Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výběr nové TV - jaký OS?

Od: trtr
Dobrý den, plánujeme zakoupit novou a větší TV do cca 10(12t), úhlopříčka od 43" výše. Mimo obraz je ale třeba vybrat i OS v televizi.
Jaký OS preferujete (Android, Tizen, web OS, Google,...), případně proč? Můžete uvést klady i zápory. Děkuji.

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Já preferuju Android (Google) TV. Protože si tam nainstaluju všechno, co potřebuju a chci, a nejsem limitovaný jen nějakou často dost omezenou nabídkou aplikací výrobce. Kupoval jsem relativně levnou 50" TV od značky TCL (stála nějaký 10 tisíc) a šlape pátým rokem naprosto bez problému.
doplněno 01.01.26 14:24: Podotýkám, že to pro mě byla tehdy taky naprosto neznámá značka, ale na tu cenu měla dobré parametry a hlavně recenze, tak jsem ji zkusil (no co, při nejhorším bych jim ji do 14 dnů odvezl zpátky), ale mile mě překvapila.
trtr
hodnocení

Zdravím, díky. Máme starší Samsung TV řady 5 a přemýšlíme nad novou kvůli změně dispozic, jinak také šlape krásně(ťuk ťuk) a obraz na FullHD (32") super. 4K bude zase nový level.

TCL je dost velká společnost, která byla mezi hlavními sponzory minulých OH.

hodnocení

2x
Tak já preferoval TV LG z Web OS.
Až TV odejde, jdu do Hisense z Vidaa.
A proč...no proto.
trtr
hodnocení

*palec*, Hisense má dobrý poměr cena/výkon, ale pro mě celkem "exotika", stejně jako TCL

hodnocení

1x
Tcl jsem pořídil mamce 100cm asi před rokem, obraz špatný není, ale občas se seká, to ale je spíš pomalejším internetem, pozemní jede dobře. Co mě ale zarazilo, že druhá nebo třetí aktualizace hlásila nedostatek místa, takže to teď musím dělat složitě přes flešku a ani to není jisté , že se to podaří na první pokus. Jinak doma mám android box, bez problémů, občas delší načítání, ale dá se to. Před Vánoci jsem si nechal dovézt Samsung OLED, protože se mi líbilo to menu a celkem jednoduché ovládání u dcery a aplikace žádné nechybí a odesílání obrazu z iPhonu také rychlé. Naopak přepínání filmových režimů není na jedno tlačítko jako u starší led, což je taková výtka. Pozitivně mě naopak překvapila spotřeba oproti stále podsvícené led tv. Ta se pohybuje klidně pod 50W za hodinu u filmu a je jedno zda Fullhd nebo 4k. Také nabíhání obrazu ze standby trvá okolo sekundy. Také bych klidně vzal LG a jejich webOS.
trtr
02.01.26 09:29
hodnocení

*palec*

re4zon
hodnocení

0x
A k cemu se ta televize bude pouzivat? Na sledovani pres antenu je to dost jedno, na slozitejsi veci ne.
Hlavne se vykaslete na nejakou hru na znacku. Je potreba vybirat konkretni MODEL. Vsichni vyrobci dneska nabizi slusne i spatne televize. Za 12k Hisense nebo TCL, a budete radi, kdyz tov 55 bude za neco stat.
trtr
hodnocení

Zdravím, základní sledování TV + když to bude mít aplikace typu YouTube, Netflix,... pro jistotu, tak to bude plus. Většinou se pouští pořady přes červené tlačítko. Nahrávání by bylo dobré, ale kvůli právům bylo již před časem omezeno/zakázáno i na té současné.
Ten můj nový Samsung nahrávat prý přes USB umí, ale nezkoušel jsem to. Ono dneska ty běžné internetové tv nahrávat umožňují anebo případně sledovat až týden zpětně, takže to člověk nevyužije. Jinak já chtěl původně Qled - mini led, takže jsem sledoval YouTube, rozdíly v panelech, podsvícení atd. Na filmy a seriály je prý vhodnější VA panel, vyšší kontrast a ten se pozná tak, že přejetím prstu po světlé ploše zanechává takovou čmouhu na obrazu. IPS panel to nedělá.

Každá slušně vychovaná televize umí nahrávat na USB, potíž je, že se nahrávka nedá přehrát nikde jinde, jen na přístroji, kde byla nahrána.

trtr
hodnocení

No naše stávající to uměla, nyní blokované.

hodnocení

0x

Ono asi hlavně záleží na vkusu každého soudruha, že.

Já před asi šesti sedmi lety koupil Panasonic s My Home Screen, na normální sledování televize naprosto vyhovující, nabídka aplikací dost bídná, ovládání televize na jedničku s hvězdičkou. Ještě předtím jsem měl LG a to byla na ovládání naprostá katastrofa. Sestra má Philips a tam je ovládání taky dost zoufalý.

Před vánoci jsem si udělal rychlý přehled co je k mání a co by mě oslovilo. Panasonic s Fire TV sice dobrý, ale nabídka aplikací špatná. Philips má stále zoufalý ovládání, LG nějak po špatných zkušenostech nemám odvahu zkoušet, Samsung není úplně špatnej, Ovládání TCL a Hisense mě nějak nesedí, nevím no.

Co mě zaujalo je Sony, ale zase dálkový ovládání je malý, jako pro dětský ruce a nejpoužívanější tlačítka úplně dole, takže se to blbě drží. A nechají si to kluci japonský zaplatit.

trtr
hodnocení

Zdravím, tak jako určitě platí, jít to omrknout. Tehdy na AV manii radili nejprve typovat modely s "dobrým" led panelem (často má více výrobců ten samý,ale různých výstupních kvalit/např. tolerance vad pixelů/) a pak nejlepší TV z nich.

Ano, chce to vidět na vlastní oči a nechat si to přepnout z dema co tam do zblbnití opakují přepnout na normální televizi, nejlépe na ČT 24 a hned se vidí rozdíl. Pravda, v některých obchodech s tím mají problém, ale to je jejich potíž. Nepřepneš, neukážeš, však nevadí, jdu jinam.

hodnocení

0x

zdravím , otazkou jak sledujte televizi resoektive jestli sledujete televizi přes IPTV jakého poskytovatele máte

já doporučují Webos jsou pro něho dostupné všecny české IPTV aplikace

pokud máte sledovat TV nebo Oneplay tak je vlastně jedno jakou tv máte kromě fire os

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]