Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vypínání wi fi routeru na noc

Od: stanik® odpovědí: 12 změna:

Prosím o radu zda je dobré vypínání wi fi routeru na noc?

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Dobrý to je, sníží to spotřebu, vyčistí se každý den paměť, sníží se riziko, že ho v noci někdo hackne... ale kdo by to dělal?

ja
hodnocení

1x
Ano, mně ho vypínají na noc spínací hodiny.

hodnocení

1x

Jestli myslíte kvůli elektromagnetickému záření, tak je to zbytečné. Toho el. smogu je všude kolem tolik, že už to nějaký router s pár Wattama vf výkonu nevytrhne.

hodnocení

0x

Dobre z akeho hladiska?

hodnocení

0x
Přes noc nechávám svoje zařízení aktualizovat, takže jim wifi nevypínám.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, je to zbytečné, nepraktické a během noci byste byl bez internetu (a kdo by to vydržel, že ?). Zdravím!

Vzhledem k tomu, že bych musel každý večer (a znovu ráno) odtahovat těžký stůl, abych se k routeru dostal, je to skutečně značně nepraktické. A to ani nemluvím o přítelkyni, která by musela každý večer nosit ze sklepa štafle *smich*.

ben®

magdon - mně často i v noci chodí upozornění na různé domácí i světové politické nebo katastrofické události či zprávy z bankovnictví nebo výstrahy k počasí (a já chci být průběžně informován).

Ale jistě máte mobilní data, takže by katastrofické hlášení přišlo i s vypnutou Wifi.

hodnocení

0x
Mam to na prodlužce s vypinačem spolu s TV a vypinam každý večer nebo když jedu na výkend či delší dobu pryč

thetruth
hodnocení

0x

Nevypínám, pouze tam mám na noc skript pro zhasnutí LED, aby to nesvítilo v noci do obýváku, když tam někdo přespává.

hodnocení

0x
Záleží na denním režimu. Jsou lidé, kteří jdou o půl desáté spát, i kdyby trakaře padaly, takže si klidně mohou načasovat vypnutí Wifi třeba od 22:00 do 5:00. Pak jsou to třeba rodiny s dětmi, kde může být noční vypnutí Wifi vyloženě žádoucí. Toto časování často umí samotné routery i bez spínacích hodin. Já měl třeba nastaveny jedním routerem dvě sítě, jednu nonstop, a pro děcka druhou host, která se v noci vypínala.
No a nebo někdo žije dost nepravidelně, někdy i ponocuje, nebo chodí s mobilem i do postele, a tam by vypínání bylo nepraktické.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]