Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co nového obnáší dnešní televize?

Od: asiano odpovědí: 5 změna:
Televizi jsem nevlastnil už přes 15 let a vím, že se toho hodně změnilo. Vím, že teď se dá přehrát film přes bluetooth (za starých čas jsme doma neměli v TV bluetooth), například, že tam připojíte mobil a přes mobil se přehrává přes bluetooth film. Taky jsem slyšel, že dnešní televize mají wifi. Je to pravda? K čemu to tam je? Jakože jde tam například YT nebo dá se tam nějakým způsobem přehrát videa přes internet? Nebo když mám film/seriál na počítači ve složce, dá se to přetáhnout do TV? Když jsem nějaký film/seriál, který běžel v TV, neviděl, dá se to později přehrát? Co dalšího obnáší dnešní televize? Pište prosím co nejvíce věcí. Já se v tom nevyznám. Za mých let se prostě zapla televize, prepinaly se tam kanaly,teletext, informace, o čem ten film je a už dál si nepamatuji. Mám v planu si pořídit TV a přes 15 let jsem TV nepoužíval. Děkuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

halamus
hodnocení

1x

> Vím, že teď se dá přehrát film přes Bluetooth
Ne, nedá, Bluetooth dokáže tak tak přenést komprimovaný zvuk, na obraz nestačí.
Přehrávání videa z mobilu se děje nejčastěji přes gůglácký Chromecast nebo jablečný AirPlay, obě technologie využívají Wi-Fi.

hodnocení

0x
Dalo by se říct že ty dnešní televize vám dnes pomalu uvaří i kafe.
Ale pokud vám nechyběla 15 let, tak nevidím důvod proč ji kupovat.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, ano, je to skoro tak, jak píšete, ale v podstatě jde stále jen o dvě "staré" věci - schopnost TV přístroje produkovat obraz a zvuk, což by Vám mohlo po těch letech bez tohoto přístroje stačit. Zdravím!

bear
hodnocení

0x

TV nesleduji 20let, ale díky rodičům jsem na jedné TV od Sony zjistil, že pokud chci něco nahrát, tak TV na disk, přes USB, programy koduje na svůj unikátní formát a tak nahrávky jsou přehrát jen a jen v té dané TV.

Settopboxy normálně nahrávali v mpegu a šlo to přehrát ve kterém koliv PC i TV.

Jak je to dnes netuším, ale asi k vůli právům to bude rozšířené předpokládám i u těch STB a všech TV.

...

Místo TV mám velkej monitor. TV beru stále za pravěk stejně jako pevnou telefoní linku nebo mytí nádobí ve dřezu proti myčce.

tj
hodnocení

0x
Dobrý den,
ve zkratce jde hlavně a v první řadě o obraz. Zajímejte se o to, aby TV zvládla 100 - 120 Hz minimálně (předpokládám, že hry na ní hrát nebudete, tedy 144 Hz v gamemode se vás netýká). Pak se zajímejte o technologii panelu. Nic není ideální.
.
OLED mají super obraz a úžasný kontrast, ale bohužel nevydrží věčně a barvy postupně umírají. Každá (R,G,B) má jinou životnost a po několika desítkách tisíc hodin provozu už to nebude, co to bývalo. Také trpí na vypalování obrazu, ale pokud nenecháváte svítit dlouho menu (statický obraz, který se nehýbe), už se vás tento problém moc netýká, protože loga TV stanic dnes už nepatrně mění svou polohu, právě proto, aby se nevypálila na TV.
.
Konkurencí jsou mini LED (u Samsungu NEO QLED), ale nechci tady přepisovat Wikipedii, takže stručně, netrpí na vypalování obrazu, barvy neumírají jako na OLEDu, jsou jasnější, ale u světlých lokálních míst na obrazu proti tmavému pozadí vytvářejí halo efekt. Typicky bílá písmena na černém pozadí.
.
Úhlopříčka. Tu si vyberte podle sebe, doporučuji se ale jít na TV podívat někam do obchodu, i když jí tam nebudete kupovat, protože jen tak zjistíte, jestli vám rozměr panelu bude vyhovovat, a třeba si i ujasníte, jaký se vám líbí typ panelu.
.
Klasikou je, že si TV připojíte k netu přes wifi, lépe přes kabel. Pak si můžete procházet Youtube (doporučuji přikoupit nějakou bluetooth klávesnici - hodně usnadní práci). Největším darem jsou asi placené služby Netflix a pro některé Disney+ (a jiné). Je to téměř nekonečná filmotéka všeho možného. Dokumenty, seriály, filmy. Už neřešíte co dávají v TV, a nemusíte koukat na filmy opakovaně "protože nic jiného nedávají". Ne. Teď si vybíráte na co budete koukat, co vás baví a každý večer můžete koukat na něco nového.
.
Přeji dobrý výběr a hodně zábavy. :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]