Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vadný enkodér/ snímač polohy

Od: pepik odpovědí: 2 změna:
Dobrý den, v tu nejhorší možnou chvíli se nám pos*al kotel. Lépe řečeno knoflík na display pro veškerou obsluhu kotle. Nemám tu někoho v okolí Roudnice nad Labem, Mělníku či Litoměřic a blízkého okolí kdo by věděl o nějakém šikovném elektrikáři co by byl schopný sehnat stejný typ enkoderu a přepájet? Na výrobce jsem se obrátil ale zde mi bylo řečeno že takoví opravy neprovádějí a nabídli mi pouze noví kus který vychází přes 13000kč. Když nebude nazbyt tak se hold bude muset koupit komplet noví kus ale rád bych to zkusil a levnější cestou. Předem děkuji za odpovědi.
Vadný enkodér/ snímač polohy
Vadný enkodér/ snímač polohy #2
Vadný enkodér/ snímač polohy #3

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Vypadá to jeko enkoder za 50 kč (něco takového cz.rs-online.com/... )a práci nejvýš na hodinu. Přepájet by to měl být schopný snad kdokoli, myslím, že i vy, když si koupíte páječku a cín.

Tedy jestli pokud je vadný jen enkodér.

bear
hodnocení

0x

Enkoder se většinou jen tak nepokazí, aby nefungoval úplně. Spíš přeskakuje nepravidelně o 2-4 kroky či více dopředu či při točení dopředu nepravidelně skočí dozadu, atd...

Zezačátku pomůže prostříkání sprejem na kontakty. V tomto případě na něj opatrně nakápněte kapku kapaliny ze spreje a nechte vsáknout přes pouzdro opatrně dovnitř přes škvírky.

Nešplíchejte na něj. akorát zasviníte celou desku a vystříkáte sprej.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]