Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké nabíjecí AA/AAA baterie s 1,5V?

Od: previt® odpovědí: 7 změna:

Zdravím,

mám doma spousty nabíjecích NIMH baterií Eneloop, ale ty mají jmenovité napětí jen 1,2V, což je pro některé aplikace málo. A nechci na to kupovat nenabíjecí alkalické nebo lithiové baterie.

Máte nějaký tip na dobré nabíjecí baterie (Li-pol, Li-ion, NIMH) s jmenovitým napětím 1,5V a ideálně ať se nabíjejí standardně přes nabíječku a ne každá zvlášť přes USB port?

Ze zavedených značek jsem toho totiž moc nenašel. Např. na Alze jsou značky typu LIIBATTARIES, Patona, ColorWay atd., což jsou pro mě naprosto neznámé značky a hlavně se to všechno nabíjí přes USB..

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

0rion
hodnocení

1x

zadejte si do vyhledávače nikl-zinkové akumulátory

hodnocení

Díky, ale NiZn mají zase napětí vyšší (1,65V) a tam mám obavu, aby při zapojení 4 baterií v sérii to pak nebyl problém pro elektroniku (napětí o 0,6V vyšší)..

já bych se "přepětí" nebál - baterii 5V nabíjíte 7,4 V, akumulátor 12V nabíjíte 14,4V ... a ono to nějaký čas po vyjmutí plně nabité baterie taky nemá přesně 4x1,5=6V.

Jinak já mám v blesku foťáku Eneloop už snad 6 let, fotím minimálně a nabíjím jednou za půl roku - pořád fungují skvěle.

hodnocení

Tak Eneloopy jsou moc fajn, ale třeba do čtečky na čipy se moc nehodí. Trošku poklesne napětí a už je problém se čtením RFID čipů...

hodnocení

0x
Když chceš 1,5V nabíjecí, usb se nevyhneš.
hodnocení

Aha, doufal jsem že vyhnu..:) A nějaký tip na kvalitní baterie?

hodnocení

0x

, pardon...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]