Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak funguje internetová televize

Od: televize odpovědí: 24 změna:

Dobrý den, chtěl bych se jenom ujistit. Hodlám si koupit novou televizi a chtěl bych přijímat internetové vysílání. Zanmená to tedy, že si kopím jakoukoli novou televizi, zapnu ji do zásuvky, zaplatím službu (např. ONEPLAY) a na televizi se přihlásím a je to? :) Nebo je to složitější? Nerad bych si koupil televizi a vlastně zjistil, že to tak nefunguje, tak se radši ptám? A má tady s internetovou televizí někdo zkušenosti? A jaké? Případně doporučí někdo nějaké alternativy? Děkuji za odpovědi, Martin

24 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

@tona: Proč vám vadí O2

(Když už ten dotaz byl uzamčen s tím, že se má pokračovat tady.)

Mě vadí, protože kdykoli jsem s nima cokoli měl, vždycky to byly jen problémy a problémy.

Kvůli nekvalitním službám se kdysi vžilo označení Tele(necronomi)com (odkaz na knihu šíleného Araba Abdula Alhazreda popisující bezejmenné hrůzy). Kdo mohl, tak přecházel jinam když to šlo.

Když se přejmenoval na O2 tak jsem mu zkusil dát další šanci:

Přišel jsem do jejich kamenné prodejny a chtěl jsem si pořídit levnou SIMku na datové přenosy, kterou bych dal do USB modemu a mohl si na notebooku lozit po internetu a stahovat soubory i u rybníku, nebo v lese - takhle jsem jim to tam podal a oni mi nějakou SIMku prodali. Doma jsem to zapojil, postupoval dle návodu a nefungovalo to. Prošel jsem teda web, postahoval další věci, pohrál si s nastavením, ale pořád to nefungovalo. Teda, všechno podle logů šlo dobře, jenom netekla žádná data. Zavolal jsem jejich technickou podporu, první věc co chtěli bylo číslo té smlouvy, pak si podle ní ještě ověřovali, že jsem to opravdu já, že jsem to zaplati, z banky to odešlo a tak dál. Pak miřekli že si mám stáhnout nějaký jejich exáč a spustit ho, což jsem odmítnul, že na Linuxu exáč nespustím a když nejde internet tak ho ani nestáhnu. Tak mi řekli, že mám špatný driver a že si mám na jejich stránkách (bez internetu) najít správný postup. Tak jsem řekl, že jsem postupoval podle jejich stránek, ale že modem se hlásí, ale data netečou. takhle si mě tam předávali týden než se nějaký brigádník podíval do jejich vnitřního číselníku a zjistil, že tahle SIMka nemá data, zato má nějaký prémiový hlasový balík - což je v modemu fakt na nic - a tak že ať udělám cokoli, tak mi z ní data nepotečou, ledaže bych upgradoval na nějakou dost prémiovou předraženou hlasovou službu, kde by nějaká drobná data byla jako přívažek - ale změnit to z hlasové na datovou u nich nejde, protože prostě ne. Tak jsem se rozhodl tu SIMku u nich zrušit i s tím hlasovým tarifem, že si data zařídím jinak.

To mi helpdesk odmítnul, že tohle oni udělat nemůžou, že musím fyzicky dojít na prodejnu, kde jsem to koupil a vyřídit to osobně (žádný zástupce) tam. Takže jsem si udělal výlet do jejich prodejny a chtěl to tam zrušit. Po spoustě peripetií (jakože mi to raději změní na ten předražený hlasový tarif a dají mi jeden týden "zdarma" a tak podobně - když říkám zrušit, myslím tím zrušit) mi tam nakonec řekli, že to oni na prodejně nemůžou udělat z technických důvodů , že to musím řešit s helpdeskem. Tak jsem jim řekl, že mě helpdesk poslal právě sem, s tím, že on to nemůže. Na to mi prodavač řekl, že on nemůže, ať si to vyřeším s helpdeskem. Tak jsem mu řekl, ať jim zavolá, jsou jedna firma, tak ať se dohodnou, jak to udělat. Na to mi řekl, že nemůže na ten helpdesk zavolat, protože na to nemá firemní tarif a soukromě to platit nebude.

