Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Televizor LG přes internet

Od: kytka odpovědí: 11 změna:

Po asi 15 letém používání plazmy Panasonic jsem v září 2024 jsem v jednom nejmenovaném řetězci zakoupil novou televizi LG model OLED55C45LA. Vybíral jsem dlouho na základě odborných i laických recenzí. Jak plazmu tak i tuto TV sleduji přes satelit. Bohužel, při dešti, sněžení nebo blížící se bouřce satelitní signál vypadne. Satelit jsem zatím ponechal, ale rozhodl jsem se přistoupit na nabídku svého mobilního operátora a zkušebně do 10.1.2026 mám televizi přes internet. Musel jsem se přihlásit k LG, nechat si nainstalovat aplikaci "sledování TV", mám nabídku všech dostupných kanálů a jsem spokojený. WIFI router je od televize cca 3m a tudíž propojení bezdrátově. Vadí mi pouze jedna věc. V nastavení TV jsem našel pouze dvě možnosti co TV zobrazí při zapnutí. Buď je to je poslední sledovaný program (funguje pouze u satelitu) a když chci sledovat TV přes internet musím přes tlačítko domů (symbol domečku) do nabídky všech aplikací a zde kliknout na aplikaci "sledování TV", dále číslo programu atd. Je to pro mě nepříjemné a zdlouhavé. Když televizi přes internet vypnu opět se mi při zapnutí objeví domovská stránka a zase následuje proklikávání na program, který chci sledovat. Dotazoval jsem se na tento "problém" u prodejce, tzv. "odborně školení prodavači" na mě koukali na debila, který neumí zapnout televizi, sami neví vůbec nic a odkázali mě na manuál. Mám tedy dotaz, zda lze tento typ TV nastavit tak, aby se mi při sledování TV přes internet při zapnutí přimo nabídl program, který jsem sledoval jako poslední a nebo se k tomu musím vždy pracně proklikat přes domovskou stránku. Omlouvám se za delší dotaz, rád bych si TV přes internet ponechal, ale toto tento zdlouhavý postup při zapnutí TV mne od toho odrazuje.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kum3d
hodnocení

2x
Ne to nelze. TV vám spustí poslední použitou aplikaci, ale pak už je to na nastavení té aplikace, s tím už TV nemá nic společného. Ale tedy nevím... používám IP TV roky a nikterak mi nevadí dvě kliknutí s domovské obrazovky na program *nevi* Nenervujete se trochu "zbytečně"?
Zkrátka pokud toto nastavení nenabízí konkrétní aplikace, nejde to.

kum3d
hodnocení

2x
Ano pánové, aplikaci televize spustit dokáže. Ale další pohyb v aplikaci už závisí na ni samotné. Tak jsem tedy pochopil dotaz, že mu vadí spuštění domovské obrazovky aplikace, tedy musí na program najet. Má to napsané celkem kostrbatě, ale tak jsem to pochopil...

chat
hodnocení

0x

Ano, na LG televizorech s webOS lze nastavit automatické spuštění aplikace po zapnutí, stačí jít do Nastavení > Obecné > Můj start a zapnout spouštění příslušné aplikace pro spuštění.

hodnocení

0x

Chat: Tahle televize to má jinde. Podržet tlačítko Nastavení na DO (ozub. kolečko) - Obecné - Systém - Další nastavení - Nastavení domovské stránky - Obrazovka zapínání.

hodnocení

0x
Tohle také řeším u OLED Samsung, takže LG o které jsem uvažoval také to má nejspíš podobné. Ale spustit aplikaci neumí ani starší led s android boxem. Prostě musí se zapnout tv a poté spustit aplikaci. Jinak u toho Samsung můžu nastavit automatické spuštění, ale spustí se pouze pozemní vysílání. Když odpojím anténu, tak píše že není signál. Druhá volba je, že hned první okno v menu je "poslední spuštěné" takže jedním kliknutím na ovladači se dostanu tam, kde jsem skončil. Pokud chci jinou aplikaci, tak standartní postup. Je ale pravda, že to mám od Vánoc a všechno jsem ještě nečetl.
Televizor LG přes internet
Ještě dodám, jestli máte satelit od Skylink, ten se dá také sledovat přes internet. Programy máte ty stejné, které máte předplacené.
Televizor LG přes internet #2
kytka
hodnocení

OK mám Skylink, díky za upozornění.

LG z r. 2023 (již nemáme). Šlo to nastavit tak, že:
- zapnu televizi
- automaticky naběhne Skylink
- zmáčknu číslici (číslo programu) na ovladači
- sleduji vysílání
Nastavit stav po zapnutí TV lze na "domovská obrazovka" nebo "poslední vstup". Dejte "poslední vstup". Pokud to nepůjde, zkuste vypnout/zapnout "quick start" (najdete v menu).
Pokud to nejde, zde je tel. na podporu LG 228887050 (mějte připraven přesný typ TV ze štítku vzadu).
Programy Skylink přes satelit a internet nejsou stejné (alespoň u nás nebyly). Některé zaplacené programy šly jen přes satelit, přes internet ne. Může se to zdát divné, ale bylo to tak.
Tak pak stačí nainstalovat Skylink aplikaci do TV, Skylink live tv a přihlásit pod svým účtem či číslem vaší karty. Je to na několik zařízení a v případě bouřky, sněžení vám to půjde bez problémů. Není třeba platit dalšího poskytovatele.
Redbull - Skylink naběhne automaticky, pokud máte jejich setobox fyzicky připojený kabelem k TV. Aplikace Skylink se dá otevřít pouze v okně poslední přehrávané, viz výše obrázek, pak stačí klik a otevře se poslední sledovaný program. Nevím jaký má tazatel ovladač u LG, ale ten od Samsung čísla žádné nemá. Pro pohyb je kolečko, domů, zpět, tlačítka pro hlasitost a posun programů a čtyři předvolby Netflix, YouTube, Prime video a prohlížeč. A ano je pravda, že některé kanály chybí, sestra říkala, že ji nejde Noe a nějaký jeden Barandov, ty nejvíce používané jdou tam i tam.
Nyní má TV otec a má pouze Skylink přes internet, satelit vůbec nemá. TV šla nastavit tak, že aplikace Skylink (TV přes internet) se spouští automaticky.
Tedy mám dvě volby:
1. zapnu TV a naběhne základní obrazovka webOS
2. zapnu TV a automaticky naběhne aplikace Skylink pro TV přes internet

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]