Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vyčistit od vodního kamene rozdělovač napouštění vody u Whirlpool FSCR 70141

Od: adinka® odpovědí: 2 změna:

Prosím někoho, kdo má zkušenosti s pračkou s předním plněním Whirlpool FSCR 70413, Při napouštění posledního cyklu, tedy do oddílu na aviváž mi voda stříká okolo a teče po přední straně pračky. Už jsem si to dřív nechávala opravit, byl zanesený rozdělovač vody vodním kamenem, máme hodně tvrdou vodu. Teď nemůžu odstranit vrchní desku pračky, zadní šroubky jsem odstranila ale ani se nehne vrchní deska. Víte někdo, co dál? A jak postupovat potom s celým tím kusem, co rozděluje vodu? Je třeba ho odvápnit, ale jak ho odmontovat a rozebrat?

Jak vyčistit od vodního kamene rozdělovač napouštění vody u Whirlpool FSCR 70141

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

riva
hodnocení

8x

U všech praček to je podobné. Horní deska se po vyšroubování dvou šroubků vysune dozadu - to musí jít.

Pak zepředy vyndáte šuplík a tam uvidíte (dva) šrouby, přidržující rozdělovač vody + nějaké šrouby okolo. Já mám hadice u jiné pračky stažené jak vidíte na fotce - k sundání jsou nejlepší speciální kleště, ale jde to i kombinačkami.

A celý plastový díl pak do octa. Bude-li ohřátý, půjde to rychleji. A občas zamíchat.

Jak vyčistit od vodního kamene rozdělovač napouštění vody u Whirlpool FSCR 70141 #2

hodnocení

Děkuji za odpověď, i já to mám takhle v paměti, jen mi po odšroubování těch dvou šroubů vzadu nějak nešla odsunout ta horní deska. Asi budu muset pračku víc odsunout od stěny, aby k zadku byl lepší přístup. Ještě jednou děkuji za rychlou odpověď. :D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]