Nejste přihlášen/a.
Na klávesnici od connect it je v místě kde se setkávaj kontakty DPS a membrány takové černé zakončení na všech těch plochách kde má docházet ke kontaktu s DPS. Proč? Může to být nějaká oxidace? Přestaly mi fungovat nějaké znaky na k/b. Ty černé zakončení jsou nepravidelné. No mě by zajímalo na té cestě je nějaká ochranná vrstva proti oxidaci? Akdyž by tu ochrannou vrstvu v jednom místě udělali špatně, tak to zoxiduje a k/b přestane fungovat?
černé konce jsou uhlíková vrstvička. Membrána je taky uhlíková. Jak tam necháš holou měď, tak to nebude dlouho dobře fungovat. A pokud je na DPS někde v takovém místě holá jakoby měď, tak není a je to pozlaceno, což je více kvalitní než jen ta uhlíková černá vrstvička.
Na membráně je spálená cesta. Má cenu to opravovat, nebo když to opravím se to zase spálí? Na DPS je jeden polovičový prvek v části spínání led podsvícení, pár smd keramických kondenzátorů... moc nevím proč se cesta odpálila. Kupovat vodící barvu by ale vyšlo dost draho a když to vyhoří tak oprava k ničemu. Přitom ta nová membránová klávesnice ale není levná tak by mě zajímalo co byste doporučili.
Tak to vyfoť, já to přece nemůžu posoudit...
Obecně jak může na membráně klávesnice jít tak velký proud, aby ji spálil?
To je klávesnice nějakého stroje nebo alarmu?
Jestli od počítače, tak o čem se tu bavíme? Vyhoď a kup novou...
Do pc, ale nová je dost drahá myslím kvalitní. Je spálená protože jsem to proměřil, tak to vím. Právě to jsem si taky říkal, jak se může spálit cesta v tomto místě. Nefunguje jen jedna skupina znaků kolem p. ú. ů. Na fotce bys moc neviděl, bylo by to rozmazané, je to poblíž těch kontaktů asi -5 cm vlevo od DPS. Kua té klávesnice mi je líto, protože jsem ji nepoužíval asi 3 roky, jen občas mi spadla na stůl a ted to zapnu, konečně opravím mezerník, a pak zjistím že vlastně nejde...
V mých očích je to šmejd a toho by ti nemělo být líto. Spíš líto do toho investovat další blbosti s nejistým výsledkem.
Mám různé klávesnice za svůj život a ani jedna se mi nepokazila. Genius, Ctech, ConnecIT s podsvícením mám teď a ještě možná někde do PS2 Chicony. Ta byla nejlepší.
Taky jsem uvažoval použít ps2 místo toho co mám ale musel bych koupit redukci. tak porad levnou klávesnici ale s nízkým profilem 22-25 mm od stolu k vrchu klávesy, super lehkým stiskem kláves a dobrým vysokým podsvícením, modrá a červená jsou na nic, vidím to rozmazaně hlavně modrý je rozmazaný.
connect it byla dobrá u klávesy caps lock byla 25 mm od stolu, což tak se dá ergonomicky použít, je to tak tak.
Mam tuto s velkým fontem a pouze bílým podsvitem, který po nějaké době nezhasíná, ale stále svítí, což je taky výhoda pro mě.
Takhle to vidím vypadá dobře ale jak se na ní píše? Potřebuju klávesnici s co nejmenším odporem na klávesách, mám přetížené ruce a prsty z herní klávesnice. Nemohl bys vzít něco co váží 43g jako třeba malá baterka (svítidlo) a položit to na klávesy mezerník, enter, enter vpravo, šipky? Jestli můžeš, prosím zjisti jestli se zmáčknou klávesy. Já mám doma tu PS2 a ty klávesy se při 43g bezpečně zmáčknou. U membránovky asi ne a u herní už vůbec.
