Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak douho nabíjet olověnou baterii

Od: fred odpovědí: 14 změna:

Dobrý den, prosím o radu, jak dlouho nabíjet nebo dobíjet olověnou baterii 6v 4,5Ah do ročního vysavače, kdy mám

k tomuto adaptér, vše viz obrázky

doplněno 07.01.26 17:16:

Nedaří se mi obrázky vložit, omlouvám se , ale na adaptéru je údaj 230V 50Hz, pak 9V ,150 mA.

doplněno 08.01.26 14:31:

Jak píše jeden z příspěvků, bude to asi tak. že adaptér je slabý a pouze udržovací, což zjišťuji až nyní/dokumentaci k tyčovému vysavači již dávno nemám/ a pravděpodobně budu muset po použití vysavače, který používám pouze nárazově

na dovysátí menšího smetí, nebo drobných nečistot v autě,nechat zapnut STÁLE a tím baterii udržovat.

Mám takový adaptér i na použití dobíjení /nikoliv nabíjení/ na autobaterii, kdy tento autobaterii při méně častém ježdění

pouze udržuje.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jirib
hodnocení

2x
V řádu hodin...
Kolik ten váš adaptér je schopen dát ampér?

halamus
hodnocení

0x

Máte obrázky? A mohla mych je vidět?

111®
hodnocení

0x

Pokud adapter dodá 0,5A tak cca 12 hodin

doplněno 07.01.26 17:22:

Tak při proudu 0,15A to bude cca 30 hodin

fred
hodnocení

Na adaptér je údaj 150 mA
mll

Tak to by bylo na 30 hodin při započítání účinnosti nabíjení (80%) 36 hodin. Ale to se mi nezdá. I když počítám s větší účinností (80% se počítalo kdysi) pořád mezi 30 a 36 hodinama je dost dlouho na nabíjení takové blbosti jako je vysavač.

fred
hodnocení

Děkuji za údaj, ale i tuto dobu t.j.30 až 36 hodin mi sdělila společnost TIPA, kde jsem si zakoupil na místo předešlého

typu baterie PANASONIC jejich výrobek , a to GETI. Vysavač je ruční, bohužel se mi nedaří jej dát do poradny do obrázků a ani adaptér. Ale ty údaje jsem zaslal. Je ale fakt, když zapojím nabíjení, tak mi stále svítí na vysavači červená kontrolka.

Ale domníval jsem se , že mím nabito tak po 2 až 3 hodinách. Děkuji ještě za potvrzení.

111®

na 3 hodiny by nabíječ musel dávat 1,5A a ne 10x méně

Je to určitě olověná baterie?

hodnocení

0x
Je takové jednoduché pravidlo, že akumulátor lze bezpečně dobíjet 0,1 násobkem jeho kapacity,tedy ve vašem případě 450 mA. Tedy vaše nabíječka je zbytečně "slabá" a proto nabíjí pomalu. Ovšem dá se při těch parametrech říct, že je i "hloupá" a tento malý proud současně brání výraznému přebíjení.
Ono je to tedy celkově zvláštní, že máte vysavač s malou olověnou baterii, která se pro tento účel nehodí. To je nějaká historie za 500?
doplněno 07.01.26 23:32: S tím souvisí vaše očekávání, že baterii nabijete za 2..3 hodiny, toto je obvyklé o lithiových akumulátorů, který máte v mobilu, ne u "starého" olověného článku.

trtr
hodnocení

0x
Zdravím, tyto vysavače jsou často konstruovány tak, že stanice s nabíječkou je zapojena nonstop a vysavač se použije a ihned vrátí zpět. Proto je často adaptér velmi slabý a prvotní nabíjení trvá dlouho, pak se jen udržuje. Je to na styl konzervátoru jako u autobaterie.
V návodu by mělo být toto ale uvedeno!

hodnocení

0x
Těch 150mA je uvedeno na stejném řádku jako 9V, nebo na řádku s 230V/50Hz? Nejsou tam uvedeny i nějaké Watty? Adaptér má jaké rozměry a hmotnost - působí dojmen "plným kovu", nebo plným vzduchu? (Trafo či spínaný).
A patří vůbec k tomu vysavači?
111®

9V odpovídá nabitému aku 6V

fred
hodnocení

Ano, je to olověná baterie, píší hermeticky uzavřený olověný akumulátor, na adaptéru, který byl k tomuto ručnímu /tyčovému/ vysavači dodán je uvedeno angl.:INPUT:230V 50 Hz,

řádek pod tím je:OUTPUT : 9V 150mA, type AC-DC CHARGER PPI- 0915 -TUV.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]