Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Žárovka do čelovky

Od: bratrh®

Zdravím.Mám čelovku Cattara 13123 a odešla žárovka.Nevíte někdo,zda li by se dala sehnat nová?Je mi líto ji vyhodit a koupit novou,protože před 3mi měsíci jsem kupoval nové baterky za 700kč.Děkuji

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

0rion
hodnocení

4x

Já se jen zeptám, jak víte, že odešla ledka? Většinou totiž v těchto čínských čelovkách odejde elektronika.

ttt
hodnocení

2x
V celovce není žárovka, ale ledka s řízením-zdrojem konstantního proudu..
Tak pokud odešla ledka stačí odpajet a vyměnit.
hodnocení

Ano je tam ledkaCREE XM-L T6.Prodá mi ji někdo?

bear
hodnocení

Vypadá že ano.

pecenkav
hodnocení

1x

megaknihy.cz/...

Nějak to nechápu, čelovka asi za 500,- a ty koupíš novou baterku za 700,- a ještě chceš sehnat novou ledku, já bych koupil novou čelovku

0rion

Zmíněná čelovka je podle všeho napájena dvojicí Li-ion akumulátorů 18650, a značkové lionky jsou dost drahé, i když 700 je nějak přespříliš.

hodnocení

Je to 18650 a kupoval jsem je v Datartu.

Slušné 18650 stojí z Číny cca 70 korun, treba Liitokala.
0rion

Při nákupu 18650 z Číny doporučuju obezřetnost. Koupil bych jen od toho prodejce, u kterého je potvrzeno, že posílá značkové lionky (Sony, Samsung, LG, Panasonic...). Čínskou lionku bych si do čelovky nedával, nerad bych byl skalpován plamenem. Ono je všeobecně doporučováno s Li-ion akumulátory neexperimentovat a brát jen ověřené typy. Požáry bytu či garáže z důvodu vznícení akumulátoru nejsou úplně rarirtní záležitost.

pecenkav

Já jsem jeskyňář a zásadně už nepoužívám nabíjecí baterky, radši si vezmu do kapsy 4 náhradní alkalický tužkovky, který stejně vozím pořád v autě, než najednou při rychlý akci zjistit, že jsem vybitý

trtr
hodnocení

1x

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]