Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čím to může být?

Od: aja1946® odpovědí: 25 změna:
Ovladač na tv přestal na moji tv reagovat, v Datartu ale funguje,Tv to ale není,starý prasklý reaguje.
doplněno 25.11.25 10:21:

Zkusila jsem toto a skutečně bliká. Ovšem tv to nezapnul.

Čím to může být?

25 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

111®
hodnocení

2x

Tv může být v pasťavu. Vytáhnete šňůru ze zásuvky a nechte tak cca 1/4 hodiny vytaženu. Pak opět zapnete a uvidí se Mohla by se chytnout.

hodnocení

2x

Já se aji 1946 troch zastanu a upřesním problém, jak ho chápu já, protože jste ho někteří zřejmě správně nepochopili.

Televizor včera normálně fungoval se starým i novějším ovladačem. Dneska se starým ovladačem stále funguje, ale s tím novějším nikoliv. Mezi tím nedošlo k žádné výměně žádného zařízení. V podstatě je všechno původní. Při tom s jinou TV (v prodejně) ten nový funguje. Takže kde asi tak může být problém?

Jediné co mě napadá, je rozhozený přijímač signálu v TV. Občas se to stává. Takže se přikláním k resetování TV vytažením síťové šňůry ze zásuvky. Většinou stačí pár vteřin, ale jistější je pár minut.

olin
hodnocení

0x

Co je to za typ ovladače, některé se i musí naprogramovat. Jo ještě typ televize nebo jen výrobce

hodnocení

Do včerejška fungoval a nikdyjsem ho neprogramovala a v Datartu kanály přepíná, RM-L1225 tv Philips 32PHS4203/12
olin

Tak to vypadá na problém v televizi. Vytáhni šňůru ze zásuvky 230Volt tak na dvě minuty a zase připoj(restart elektroniky). Poté vyzkoušej ovladač. Je možné, že televize potřebuje update/aktualizace

olin

Čtu další příspěvky a ta televize neumí povely z nového ovladače, takže pokud je v televizi někde v "Nastavení" záměna ovladačů/nový ovladač,(jak píše rádce pravec) tak přeprogramovat "v televizi". Zkusím kouknout na návod

hodnocení

Nemám co programovat, Nemám chytrou tv a o žádnou zamenu nejde, kdyz vcera fungoval.
olin

ája:ten typ televizoru co máš už se nikde v Datartu neprodává(ani jinde v obchodech podle Heureky, Zboží), mají jen novější telky a s těmi ten univerzál a tvůj funguje(zázrak), s tou tvou tedy nemusí nový ovladač fungovat. Ještě zkusit aktualizaci té tvé televize, ale nevím jestli si s tím poradíš, podle návodu je to dost složité

olin

Pokud nový ovladač včera fungoval a dnes ne, zkus dát nové baterie nebo je protoč v tom ovladači, nemusí mít kontakt. Některé baterie mají ty výstupky na plusu nižší a nedotýkají se v ovladači kontaktu-i s tím jsem se setkal..

hodnocení

NOvy neni kdyz jsem ho do predevčirka používala.Nové baterky jsou a když to funguje jiných tv tak v něm chyba není. A v moji tv taky když používám jiný.

111®
hodnocení

0x

A baterky jsi měnila kdy?

hodnocení

Vyměnili je dnes v Datartu a ovladač vyzkoušeli ke 2 tv Philips na prodejně.

hodnocení

0x

Zde je případně náhradní RM-L1225 k tv Philips,

hodnocení

Ten mám. je v záruce, je kompatibilní se spoustou tv, tudíž to zkusili v Datartu na svojePhilipsy, takže vadny být nemůže. Záhadou je ovšem je proč přestal fungovat u mne doma. A TV vadná není.

jm
hodnocení

0x
Nevylučuje se tu možnost poškození TV... Ovládání - přijímač může být vadný.
hodnocení

Nemůže být vadná tv, když mi starý na povrchu poškozený ovladač funguje.

pravec
hodnocení

0x

U některých televizorů je nutno nastavit aktuálně používaný ovladač jako aktivní, primární. Takhle to vypadá, že aktivní je ten starý a tím pádem je ten nový neaktivní.

hodnocení

A proč kdyz včera fungovaly oba nemluvě o tom, že jsem ani jeden nikdy nenastavovala a take v nastavení položka nastavit ovladač není,
mll

Tady to vypadá na klony, takže to bych asi vyloučil.

111®
hodnocení

0x

S není něco postaveno před TV?

Kdyby bylo něco před TV, nefungoval by ani starý ovladač.

mll

Můžou mít odlišnou sílu nebo i úhel vyzařování.

Mě originál ovladač od TV jde nejvejš na 2 metry a musí se přesně mířit. Několik alternativních funguje i z 5 metrů a neni potřeba nijak extra mířit.

Taky může být přijímač zasviněný, zaprášený a zase silnější ovladač to prosvítí a slabší ne.

pravec
hodnocení

0x

Byl zaznamenán případ, kdy byl infra ov.ladač rušen např. LED osvěttlením (interference, přehlcení čidla na TV).
Zkuste, jestli nemáte takový zdroj poblíž

mll

Osobně jsem zažil, že IR přijímač byl rušený i zářivkovým svítidlem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]