Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Xiaomi redme note 12s - záchrana dat

Od: kamila odpovědí: 5 změna:

mobil zdá se funguje, ale nedá se s ním nic dělat, protože displej nefunguje, je jen černý, v Mobil-pohotovosti řekli, že stáhnout data nejde, opravář tvrdí, že by to opravil - dá nový displej a nějakou zkorodovanou součástku (asi se tam dostala voda), ale za peníze, co stojí nový!

máte někdo nějaký nápad, jak se dostat k datům, nebo doporučení na lepšího opraváře v Praze?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

bear
hodnocení

0x

Co znamená zdá se funguje?

Jde volat?

Jde na něj zavolat a vyzvání?

...

Tak si kup bazarovku jako na díly

sbazar.cz/...

Dej dohromady displej a stáhni si data na microsd nebo přes USB do pc

...

Pro příště si fotky nastav na ukládání na sdhc kartu. Kdyby jsi to měl, tak ji teď jen vytáhneš a telefon zahodiš a je to :) . Každýmu to říkám a stejně zbytečnost :)

doplněno 01.12.25 16:32:

Ještě mě napadá, pokud telefon uměl OTG, lze do USB portu připojit redukci na HDMI a připojit ještě myš.

Pak máš obrazovku i ovládání externí, data přeneseš na sdhc a telefon pak zahodíš.

doplněno 01.12.25 16:35:

jir
hodnocení

0x
Teď jsem to řešil.
V Praze je primeservis.cz . Umí opravovat i základní desky a vytáhnout data z mrtvého telefonu. Oprava základní desky se pohybuje okolo 4 tisíc (to je ta nejhorší varianta, v případě lehčích závad to je míň), bez záruky zachování dat. Vytažení dat z mrtvého telefonu stojí pak až deset tisíc. Stojí vám ta data za takovou cenu? Příště zálohovat data včas! Oprava starého telefonu je vždy dražší než jiný telefon...
Diagnostika závady je za pár stovek.
bear

A přitom je v telefonu na základní desce obyčejná flash paměť. Tu stačí vyletovat a zaletovat do jiného telefonu nebo čtečky.

To je sice hezký, ale kdo to
1. zvládne
2. je dost možné, že to fungovat nebude (závislost na ID komponent, šifrovací klíče, android taky šifruje transparentně)
3. chce to druhý funkční telefon...

hodnocení

0x
Odpíchnot se dá pokud budeme vědět, co s stelefonem je... zasvítí dioda po přiložení napájení začne se nabíjet? detekuje něco počítač po sekvenci připojení kabelu zapnutí tlačítkem+hlasitost-dolu nebo tlačítkem+hlasitost-nahoru? to bymělo nabootovat do recovery nebo do fastboot. - sice na lcd asi nic neuvidíš, pokud nejde, ale počítač rozpozná nové zařízení ... bohužel na windows mi trvalo nějakou dobzu rozchodit drivery pro adb+fastboot,protože to snečím kolikodavalo
Já naštěstí jsem opačný případ, na stejném telefonu 3x měnil displej , což znamená, že jsem 3x přendaval základní desku do nové "kastle"...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]