Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, prosím o radu, jak dlouho nabíjet nebo dobíjet olověnou baterii 6v 4,5Ah do ročního vysavače, kdy mám
k tomuto adaptér, vše viz obrázky
Nedaří se mi obrázky vložit, omlouvám se , ale na adaptéru je údaj 230V 50Hz, pak 9V ,150 mA.
Jak píše jeden z příspěvků, bude to asi tak. že adaptér je slabý a pouze udržovací, což zjišťuji až nyní/dokumentaci k tyčovému vysavači již dávno nemám/ a pravděpodobně budu muset po použití vysavače, který používám pouze nárazově
na dovysátí menšího smetí, nebo drobných nečistot v autě,nechat zapnut STÁLE a tím baterii udržovat.
Mám takový adaptér i na použití dobíjení /nikoliv nabíjení/ na autobaterii, kdy tento autobaterii při méně častém ježdění
pouze udržuje.
Pokud adapter dodá 0,5A tak cca 12 hodin
Tak při proudu 0,15A to bude cca 30 hodin
Tak to by bylo na 30 hodin při započítání účinnosti nabíjení (80%) 36 hodin. Ale to se mi nezdá. I když počítám s větší účinností (80% se počítalo kdysi) pořád mezi 30 a 36 hodinama je dost dlouho na nabíjení takové blbosti jako je vysavač.
Děkuji za údaj, ale i tuto dobu t.j.30 až 36 hodin mi sdělila společnost TIPA, kde jsem si zakoupil na místo předešlého
typu baterie PANASONIC jejich výrobek , a to GETI. Vysavač je ruční, bohužel se mi nedaří jej dát do poradny do obrázků a ani adaptér. Ale ty údaje jsem zaslal. Je ale fakt, když zapojím nabíjení, tak mi stále svítí na vysavači červená kontrolka.
Ale domníval jsem se , že mím nabito tak po 2 až 3 hodinách. Děkuji ještě za potvrzení.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.