To už mě fakt naštval, tak jsem vytáhnul svůj mobil a zavolal na ten helspdesk sám znova. A popsal jsem jim tu situaci od začátku, oni mi zase řekli, že mám jít na prodejnu a vyřídit to tam. Tak jsem jim řekl, že na té prodejně jsem, prodavač mě odkazuje na ně a že když jako telefonní společnost nejsou schopni zařídit si spojení mezi prodejnou a helpdeskem, takže jim na to půjčím vlastní mobil od Vodafonu, ať to nějak zvládnou. Že tu kolem je řada dalších lidí, co to zvědavě poslouchají, že to mám dost nahlas, aby to všichni slyšeli a ať teda ukáží, jestli vůbec dokážou zrušit tarif, který jsem nechtěl a nepotřeboval a který vůbec neplní mé potřebu a nikdy plnit nemohl, ale tato prodejna mi ho dala s tím, že je přesně na ty potřeby určený. A že předávám vedoucího prodejny.

Vedoucí nejdřív ten telefon ztlumil, pak se tam nějak o něčem polohlasem dohadoval a nakonec mi ho vrátil s tím, že mi teda tu smlouvu zruší (najednou to na prodejně technicky šlo). Takže mi ji teda zrušil, mě to stálo spoustu času, nervů a placených hovorů, ale aspoň jsem se zbavil nepoužitelného tarifu. Než to vybavil, tak ostatní lidi z prodejny prostě odešli. Zašel jsem do Vodafonu, tam si nechal doporučit jejich SIMku, strčil ji do toho modemu, nastavil nová hesla a ještě na prodejně to začlo data přenášet.

A v podobném duchu slýchám stížnosti i od spousty dalších lidí.

hodnocení

2x

Tak nějak, ale hlavní je tu vaši TV připojit k inetrnetu Wi-fi , kablem

+si do té TV stáhnout a nainstalovat aplikaci služby kterou budete chtít sledovat.

doplněno 03.12.25 16:12:

internetu:-D

yxcyxcvxcv
hodnocení

1x

Internetová televiza je jako počítač s přehráváním v prohlížeči, kde si můžete přehrávat třeba filmy na Youtube. Takže potřebujete kvalitní síťové připojení. Někdo má internetovou televizi jako velký monitor (monitor je i televiza) a k tomu malý notebook nebo z i mobilu (např. vzduchem přes chromecast k HDMI). Chytré televize mají ten počítač ale už uvnitř, takže některé funkce zastanou.

halamus

Jen taková drobnost pro úplnost, Netflix odstřihl Chromecast. Komfortní přehrávání z mobilu končí.
avmania.zive.cz/...

hodnocení

1x

Tu streamovací službu, kterou si zaplatíte v televizi nepustíte jen tak. Musíte mít staženou její aplikaci (v televizi). A televizor musí být připojen k modemu nejlépe kabelem, ale alternativa je i WiFi, a toto připojení rovněž v TV nastavit. Tímto nastavením rovněž získáte HbBTV, což je ono pověstné "červené tlačítko", což je interaktivní přístup k rozšířené nabídce televizního vysílání.

hodnocení

0x
Bez internetu IPTV nepojedeme, to je základ (nikde nepíšete, že TV bude připojena k internetu). Máte internet přes Wi-Fi, kabelem, optikou? A poskytovatel internetu? Poněvadž skoro každý z nich má i nabídku TV. O2 nemá slovenskou a polskou TV, T-Mobile má slovenskou, SilesNet má slovenskou i polskou. Záleží, které programy chcete... třeba sport nabízí hlavně O2... ale nechá si to i zaplatit... Kolik jste ochoten měsíčně investovat do příjmu TV?

halamus
hodnocení

0x

Chytrá televize má nějaký operační systém. Důležité je, aby pro daný OS byla dostupná i aplikace. Konkretně pro Oneplay_
oneplay.cz/...

Alternativou je připojení prohlížení na PC nebo notebooku, třeba i s připojenou TV HDMI kabelem, z důvodů větší spotřeby elektriky nedoporučuji.

