Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.Ptám se jako laik,mám telefon který má baterii 3200 mAh a taky tranzistorové rádio které ma 1200mAh.Ctěl bych si koupit Power Banku ale nevím jakou.Cena asi 600 kč.Prosim mužete my poradit z nákupem?Ptám se jenom kdo má skušenost.Další je když je nabitá a dlouho se nepoužíva- klesá doba nabíjení?
Za dobrou cenu jsou ty z LIDL lidl.cz/...
A pokud se nebude dlouho používat, tak je lepší, když se skladuje nabitá tak na 40-80% - kvůli životnosti baterie uvnitř.
Přesně tohle jsem chtěl doporučit.
Mám z LIDLu 10 000 Ah tuším, že byla za 360 Kč, už nějaký ten rok, tenkrát byly ceny powerbank vyšší. Spokojenost. Mi postačuje, bo u mne mobil nejvíce dostává zabrat při turistice, běží GPS, na sluníčku koukám do mapy, fotím... Tak to mobil dobiju ať nemám baterku pod 20 procent, to ji nedělá dobře.
Ještě dodám, cca 100 Kč stojí doprava. Pokud koupě nespěchá, tak odhadem asi 2× až 3× do roka bývá powerbanka ke koupi na prodejně.
Důrazně nedoporučuji powerbanky z alíka, temu apod. Kapacita bývá jen na papíře a pak je tu riziko nehody.
Tak dejte filtrovat cenu do 600 a výběr je celkem slušný. I 20 Ah můžete mít dneska pod 600.
Samozřejmě nakupujte v normálním obchodě, ne žádné allegro/temu/amazon tam jsou akorát fejky.
Já teda mám radši, když má pb nějaký displej. Třeba nějaká taková alza.cz/... (mám myslím tuhle alza.cz/... , ale ta neni pod 600 byla tehdy v akci asi za 1200) nebo alza.cz/... (vzpomínám si, jak mě pobavila "vesmírně šedá"). Ale jinak mi stačí, když ukazuje procenta a nevymýšlí si je (dal bych odkaz na tu co si je vymýšlela, ale ta už dávno neni v prodeji, byla to značka viking 10Ah, á našel jsem tonerpartner.si/... ).
Takže první věcí kterou bych já preferoval je displej s čísly. Ty dvě, co jsem dával odkaz, ty mají ještě další údaje na displeji. Naštěstí displej s procentama cenu tolik nezvedá, jen je potřeba si ohlídat, aby tam byl.
Pak záleží nakolik trváte na nějakém rychlonabíjení, telefon a tranzistorák na tom asi nevisí, ale třeba když je potřeba na notebook, je potřeba koukat na to, jaké umí napětí a proudy (zase 9V je celkem běžné, 12V je taky časté, ale když chcete 20 na notebook, už si připlatíte dost).
V návodu většinou doporučujou nabít po 3 měsících, ale to je blbost, i po roce zůstává powerbanka nabitá. Nepozoroval jsem v tomhle směru nějaké patrné poklesy (většinu powerbanek používám nepřetržitě, ale občas vytáhnu nějakou po delší době). Pokud se plánuje delší dobu ji nepoužívat, doporučuje se nechat ji nabitou nejvejš na 70%.
Co mi odešly powerbanky, tak takové ty levné. Teda oni tehdy levné nebyly, dneska jsou to takové ty stovkové (cena okolo 100 korun) válečky, co mají v sobě jednu baterku 18650. Kupodivu baterka odešla snad jen v jedné, v těch ostatních odešla elektronika, baterka byla podle měření zcela v pořádku a měla přiměřenou kapacitu. U těch dražších šlo spíš o opotřebení konektoru (i když u jedné to zcela jistě byla výrobní vada - studeňák) nebo jeho vylomení. Jinak snad všechno co jsem koupil, vyjma těch prvních malých (ale to bude >10 let) zatím všechny pracujou. Několik jsem jich různě potratil na cestách. Některé mají vyvedený kabel protože původní konektory už neměly kontakt a konektor se stejným footprintem se těžko sežene.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.