Za info díky.
Jaroslav
Pravděpodobně je chyba ve špatné smlouvě. Nebo špatném výběru operátora. Nebo kombinace obojího. Těch 300 korun jednou za rok prostě musíte oprátorovi dát do chřtánu ať voláte nebo ne. Alespoň pokud jde o T-mobil (podobně to má myslím vodafon). 02 chce ty peníze snad ještě častějc. Při online nabíjení je to méně (TM250, vodafon200, jen 02 to má stejné). Ale prostě jednou za čas tyhle peníze musíte zaplatit.
Jinak pozor, 02 kredit konfiskuje pokud se zpozdíte s dobíjením. Ostatní operátoři ho snad obnovují i nějakou dobu po uplynutí té lhůty.
Pak jsou nějaké alternativy, Kaktus chce třeba jen 50 korun za rok (když se dobíjí kartou online) a taky má levnější volání (což Vás asi tak netrápí). Údajně je nějaká možnost nechat si neprovolaný kredit vrátit po změně operátora (někdy se to tu řešilo), ale asi to nebude tak jednoduché (sama změna operátora by jednoduchá být měla).
Jinak s tím syslením kreditu dejte pozor na to, že je nějaký strop, kolik můžete mít kreditu (kvůli strachu z praní špinavých peněz), je to řádově 10 tisíc a co se stane poté fakt netuším.
To je v první řadě zlodějna operátorů, na kterou doplácí důvěřivý spotřebitel.
Poučný článek zde
Jak je to s platností předplacených karet a nabitého kreditu. Operátoři se jistí, že jim zaplatíte aspoň jednou za čas
https://mobilmania.zive.cz/clanky/jak-je-to-s-platnosti-predplacenych-karet-a-nabiteho-kreditu-operatori-se-jisti-ze-jim-zaplatite-aspon-jednou-za-cas/sc-3-a-1363524/default.aspx
Podle ČTÚ od roku 2020 platí novela zákona 311/2009 sb. z dubna 2019, ani ta však není všespásná. O vrácení přebytečného kreditu si můžete zažádat, nedochází k němu automaticky. Spousta uživatelů to však netuší a o vratku si nepožádají – pak se diví, že o své peníze přišli.
" Důležitá je skutečnost, že k navrácení nespotřebovaného kreditu nedochází automaticky v rámci procesu přenesení telefonního čísla k novému poskytovateli. Spotřebitelé jej získají na základě žádosti, kterou musí uplatnit nejpozději do 30 dnů ode dne zániku závazku ze smlouvy," říká ČTÚ.
viz také zde
Jak získat zpět nevyčerpaný kredit na předplacené kartě?
https://mobilenet.cz/clanky/jak-ziskat-zpet-nevycerpany-kredit-na-predplacene-karte-navod-48357
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.