Dobrý den, sehnal jsem pár reproduktorů Scott S17 z roku 1970. Reproduktory mají řízenou impedanci 6-8 Ohmů. Zkusil jsem u nich změřit impedanci multimetrem a jedna bedna ukazuje hodnotu 6,5 Ohmů, což je v pořádku. Druhá bedna ale neukáže nic, ale po poklepání na reproduktor se ukáže hodnota asi 70 Ohmů. Problém je v tom že reproduktory normálně hrají, ale někdy se stane že právě ten reproduktor co ukazoval těch 70 Ohmů přestane najednou hrát. Pokud přepnu přepínač fáze na zesilovači, tak opět začne hrát. Nevíte někdo co to může způsobovat?
Dobrý den, patrně se takto projevuje stáří/opotřebení/vysychání součástek v reproduktorech. 55 let staré reproduktory musí už být krásně rozehrané, tak buďte rád, že stále hrají. Zdravím!
doplněno 29.12.25 12:39:
krystof - jak už jsem Vám psal. Patrně vyschlé kondenzátory na výhybkách - lze vyměnit za nové stejné hodnoty (ostatně, kolega píše to samé).
krystof
To mě také napadlo, těch součástek tam mnoho není. Myslíte že by problém vyřešila jejich výměna? Kromě cívek na výhybkách, ty se asi pokazit nemohou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.