Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vypínání wi fi routeru na noc

Od: stanik® odpovědí: 22 změna:

Prosím o radu zda je dobré vypínání wi fi routeru na noc?

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Dobrý to je, sníží to spotřebu, vyčistí se každý den paměť, sníží se riziko, že ho v noci někdo hackne... ale kdo by to dělal?

hodnocení

2x

Jestli myslíte kvůli elektromagnetickému záření, tak je to zbytečné. Toho el. smogu je všude kolem tolik, že už to nějaký router s pár Wattama vf výkonu nevytrhne.

ja
hodnocení

1x
Ano, mně ho vypínají na noc spínací hodiny.

hodnocení

1x
Mam to na prodlužce s vypinačem spolu s TV a vypinam každý večer nebo když jedu na výkend či delší dobu pryč

tm
hodnocení

1x
Většinou vypinam. Router mám má dtevene stěně a poměrně se zahřívá, takže radši vypinam

hodnocení

0x

Dobre z akeho hladiska?

hodnocení

0x
Přes noc nechávám svoje zařízení aktualizovat, takže jim wifi nevypínám.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, je to zbytečné, nepraktické a během noci byste byl bez internetu (a kdo by to vydržel, že ?). Zdravím!

Vzhledem k tomu, že bych musel každý večer (a znovu ráno) odtahovat těžký stůl, abych se k routeru dostal, je to skutečně značně nepraktické. A to ani nemluvím o přítelkyni, která by musela každý večer nosit ze sklepa štafle *smich*.

ben®

magdon - mně často i v noci chodí upozornění na různé domácí i světové politické nebo katastrofické události či zprávy z bankovnictví nebo výstrahy k počasí (a já chci být průběžně informován).

Ale jistě máte mobilní data, takže by katastrofické hlášení přišlo i s vypnutou Wifi.

thetruth
hodnocení

0x

Nevypínám, pouze tam mám na noc skript pro zhasnutí LED, aby to nesvítilo v noci do obýváku, když tam někdo přespává.

hodnocení

0x
Záleží na denním režimu. Jsou lidé, kteří jdou o půl desáté spát, i kdyby trakaře padaly, takže si klidně mohou načasovat vypnutí Wifi třeba od 22:00 do 5:00. Pak jsou to třeba rodiny s dětmi, kde může být noční vypnutí Wifi vyloženě žádoucí. Toto časování často umí samotné routery i bez spínacích hodin. Já měl třeba nastaveny jedním routerem dvě sítě, jednu nonstop, a pro děcka druhou host, která se v noci vypínala.
No a nebo někdo žije dost nepravidelně, někdy i ponocuje, nebo chodí s mobilem i do postele, a tam by vypínání bylo nepraktické.

hodnocení

0x

Proti gustu žádný dišputát.

hodnocení

0x

S největší pravděpodobností vám dříve odejde zdroj / napájecí adaptér.

To je otázka, klidně může úplně odejít naopak později, sice trpí víc peckama při zapnutí, na druhou stranu ale ušetří "motohodiny".
Každopádně zapnutí je zpravidla situace, kdy se nafoukly kondiky projeví, protože dokud to běželo, jejich ne/funkci nějak táhly kondiky na vstupu spotřebiče :)

hodnocení

0x

Přes noc jedou aktualizace, zálohování a podobné věci, takže z tohoto pohledu není vypínání routeru moc dobrý nápad.

router
18.11.25 23:13
hodnocení

0x
Není.

hodnocení

0x
Po výměně modemu za modernější od Vodafonu mně vynechával internet. Volám na linku a paní říká, že to musím občas restartovat. Říkám že vypínám každou noc od napětí. Tak prý ověří u technika. Za chvíli volá, že to vypínání je špatně, protože se mi vždy naladí jiný kanál, kde je větší rušení:) a zároveň dodává, že technik už mi ten kanál naladil na pevno, tak prý vypínat můžu. Jinak automatické vypnutí se dá nastavit přímo v tom modemu, ale já nevím, kdy vypnu tv , takže vypínám ručně vypínačem na prodlužce.

To je nějaké zmatené,

Zřejmě jde o bezdrátový router, který se běžně připojuje k buňkové síti a navíc si ty buňky střídá.

Takový se nikdy nenaladí sám od sebe na slabší kanál, ale z dostupných (vyhrazených pro konkrétního providera) si najde ten silnější.

hodnocení

0x
Pokud to nepotřebuješ, klidně ho vypni přes noc. Já mám nastaveno v plánu routeru vypnutí pouze WiFi, router jinak jede kvůli TV a voip bráně. A v noci se sám restartuje. Vypnuté WiFi mě i rodinu aspoň donutí jít spát včas a netlemět na mobil.

honicdat
hodnocení

0x

Otázka je , z jaké pozicie? jste admin sítě? uživatel? běží vám tam něco co potřebuje připojení nebosotatní se potřebují připojit k vám? vše se odvíjíco provozujete

a taky co máte zač za router a je to jediné zařízení v síti zajšitující konektivitu?

ne, pak by byli zákaznici odříznutí od webů. Viz co se stalo včera za průser s cloudflare

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]