Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Schematicka značka

Od: znacka4 odpovědí: 17 změna:
Dobrý den,
Chtěl bych se zeptat co je toto za schematickou značku. Vidím vypínač spínací to je v pohodě, ale co je ten oblouk?

Schematicka značka

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hujerml
hodnocení

1x

Je to o mnoho prozaitštější. Kreslíř měl na pravítku prst (v tomto místě držel pravítko) a tak si ho obkreslil!...

hujerml

Opravuji prozaičtější...

hodnocení

0x
Jabych řek že je to symbol tlačítka - spínač který se po uvolnění stisku opět vratí do své púvodní polohy

olin
hodnocení

0x
Je to jen jeden znak nebo je to ve schématu-můžeme případně vyhodnocovat v souvislosti s celkovým schématem(zapojením), samotný znak někdy nenapoví nic. Případně sem dej celý obrázek.

bear
hodnocení

0x

Možná nějaký spínač s ohřevem kontaktu? Jakoby proti přetížení. Něco jako tepelná spoušť...

Možná i tlačítko s mžikovým spínáním...

Nevím, ale zbytek schématu napoví hodně.

doplněno 03.12.25 14:05:

Zblbnul jsem doptáváním a páčením informací AI a vyplivla toto.

Buď je to tlačítko se zhášením oblouku a nebo tlačítko pro softstart, kdy předpokládám, že ten oblouček z drátu má být nějaký odporový prvek (i když jako odpor nevypadá).

hodnocení

0x
Neznám. Pocitově by to mohl být mechanicky předepnutý kontakt, popř. i bimetalový.

111®
hodnocení

0x

Také ný to mohla být vratná pojistka

pravec
hodnocení

0x

Pozdrav od AI :

Zobrazený symbol je schematická značka pro tlačítkový spínač (push-button switch).
Tento typ spínače se používá k dočasnému sepnutí nebo rozepnutí elektrického obvodu.
Na rozdíl od běžného vypínače se po uvolnění tlačítko automaticky vrátí do své původní polohy.
Běžně se používá v elektrických automatizačních řídicích obvodech, například pro ovládání stykačů nebo relé.

bear

To je ale schématická značka toho tlačítka bez toho kopečku z drátu.

Nám jde o ten kopeček u tlačítka.

pravec

Já se domnívám, že odpověď platila pro oba symboly jako celek (oblouček + tlačítko)

Schematicka značka #2
bear

AI se musíš doptávat a znejistit jí svými uštěpačnýmy dotazy a pochabnostmi. Musíš jí ty výsledky zpochybňovat.

Pak nese ovoce víc. ;)

pravec
03.12.25 14:07

doplnění

Schematicka značka #3
bear

Tak se jí zeptej,:

"Ale to co popisuješ je přece schématická značka tlačítka vedle i bez toho doplněného obloučku drátu v serii"

pravec

Další krok AI

pravec

AI, další odpověď

Schematicka značka #4
bear

Říkala mě to stejně. Tak jsem jí podsunul pár tipů ohledně zhášení oblouku, atd...

111®

S nesignalizuje to připojeni slaněným vodičem?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]