Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, prosím o radu, jak dlouho nabíjet nebo dobíjet olověnou baterii 6v 4,5Ah do ročního vysavače, kdy mám
k tomuto adaptér, vše viz obrázky
doplněno 07.01.26 17:16:
Nedaří se mi obrázky vložit, omlouvám se , ale na adaptéru je údaj 230V 50Hz, pak 9V ,150 mA.
doplněno 08.01.26 14:31:
Jak píše jeden z příspěvků, bude to asi tak. že adaptér je slabý a pouze udržovací, což zjišťuji až nyní/dokumentaci k tyčovému vysavači již dávno nemám/ a pravděpodobně budu muset po použití vysavače, který používám pouze nárazově
na dovysátí menšího smetí, nebo drobných nečistot v autě,nechat zapnut STÁLE a tím baterii udržovat.
Mám takový adaptér i na použití dobíjení /nikoliv nabíjení/ na autobaterii, kdy tento autobaterii při méně častém ježdění
pouze udržuje.
0x
Pokud adapter dodá 0,5A tak cca 12 hodin
doplněno 07.01.26 17:22:
Tak při proudu 0,15A to bude cca 30 hodin
Tak to by bylo na 30 hodin při započítání účinnosti nabíjení (80%) 36 hodin. Ale to se mi nezdá. I když počítám s větší účinností (80% se počítalo kdysi) pořád mezi 30 a 36 hodinama je dost dlouho na nabíjení takové blbosti jako je vysavač.
Děkuji za údaj, ale i tuto dobu t.j.30 až 36 hodin mi sdělila společnost TIPA, kde jsem si zakoupil na místo předešlého
typu baterie PANASONIC jejich výrobek , a to GETI. Vysavač je ruční, bohužel se mi nedaří jej dát do poradny do obrázků a ani adaptér. Ale ty údaje jsem zaslal. Je ale fakt, když zapojím nabíjení, tak mi stále svítí na vysavači červená kontrolka.
Ale domníval jsem se , že mím nabito tak po 2 až 3 hodinách. Děkuji ještě za potvrzení.
0x
Ono je to tedy celkově zvláštní, že máte vysavač s malou olověnou baterii, která se pro tento účel nehodí. To je nějaká historie za 500?
doplněno 07.01.26 23:32: S tím souvisí vaše očekávání, že baterii nabijete za 2..3 hodiny, toto je obvyklé o lithiových akumulátorů, který máte v mobilu, ne u "starého" olověného článku.
0x
V návodu by mělo být toto ale uvedeno!
0x
A patří vůbec k tomu vysavači?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.