Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výměna baterií v holícím strojku

Od: lorenc odpovědí: 19 změna:

Zdravím.Mám holící strojek Philips typ 5830 a k němu náhradní frézy.Ale baterie už nemají potřebnou kapacitu.Chtěl bych je vyměnit,ale není na nich napětí ani ta kapacita.Jen,že se jsou to NIMH a písmena "PMBC" .Průměr stejný s AA,ale jsou kratší o 4 mm.Čím se dají nahradit?Díky za reakce.

Výměna baterií v holícím strojku

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

111®
hodnocení

0x

Vezme je zajdete do elektro a získáte stejný akupak.

hodnocení

0x

Dal bych NiMH (AA tužková klasická) a podložil kuželovou pružinou 5-6 mm nebo kovovým kolečkem 4 mm

- pokud nemají žádnou další elektroniku.

ja
Jestliže originál baterie jsou kratší,tak je blbost delší náhradní podkládat.

Jo, jo - pravda. Trochu delší mohou být.

tona

Nebojte se ,mám už toho dost napájeno, chyba tam žádná nebyla.

bear
hodnocení

0x

To vypadá na klasický AA tužkovky Ni-MH 1,2V celkem pack na 2,4V

Kup třeba zde

abaterie.cz/...

Já osobně bych si koupil novej strojek už k vůli Li-ion a delší výdrži a ostrým holítkům...

Nemá smysl opravovat takovej spotřebák. To je jako opravovat zubní kartáček. To se prostě vyhazuje, ale jak chcete :)

Takže odkaz na aku máte; mám delší dobu Philips HQ6830 Quadra Action, 12.10.2016 jsem měnil aku za Eneloop, v té době 1800mAh a jede do dnešního dně. Pravidelně měním frézky, ze skoro tisíce Kč za originál dnes koupím originální za čtvrtinu, no výprodej ...nekup to. Dnes jsou asi lepší strojky, ale zvykl jsem si na každogenní holení tímto historickým ...

bear

Já mám v oblibě toto

svetkadernictvi.cz/...

a toto

allegro.cz/...

lorenc
hodnocení

To :nonek.Jak jsem psal,mám k němu ty ND.Možná by šlo vymyslet a dát tam ty o 4 mm delší.Ale dá se předpokládat,že bude 1,2 v na článek OK?

Původní byly taky 1,2V, dohromady 2,4V. Vejdou se tam bez problémů

host
hodnocení

0x

To nejsou obyčejné tužkové články AA, ale čláky NiMH s přibodovaným spojovací páskem (to doma neuděláte) a páskovými vývody, dohromady 2,4 V. Kupuje se jako hotový blok (pack) u různých firem nebo si je možné nechat vyrobit (pack) na zakázku

mll

Jasně že nejlepší je nechat si to udělat na zakázku. Ale jinak aku s páskovými vývody se prodávají, takže stačí je správně spojit a zapojit. Nevypadá to tak profesionálně, ale funguje to stejně.

Podomácku se to taky dá udělat, ale je na to potřeba nějaké to nádobíčko (minimálně bodovačka a pásek), ale je zbytečné mít takovou výbavu (dá se běžně koupit za pár korun) na něco, co uděláte jednou za pár let.

hodnocení

0x

Nedělal bych z toho vědu, koupil bych dvě tyto NiMH s vývody a prostě je vyměnil:

hadex.cz/...

Teda já bych klidně vzal i NiMh AAA, teré mím doma a vodiče k nim připájel. Nemá se to, ale když se to dělá rychle.. nikdy jsem s tím neměl problém. Ale ty s páskovými vývody budou nižší, takže i tak pro vás výhodnější, když to tam máte na fest..

mll

Říkal kolega v práci, že znal chlápka, co mu takto baterka vystřelila oko (tedy poučení, pájet to tak, aby to nevystřelilo do oka, ale ideálně do volného prostoru).

Dneska jak je všechno tak ekologické, tak se všechno nějak blbě pájí. Taky jsem dřív normálně pájel dráty na baterky, ale s dnešníma baterkama mi to nějak nejde.

Jinak když jsem naposledy měnil baterky do něčeho, tak jsem se divil, jaké podivnosti se vyrábí a dají sehnat i normálně v GME, bylo to něco jako 4/5 AAA (jako AAA ale o něco kratší) tak jsem koukal jaké mají kouskované baterky.

NiMH jsou běžné baterky (NiCd by byly horší, kvůli kadmiu je jejich použití už dost omezené), napětí mají stejné, to je dané tou chemií, kapacita moc nehraje roli, jen nesmí být příliš malá.

Jinak můj tip je na 4/5 AA to by mohla být tužková o něco kratší gme.cz/... píšou výška 42,4 mm (AA má 50 mm).

Pokud rozměr srovnával s jednorázovými AA články, tak ty jsou o 1 mm delší, než NiMH s páskovými vývody.
tona

mil - máte zcela pravdu o tom, že dnešní baterie nejdou pájet. Měl jsem u domovního zvonku tři ploché baterky s propájenými vývody. Vloni jsem koupil nové, ani pájecí pasta, kalafuna, odrbání smirkem, nic nepomohlo. Donutilo mne to koupit bezdrátový zvonek.

111®

A Aspirin nebo nevodit jsi zkoušel?

bear

111 jestli mu nepomohlo odrbat smirkem, tak dělal nějakou technologickou chybu.

aladar
hodnocení

0x

Tohle se asi dovnitř nevejde, co?

kondik.cz/...

Já si takto spravil malý akuvysavač pouzdrem na 4 tužkové, ale v tom vysavači je uvnitř místa dost.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]