Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, u radia přestal fungovat sítový vstup a funguje jen na baterie. Jediná opravna radiopřijímaču v Praze mi sdělila, že to NEDĚLÁ. Vzácný internetový radiopřijímač,kde vyměníte tužkové baterie, mohl při zapojení do sitě podporovat buzení a na skle bylo datum a čas. Existuje v Praze ajták,co má kuráž vyměnit USB micro nefunkční za USB nový oboustranný typ funkční? Děkuji předem za odpvědi.
Zkuste servis mobilů.
Souhlasím.
Dodávám, že servis mobilů vyměňuje tyhle USB vstupy naprosto běžně, takže mají jak náhradní díly, tak nástroje. Navíc na rozdíl od mobilů tady stačí propojit jen napájecí piny, datové netřeba. Plus možná nepatrné zvětšení otvoru pro USB-C v zadním krytu.
Za výměnu u mobilů si servisy účtují od pěti stovek do tisícovky. Možná by se šlo s těmi kluky domluvit i na slevě, protože práce by měla být jednodušší.
Tak dejte vědět, jak to dopadlo s mezinárodním anglicko / rakousko / čínským internet+DAB rádiem ...
Novější modely této firmy již mají konektror USB-C.
Tak mi dnes předali opravené. Je to stále usb micro. Funguje,jak má. Cena 750 Kč. Mobileko Praha 2 Rumunská.
Takže vše dobře dopadlo.
Novější a trochu lepší rádio viz zde stojí okolo 100 liber (1 GBP je dnes za 27,36 Kč)
... přestal fungovat sítový vstup ... asi myslíte, že nefunguje napájení (USB 5V / 2A), ne že by nefungovala síť Internet / WiFi?
Je napájecí zdroj v pořádku? Zkuste jiný.
Jaké jsou tam baterky? 3x tužková 1,5 V = 4,5 V?
Přepájel bych napájecí přívod z USB na baterky přes diodový přepínač (dioda s malým závěrným napětím/* v sérii s každým napájecím vstupem).
/* Schottkyho dioda
---
Nebo myslíte, že je vadný USB konektor? Není problém osadit jiný.
Po vyzkoušení tří funkčních kabelu s koncovkou USB micro je jasná závada u radia. Je mi 77 let a nemám na to kuráž.
Ty usb konektory se špatně pájí. V nouzi by snad stačilo ho vypájet a přiletovat tam na vhodné místo napájecí kablík.
Mistři světa Mobileko v Rumunské to přijali a s tím že nelze změnit usb micro na usb c. Dají mi zprávu,jak to vypadá.
Při troše fortelu se to dá udělat i s trafopájkou. Ale stolní lupa je při takové práci neprosto nezbytná. A musí se postupovat obzvlášť opatrně, jinak spojíte všech 5 nožiček a je po legraci (to se pak hodně blbě odděluje).
Už jsem poslední dobou pájel USB mini nebo mikro na víc věcech. Ty spoje bývají dost nedbalé, klasické studeňáky. Horší je, pokud je spoj v pořádku, ale konektor je zlomený, tam potom záleží, jestli nově koupený konektor (obchod má na výběr jeden maximálně dva typy) bude pasovat na původní footprint.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.