Nejste přihlášen/a.
Po asi 15 letém používání plazmy Panasonic jsem v září 2024 jsem v jednom nejmenovaném řetězci zakoupil novou televizi LG model OLED55C45LA. Vybíral jsem dlouho na základě odborných i laických recenzí. Jak plazmu tak i tuto TV sleduji přes satelit. Bohužel, při dešti, sněžení nebo blížící se bouřce satelitní signál vypadne. Satelit jsem zatím ponechal, ale rozhodl jsem se přistoupit na nabídku svého mobilního operátora a zkušebně do 10.1.2026 mám televizi přes internet. Musel jsem se přihlásit k LG, nechat si nainstalovat aplikaci "sledování TV", mám nabídku všech dostupných kanálů a jsem spokojený. WIFI router je od televize cca 3m a tudíž propojení bezdrátově. Vadí mi pouze jedna věc. V nastavení TV jsem našel pouze dvě možnosti co TV zobrazí při zapnutí. Buď je to je poslední sledovaný program (funguje pouze u satelitu) a když chci sledovat TV přes internet musím přes tlačítko domů (symbol domečku) do nabídky všech aplikací a zde kliknout na aplikaci "sledování TV", dále číslo programu atd. Je to pro mě nepříjemné a zdlouhavé. Když televizi přes internet vypnu opět se mi při zapnutí objeví domovská stránka a zase následuje proklikávání na program, který chci sledovat. Dotazoval jsem se na tento "problém" u prodejce, tzv. "odborně školení prodavači" na mě koukali na debila, který neumí zapnout televizi, sami neví vůbec nic a odkázali mě na manuál. Mám tedy dotaz, zda lze tento typ TV nastavit tak, aby se mi při sledování TV přes internet při zapnutí přimo nabídl program, který jsem sledoval jako poslední a nebo se k tomu musím vždy pracně proklikat přes domovskou stránku. Omlouvám se za delší dotaz, rád bych si TV přes internet ponechal, ale toto tento zdlouhavý postup při zapnutí TV mne od toho odrazuje.
Chat: Tahle televize to má jinde. Podržet tlačítko Nastavení na DO (ozub. kolečko) - Obecné - Systém - Další nastavení - Nastavení domovské stránky - Obrazovka zapínání.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.