Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Okce 100,bojler dlouho nahřívá

Od: zdys odpovědí: 10 změna:
Asi před měsícem bojler vyhodil pojistky nejen v bytě, ale i ty venkovní. Pojistky jsem nahodil a bojler jede. Od té doby se mě zdá, že nahřívá strašně dlouho. Je možné, že se v něm něco spálilo, ale i tak funguje? Je to možné, nebo je to jen můj pocit?
Potřebuju názor někoho kdo tomu rozumí, ať sem netahám elektrikáře zbytečně.
Moc děkuju, štítek od bojleru přikládám.

Okce 100,bojler dlouho nahřívá

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Topné těleso má dvě paralelní topné spirály, jedna spirála odešla, obě spirály jsou na jednom keramickém tělese ... topení jede na poloviční výkon. Stačí zjistit výkon původního a vyměnit za nové... máte tam 2,2kW, po vytažení zjistíte délku a podle toho nové

2024
hodnocení

0x
100l vody by se mělo z 10stC na 60stC nahřát (2,2kW) za 2h a 40minut.
15minut rozdíl udělá jen to, že v létě se voda ohřívá se vstupní teplotou 15stC a v zimě 10stC i méně.
Takže jak je to u Vás?

hodnocení

0x

Tento bojler - resp. prvních 8 let OKCE 80 a teď asi 5 let tuto stovku - servisuji doma pravidelně každé dva roky.

Pokud máte problém - jistě je v záruce, volejte na OKCE pro servis. Přijedou relativně brzy (smluvní servis) a opraví, co jde. Pokud máte registraci záruky, měla by být záruka dokonce 5 let.

Nicméně: u nás máme velmi tvrdou vodu a první bojler mi po 3 letech normálně začal hořet - topné těleso mělo zkrat. Od té události pravidelně každé dva roky čistím bojler od vodního kamene. Obalené části čidel a topného tělesa-příruby- jsou zabalené kamenem tak moc, že ovlivňují zapínání topidla a jeho dobu ohřevu. Tím pádem i delší dobu žhavení tělesa, přepálení drátků...

U vás mám podezření na právě přepálení drátku, který nějak stále funguje - ale špatně... třeba se tam dotýká nebo jsou u tělesa připojené drátky částečně přepálené... no bez demontáže nikdo neví.

Doporučuji pravidelně každé dva roky kontrolovat těleso vyjmutím, každé tři roky u tvrdé vody demontovat / vyměnit přírubu a vyčistit.

tona

To je pěknej blábol, topné těleso se nemůže zanášet vodním kamenem, protože není ve vodě. Pokud si takhle servisujete bojler, jste mag-or.

zdys
hodnocení

Děkuju všem za rady. Volám servis, vypadá to na tu topnou spirálu.
JEŠTĚ JEDNO DĚKUJU
vernon
Topnou spirálu ti z toho vytáhne i cvičený šimpanz. Tedy i jakýkoliv šikovnější soused... *smich*

to sice asi ano, ale v záruce to bude mít zdarma! - jak šimpanze, tak topné těleso

111®
hodnocení

0x

Manuál v příloze

OKCE 50-125.pdf557.73 kB
Okce 100,bojler dlouho nahřívá #2

hodnocení

0x

Po dokladnom odpojeni od napatia sa stav spiraly da overit prostym meranim jej odporu, spravna hodnota je R = U2 / P

hodnocení

0x

Dalsia moznost diagnostiky je merat kliestovym ampermetrom prud vo faze na privode k bojleru, spravna hodnota je I = P / U, samozrejme nastavit to na hornu teplotu, aby to bolo urcite zapnute.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]