Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Demontáž skla led reflektoru,

Od: babetka

Dobrý den,

nemá prosím někdo osvědčený způsob jak vyjmout sklo z led reflektorů,do kterého nejde vlízt jinudy?Děkuji.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Asi budete muset líp specifikovat, o jaký reflektor se jedná, nebo dát i foto. Obecně, pokud je lepený, tak nahřátím spoje a opatrným pomalým oddělováním.
doplněno 14.01.26 16:39: Vzhledem k tomu, že se pravděpodobně| dá koupit kolem 200, neztrácel bych s tím čas. Jestli je to jen zvědavost, tak zkusit to nahřátí.
doplněno 14.01.26 16:42: Vypadá to vsazené a vlepené po obvodu skla, třeba jako sklo mobilu, takže nahřát a tahat přísavkou. Ale nemusí to jít, záleží, čím to slepili.
babetka
hodnocení

Zdravim tomkk,tady je fotka.Děkuji.

Demontáž skla led reflektoru,
Jestli je to lepené silikonem, tak ten při nahřívání bude odolávat teplu asi ze všech částí světla nejdýl:) Do jednoho, myslím že také takového, se mi už vloupat a kapkou cinu "opravit" ledku s tečkou povedlo, ale už je to nějaký rok zpátky, tak si to nevybavuju, ale hádal bych ten silikon :(

111®
hodnocení

0x

některé jsou destruktivně nerozebiratelné. Jeden jsem koupil a chtěl si ho dát do zásuvky, bylo otřeba vymněnit šňůru. Nemožné tak jsem ho šel vrátit..

hodnocení

0x
To bude na nejtenčí strunu třeba na kytaru, a postupně tou strunou odřezat. Začít z rohu. Já teda tu strunu nepoužil, můj reflektor dostal frézkou a lámacím nožem, a už jsem to nesestavoval, ale ta struna by měla zabrat.

hodnocení

0x
Proboha, škoda času který je tak vzácný.

hodnocení

0x
Jedině to něčím tenkým odříznout.
Nevím co tam u vnitř chcete najít, ale takové výrobky se nevyplatí opravovat. Jediný co má smysl je původní elektroniku vukuchat a napasovat tam led 12V pásky a svítidlo napájet zdrojem SELV.

olin
hodnocení

0x

Tady u toho 100Watt reflektoru se pravděpodobně načala jedna LEDka nebo IO na řízení proudu(problikávala 1/6 plochy LEDdiod). Pokoušel jsem se odříznutím boku a odlamovákem dostat pod sklo. Nahřívání horkovzdušnou pistolí změkčilo silikonové lepidlo skla

doplněno 16.01.26 11:07:

Svítil 5 let zhruba 13 hodin denně. Dalších 5 stejných reflektorů ještě funguje, jen u nich "vyplajchovaly" barvy trošičku do žluta.

Demontáž skla led reflektoru, #2

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]