Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nabíjení Apple Watch

Od: kytka odpovědí: 5 změna:

Kamarád, prodavač v prodejně mobilních telefonů mi zprostředkoval koupi chytrých hodinek Apple Watch Ultra 49 mm, první generace, asi říjen 2022. Hodinky jsou vpořádku, minimální kosmetické vady. Kapacita baterie je 85 procent, samozřejmě každodenní nabíjení. Kupoval jsem především kvůli sledování zdravotní kondice v noci, tedy je nabíjím večer před spaním vždy na 100 procent. Před nabíjením je baterie na hodnotě 68 - 72 procent, na 100 procent jsem je např. dnes nabíjel téměř 2 hodiny. Chápu, že baterie má svá nejlepší léta za sebou, ale 2 hodiny se mi na 30 procent dobití zdá moc. Používám originální nabíjecí magnetický kabel s adapterem Apple 20 W, kterým nabíjím hodinky. Mám dotaz, zda lze nabíjení nějak urychlit, např. použitím silnějšího adapteru, jiného kabelu (rychlonabíjecí) a pod. Budu rád za každou radu a vaše zkušenosti. Uvažoval jsem i o výměně baterie, bohužel autorizovaný servis apple mi sdělil, že tento model již firma nepodporuje a výměna baterie se neprovádí.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Měl jsem Ultra 1, teď mám Series 10. Hodinky se nabíjejí rychle jen pokud jsou vybité. Když je nechám vybít na cca 10-20%, tak na 70-80% jsou do 20 minut. Zbylých 20% do plna nabíjejí asi hodinu. Využívejte tedy efektivněji kapacitu baterie a nenabíjejte pořád do plna, té baterii to taky úplně nesvědčí.

kytka
hodnocení

Díky za radu, která vychází z praxe, vyzkouším to. Kolik wattů má adapter, kterým nabíjíte?

ultra
Kytka - na to staci zakladni nabijeci adapter 5W co se drive daval k Apple vyrobkum, hodinky pri nabijeni jsem to kdysi meril berou 2-3W. Tj. v dnesni dobe jakykoliv adapter.

ultra
hodnocení

0x
Prvni ultry mam take, specielne k nim se dodavala i rychlonabijecka (puk, opleteny kabel). Ta nabiji rychle.
Kdyz to dam na klasicky puk od hodinek z drivejska, tak se pri nabijeni hodinky hodne zahrejou a nabijeni se prerusi a takhle to poskakuje, proto tak dlouho.
Proc to je nevim, badat nad tim nehodlam. Ale muzete si tuto teorii overit, dejte nabijet a strcte to za okno, v chladu se tak nezahrejou a nabijeni pujde kontinualne. Jinak 85 % je v pohode.
kytka
hodnocení

Díky moc, řešit to již nebudu. Spíše mě zarazila doba nabíjení hodinek k době nabíjení telefonu, mám model Apple 16e. Ale asi to nelze srovnávat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]