Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

SIM karta - sama se po čase deaktivuje (counter)

Od: karlos1 odpovědí: 11 změna:

Zdravím. Je možné že sim karta, která se přendává např. z mobilu do mobilu nebo do jiných zařízení, v kterých se využije třeba i jen dočasně, že má v sobě takové počítadlo (counter) a např., plácnu, když se 200x vymění, že vezme za své..? Někde jsem to tady před pár měsíci četl, ale už nevím kde. Ale přijde mi to divné. Mám sim kartu která si toho za cca 15 let prošla své (jak nové mobily, tak i přehazování) a stále ok. Je to pravda že má simka nějaké počítadlo nebo je to lidová tvořivost..?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
O tom slyším poprve.
Co vím, tak se vám zablokuje (zruší) číslo po nepoužívání.
Ale po jak dlouhé době nevím, záleží na operátorovi.
karlos1
hodnocení

Tak zde něco dohledáno, ale je to z roku 2006.. forum.mobilmania.zive.cz/... Někdo tam píše že 10 tisíc cyklů zapnutí/vypnutí, někdo víc, je to diskuze na 3 strany... Ale o přehazování z mobilu do mobilu či jinam, nic. Někdo píše: "Každá SIM karta by v sobě měla mít zabudované tzv. hodiny, které po určitém počtu operací zamezí funkčnost dané SIM karty. V tomto případě Vám ji operátor zdarma vymění. Ze svého okolí jsem však ještě neslyšel jediný případ, že by z tohoto důvodu bylo třeba kartu vyměnit?"

No vidíte, zase sem se poučil.
Ale začínám se přiklánět k @peterovi a jeho odpovědi.
Obroušené (zničené) plošky kontaktů na SIM kartě.
Od toho předávání z mobilu do mobilu.
karlos1
hodnocení

Ona je ok, moje simka, já se ptal jen teoreticky, jelikož jsem to někde tady zahlédl, to je tak ale už tak cca 2 měsíce a zapomněl jsem se na to dotyčného zeptat - někomu odpovídal, ale bral jsem to spíše jako srandu. Ale už nevím co to bylo za debatu.

hodnocení

0x

Karta sa moze mechanicky poskodit alebo mozu oxidovat kontakty, ziadna SW blokacia tam nie je.

vernon
hodnocení

0x
A já zase měním SIM po 3 - 5 letech. Prostě vždycky přestane fungovat a musím pro novou. Už mám pátou...

smode2
hodnocení

0x

Technicky lze takovou záležitost provést poměrně snadno. V praxi není simka nic jiného než prostředek k těžbě peněz od jejího uživatele směrem k telefonní společnosti. Counter tohoto typu je proto nesmysl.

karlos1
hodnocení

Kdo ví jestli to platí vždy. Viz koment z článku: "Omezenou zivotnost maji jen SIMky Paegasu vydavane zhruba od roku 1998 do 2003.
Ostatni ne. Pokud vam odejdou, je to z jineho duvodu nez prekroceni poctu autorizaci. Johny"

smode2

Jediná věc, kdy by uvedené dávalo smysl by bylo, kdyby byla sim na paušál. Každého napadne jít fyzicky do prodejny a nechat si tam sim vyměnit. To je příležitost pro telefonní společnost (=nenasytné podvodníky), aby u přepážky člověka zdržela a vnutila mu co nejvíce dalších zbytečných předražených služeb. Takové vypnutí sim by bylo mj. možné dělat i na dálku. Tj. vybere se spolehlivý ňouma - např. ten co platí pravidelně a neopozdí se - vypne se mu sim a čeká se až přijde na pobočku. Až přijde, vnutí se mu neomezené "výhodné" volání a vyšší rychlost internetu i když ten on vůbec nepoužívá a volá 3x měsíčně deset minut matce. Zvláště jeden z nejmenovaných operátorů je těmito vynalézavými podvody proslulý.

mll

I to by dávalo smysl. Ale tak snad člověk ví, co využívá a co potřebuje. A když jsem říkal, že provolám tak 3 stovky ročně (tak jsem si tak pomyslel, copak to tam nevidí?), tak pani usoudila, že mi asi je zbytečné nabízet cokoliv.

mll
hodnocení

0x

Taky jsem to slyšel, pro změnu po nějkém počtu přihlášení do sítě, ale jsou to spíš konspirace. SIMka prostě tak jako cokoliv jiného neni na věčné časy, takže po nějaké době odejde. Že odejde při přehatování by se ještě dalo svést na statickou elektřinu (nikdo se k simkám nechová jako k ESD a určitě nemají nic moc ochranu proti tomu).

Mě odešla po 20 letech, aniž bych s ní cokoliv dělal, ve stávajícím telefonu byla od jeho zakoupení (možná 5 let), předtím byla u mě ve dvou a co s ní dělal šmelinářský synek, od kterého jsem ji kdysi dostal s nějakým telefonem fakt nevím (ale měla napočítáno hrozně moc provolaných minut a peněz, tyhle počítadla na simce teda určitě jsou, dají se zobrazit někde hluboko v menu tak proč by tam nemohlo být počítadlo přihlášení do sítě nebo změn zařízení). Jinak pokud simka odejde, tak ji normálně zadarmo vymění. Předtím jsem myslel, že odešel telefon, protože ho úplně zablokovala a jen náhodou jsem zjistil, že když ji vyndám (chtěl jsem ji dát do jiného telefonu, druhou jsem tam zatím nechal), že druhá simka se normálně chytne.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]