Další alternativou je Multimediální centrum (MMC), s TV propojítre HDMI kabelem, na výběr třeba tady:
datart.cz/...

tona
hodnocení

0x

Prvořadě koupíte smart televizi. Pak si pořídíte internet od O2, nejlépe optický. Koupíte modem s WIFI a zaplatíte si službu oneplay (600Kč měsíčně) Televizi spárujete s modemem a přihlásíte se k oneplay. Múžete to používat na 4 zařízeních. Tak to je, řešil jsem to před třemi měsíci.

Proč internet od O2? Proč optiku? Proč Oneplay?
bramburka

@tona: Tak to mate vy, ale nemusi to tak byt. My mame napr. internet od T-mobile a zadny opticky internet ani zadne Oneplay neplatime!

krtek6

já to řešil nedávno taky...a Kysláci jsou to největší zlo...platit za všechno...a služby na nic... dostal jsem tip na Lepší.TV a to je 100 a 1

lom

Proto,že je to nejlepší teda O2.

tona

Krtku, tak popiš ten svůj zázrak.

hodnocení

0x
Viz rádci výše. Appka v TV, internet a můžete si užívat programů. Rozhodně doporučuji připojení kabelem. WiFi je dost problémové i se silným signálem a rychlým připojením.

hodnocení

0x
Jestli máte doma internet, WiFi, tak nic dalšího není třeba. TV si připojíte k síti a můžete sledovat prakticky všechno. Některé aplikace už má tv nainstalované, některé si instalujete dle potřeby, podobně jako na telefonu. Pro sledování stači internet rychlost 25mega, což dnes už je minimum 100mega a žádný kabel není třeba, stačí spolehlivá WiFi. O2 nevím, u nás ve městě všichni přecházeli na Vodafon, protože O2 jim vypadávala a nebyla spolehlivá, ale třeba už se polepšili.
tona

Jen nezapomeńte ,že za vše musíte platit.

Samozřejmě, že se vše musí platit. Jen to většinou jinde vyjde levněji než u O2.
tona

Jestli vám připadá za o2 při čtyřech uživatelích 150 Kč moc za všechny služby co onepley nabízí, tak vůbec nevíte o čem mluvíte.

ja

"tona" je to moc!

Já mám internet za 295,- a můžu připojit třeba 10 zařízení (není to ničím omezené). Jediná nevýhoda je, že se nemůžu dívat na TV programy zpětně.

U O2 jsem byl, přepojili mě k sobě aniž by se předem zeptali, jestli s tím souhlasím, jen mi navýšili cenu za služby, které jsem měl dřív u původního operátora. A i když jsem od těch šmejdů odešel a jejich služby přestal používat, tak jsem jim ještě 2 měsíce musel platit za nic (výpovědní lhůta).

tona

Platbu myslím bez internetu, je to čistě za O2. 600Kč měsíčně, rozdělené mezi 4 uživatele.

ja: můžu se zeptat, kde je internet za 295 Kč?

@stir já myslím, že autorovi dotazu asi nebude stačit "TV si připojíte k síti", podle toho, jak se ptá.

Ernie, tak každý si to udělá takové jaké to má. Využívám slev nebo zkusebnich období na různé internetové TV, YouTube je také zadara, teď mám Apple TV také zdarma, oneplay má dcera, zkoušel jsem, ale nic navíc tam není, sestra také Skylink, ČT iVysílání jede také zdarma, prostě je toho tolik, že člověk to nikdy nevyužije. Paradoxně nejvíc informací čerpám z YouTube, když chci film, stáhnu si ho na fastshare, pokud není nikde jinde. Jinak 100mega internet platím 199 plus 50 pronájem modemu měsíčně. Opět jednoduše, když zdraží, hned volám, že odcházím a najednou to jde, mnohdy i levněji. Za neomezené volání a SMS, 3 giga data platíme každý 170 měsíčně. Zaplatí to jiní, kteří to neřeší nebo řešit nechtějí.

jirkaqwe
hodnocení

0x
Zjistěte si jestli nový poskytovatel internetu nemá nějakou službu v základu zdarma nebo se slevou.
Při výběru televize berte v úvahu i operační paměť, nejlépe aspoň 4 GB RAM, procesor a fyzickou paměť aspoň 32 GB a verzi androidu.
Aby po se to po čase nesekalo neskončily brzo aktualizace.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]