Nejste přihlášen/a.
"...pokud se rozhodnete využít tento můj návod na instalaci sofware "Huawei Zdraví" na váš telefon, berete tím na sebe všechna možná rizika, která mohou z instalace vyplývat. Zříkám se tedy osobní odpovědnosti za škody, které by vám mohly vzniknout instalací Googlem nenabízeného software..." Zdroj: uvedený odkaz.
Ano. Pán to tam napsal, protože jednak nic nezakrývá a jednak je to pravda. Instalovat něco mimo Google play s sebou nese vždy nějaké riziko. Trošku musíte vědět co děláte. Na google play stačí jedno, dvě kliknutí. Mimochodem vědel jste, že i instalace z Google play není bez rizika?
Kdybych tu ten návod napsal já (nebo ten zmíněný sem zkopíroval) a nenapsal to varování, tak by to bylo v pořádku?
Když jsme před lety crackovali hry, taky to bylo rizikové a mnohonásobně víc. Tam si člověk nemohl být jistý, jestli je to ten crack, který chce nebo virus, trojan apod. Tohle jsou obě oficiální aplikace Huawei, takže žádné podobné ohrožení tu není, ale jek píše kolega níže je to Huawei a teoreticky nějaké zneužití hrozí. Ale to hrozí i od aplikací z Google play, takže byste měl odtud přestat stahovat hry a aplikace.
Ale ve finále, pokud tazatel chce ty hodinky využívat na 100%, tudíž nejlépe s originální aplikací, tak to riziko bude muset podstupit.
0x
Je zcela jisté, že tu něco smrdí. Proč to není na Google play? Proč se to musí instalovat pokoutně přes "nějakou další" aplikaci? Která taky není na Google play!. A přesto to delá problémy, telefon to nechce nainstalovat. Na fotce vidím soubor .apk takže jde o typické " instalování aplikace z neznámého zdroje" a jsem si jistý, jak budou mít tyto zdroje spoustu vysvětlení, proč to tak je a že je to vlastně bezpečné... Tohle není bezpečnostní riziko, tohle je bezpečnostní s3bevražda.
Není tam proto, protože Huawei je čínský a panuje podezření, že by mohla být nějakým způsobem zneužitelná pro zájmy čínské vlády.
Z Obchodu Play byla proto stažena.
Mají svůj vlastní "obchod" consumer.huawei.com/... odkud se dají stahovat a instalovat aplikace.
Žádná zadní vrátka nebo odesílání dat do Číny se nepotvrdilo, pouze se ví, že v případě potřeby umí do svých aplikací tyto věci bez problémů a nepozorovaně doinstalovat.
Telefon to nechce nainstalovat, protože bez Huewei App store to nejde. Stejně jako si spoustu aplikací nenainstalujete bez Google play.
Nesmíš být z čínské vlády tak vyvalenej... Ta má tak stejný zájem stahovat a okukovat telefon jako ostatní... Je to prostě jenom embargo na Huaweii. Ono jinak na GooglePlay taky není všechno, běžně se stahují starší aplikace jinde a běžně nainstalují. V práci měl kolega taky Huawei a běžně do něho instaloval stažené aplikace...T5eba pro hodinky. Jenom záleží taky třeba zda verze a i povolená práva v telefonu to povolují...
@kejkl se omlouvám... V tu chvíly mě to tak napadlo, ale teď když jsem to přečetl znovu, tak jsem to pochopil jak to myslel, tak sypu na hlavu...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.