Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Power banka

Od: begi25® odpovědí: 16 změna:

Dobrý den.Ptám se jako laik,mám telefon který má baterii 3200 mAh a taky tranzistorové rádio které ma 1200mAh.Ctěl bych si koupit Power Banku ale nevím jakou.Cena asi 600 kč.Prosim mužete my poradit z nákupem?Ptám se jenom kdo má skušenost.Další je když je nabitá a dlouho se nepoužíva- klesá doba nabíjení?

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

riva
hodnocení

0x

Za dobrou cenu jsou ty z LIDL lidl.cz/...

A pokud se nebude dlouho používat, tak je lepší, když se skladuje nabitá tak na 40-80% - kvůli životnosti baterie uvnitř.

halamus

Přesně tohle jsem chtěl doporučit.
Mám z LIDLu 10 000 Ah tuším, že byla za 360 Kč, už nějaký ten rok, tenkrát byly ceny powerbank vyšší. Spokojenost. Mi postačuje, bo u mne mobil nejvíce dostává zabrat při turistice, běží GPS, na sluníčku koukám do mapy, fotím... Tak to mobil dobiju ať nemám baterku pod 20 procent, to ji nedělá dobře.
Ještě dodám, cca 100 Kč stojí doprava. Pokud koupě nespěchá, tak odhadem asi 2× až 3× do roka bývá powerbanka ke koupi na prodejně.

Důrazně nedoporučuji powerbanky z alíka, temu apod. Kapacita bývá jen na papíře a pak je tu riziko nehody.

hodnocení

Co bylo na Lídlu minulý rok už nekoupíte.

halamus

Letos už Lidl 10 000 mAh nenabízí.

hodnocení

0x
Záleží, co požadujete, jestli malou kapesní rezervu pro jedno rychlé nouzové nabití mobilu (taky záleží, jaký máte mobil, jak rychlé nabíjení podporuje, ta vaše malá kapacita baterie je mi podezřelá, čuchám čuchám nějakou historii ;). Nebo ten tranzistorák..), nebo spíš co největší kapacitu pro opakované nabití někde v chajdě, nebo ve stanu. Samovybíjení tam je a záleží na elektronice, některá má i po dvou letech 50 %, jiná už se po půl roce blíží nule. Těžko to předem zjistíte a v popisu to nebude.
A jak píší ostatní, toto bych nekupoval z méně solidních obchodů.
Asi bych se vyhnul i těm z Action, nebo Lidlu, opřednostnil bych nějakou hodně prodávanou s hodně recenzemi např. od nej enovaného mimozemšťana.
doplněno 21.01.26 17:46: V Lidlu vidím noname Tronic s velkou kapacitou s dobrými papírovými paramery za velmi dobrou cenu. Je pravděpodobné, že dobře poslouží. Ale úplně solidně na mě nepůsobí, jako elektronika mě zajímá i jak jsou řešeny ochrany. Měl jsem jednu levnou podobnou, syn ji strčil do mobilu, kde se odchlípl jeden kontakt v USBC-C konektoru a z nabíječky se zakouřilo a je po ní (před tím to strčil do dvou nabíječek a jiné powerbanky, ty nenabíjely, ale přežily). A neodešla jen nějaká pojistka, je tam prdlý integráč. Takto by se power banka jistě chovat neměla, má mít proti zkratu elektronickou ochranu. No a tohle prostě i těchto noname low-cost zařízení hrozí pravděpodobněji. Tím ale neříkám, že všichni musí kupovat 3x dražší powerbanky, jen že na mě tahle úplně dobře nepůsobí, to je vše.
hodnocení

Podívejte se co nabizi Liídl ted.

mll
hodnocení

0x

Tak dejte filtrovat cenu do 600 a výběr je celkem slušný. I 20 Ah můžete mít dneska pod 600.

Samozřejmě nakupujte v normálním obchodě, ne žádné allegro/temu/amazon tam jsou akorát fejky.

Já teda mám radši, když má pb nějaký displej. Třeba nějaká taková alza.cz/... (mám myslím tuhle alza.cz/... , ale ta neni pod 600 byla tehdy v akci asi za 1200) nebo alza.cz/... (vzpomínám si, jak mě pobavila "vesmírně šedá"). Ale jinak mi stačí, když ukazuje procenta a nevymýšlí si je (dal bych odkaz na tu co si je vymýšlela, ale ta už dávno neni v prodeji, byla to značka viking 10Ah, á našel jsem tonerpartner.si/... ).

Takže první věcí kterou bych já preferoval je displej s čísly. Ty dvě, co jsem dával odkaz, ty mají ještě další údaje na displeji. Naštěstí displej s procentama cenu tolik nezvedá, jen je potřeba si ohlídat, aby tam byl.

Pak záleží nakolik trváte na nějakém rychlonabíjení, telefon a tranzistorák na tom asi nevisí, ale třeba když je potřeba na notebook, je potřeba koukat na to, jaké umí napětí a proudy (zase 9V je celkem běžné, 12V je taky časté, ale když chcete 20 na notebook, už si připlatíte dost).

V návodu většinou doporučujou nabít po 3 měsících, ale to je blbost, i po roce zůstává powerbanka nabitá. Nepozoroval jsem v tomhle směru nějaké patrné poklesy (většinu powerbanek používám nepřetržitě, ale občas vytáhnu nějakou po delší době). Pokud se plánuje delší dobu ji nepoužívat, doporučuje se nechat ji nabitou nejvejš na 70%.

Co mi odešly powerbanky, tak takové ty levné. Teda oni tehdy levné nebyly, dneska jsou to takové ty stovkové (cena okolo 100 korun) válečky, co mají v sobě jednu baterku 18650. Kupodivu baterka odešla snad jen v jedné, v těch ostatních odešla elektronika, baterka byla podle měření zcela v pořádku a měla přiměřenou kapacitu. U těch dražších šlo spíš o opotřebení konektoru (i když u jedné to zcela jistě byla výrobní vada - studeňák) nebo jeho vylomení. Jinak snad všechno co jsem koupil, vyjma těch prvních malých (ale to bude >10 let) zatím všechny pracujou. Několik jsem jich různě potratil na cestách. Některé mají vyvedený kabel protože původní konektory už neměly kontakt a konektor se stejným footprintem se těžko sežene.

hodnocení

Psal sem do 800kč.

Že by ;)? Dovolím si citovat z Vaší otázky: "...ale nevím jakou.Cena asi 600 kč."

halamus

asi je velice neurčitý pojem, může to výt plusmínus procento nebo i plusmínus 90 procent.

hodnocení

0x

Aky mate presne telefon? Ak ma USB-C a PD rezimy, je uzitocne, aby aj powerbanka toto zvladala, inak budete cakat hodiny na dobitie.

hodnocení

Mám telefon Xiaomi red note 11s.

Ale ten má baterku 5Ah, ne 3,2 Ah.
hodnocení

Omlouvám se.To ste mně jen opravil? Ja myslel že my poradíte.

trtr
hodnocení

0x
Zdravím, zelená obluda má taky powerbanky, někdy i za cca 150,-Kč
halamus

Zrovna teď 20 000 mAh a rychlonabíjením, za 589 Kč, šimrátko (staré dobré pomalé nabíjení) o této kapacitě je za 349 Kč, ale "Momentálně nedostupné".

Datart je na tom o cosi lépe, 497 Kč a 357 Kč, obojí světoznámá značka Baseus Bipow 2.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]