Jo tak to je dobrá. Já jsem svou současnou herní upgradoval na klávesnici membránovou jako u toho notebooku mám z toho ted takový lepší pocit. Ale uvidím až po delší době. Měřil jsem hloubku stisku, jak hluboko musím stisknout klávesu, aby se napsal znak a je to 0.5-0.6 mm což je lepší než u té PS2. Akorád síla - odpor kláves zůstává stejná/stejný. Rozdíl je hlavně v délce stisku. To má dost zásadní vliv na únavu šlach a svalů.
ConnectIT - prostě odpad. Ztrácet čas nad tím je naprosto zbytečné zahazování. Koupit klávesnici normálního výrobce, vydrží věky.
BTW. v životě jsem se nesetkal s tím, že by se mi u klávesnice rozpadla/zoxidovala vodivá vrstva. Už to značí, jaká kvalitka to je.
Tak já nevím jaký výrobce je pro tebe dost kvalitní. Dnes se všechno vyrábí v Číně. I myš od Connect IT na wifi. Taky Čína. Ale já měl tu klávesnici jednou otevřenou a už si nepamatuju proč. Možná jsem chtěl spravit mezerník a šel jsem na to špatně, že jsem šel zezadu.
Logitech například. I ty nejlevnější klávesnice (K120 - necelé 400Kč) fungují a slouží. Tyhle K120 máme ve výrobě a slouží roky bez problémů, vyhazují se, až když jsou zadělané k nepoznání, technicky, pokud to někdo neprolil, neodchází žádné. Microsoft taky ty levné klávesnice nám fungují. Z ještě levnějších třeba A4tech.
Doma mám levnou mechaniku (tehdy ještě CZC brand). Stála asi 1300, mají Cherry MX Silent spínače a to je s membránovkami úplně jinde. Alza má myslím podobné alternativy těhle dostupnějších mechanik.
Takže Connect IT není v hledáčku nikdy, kdykoli se mi dostane do ruky, odpadní kvalita z toho kouká všemi směry.
A tyhle řeči o Číně si nechte někomu, kdo má rád pohádky. Je rozdíl mezi tím, jestli si to v Číně nechá vyrobit nějaká značka pod určitou kontrolou kvality, a kdy se na noname odpad nalepí noname logo.
To samé co tu psal cmon. Neberu vysokoprofilové klávesnice (K120) kvůli vyššímu stolu:
"Potřebuju klávesnici s co nejmenším odporem na klávesách... Nemohl bys vzít něco co váží 43g jako třeba malá baterka (svítidlo) a položit to na klávesy mezerník, enter, enter vpravo, šipky? Jestli můžeš, prosím zjisti jestli se zmáčknou klávesy."
"Měřil jsem hloubku stisku, jak hluboko musím stisknout klávesu, aby se napsal znak a je to 0.5-0.6 mm což je lepší než u té PS2."
Myslím si, že vysokoprofilová klávesnice logicky bude mít tu délku stisku delší a tím pádem bude delší dobu působit mikrostres na prsty. Tedy já bych bral jen ty nízkoprofilové membránové.
Tak jediné řešení co mě napadlo je koupit to lepidlo
TECHNICAL SILVER GLUE - Elektricky vodivé lepidlo na opravu vyhřívaných skel 2g
a přilepit Cu cestu strženou z kuprexidové desky. To mi zní rozumné, ale lepší je koupit novou klávesnici. I tak bych to rád zkusil opravit... Ale se mi nechce dávat 200 kč za toto.
Nebo toto:
(zdroj: abetec.cz/...) Vodivá lepidla
Vodivá lepidla jsou vysoce kvalitní lepidla, která jsou schopna spojit dva nebo více elektrických komponentů a vytvořit vodivé spojení. Mohou být použity pro připojení komponentů, jako jsou desky plošných spojů, vodiče a další. Vodivé lepidlo obvykle obsahuje vodivý materiál, jako je třeba měď a stříbro. Výhodou použití vodivých lepidel je, že se nemusí používat žádné další spojovací materiály, jako jsou svorky, šroubky nebo pájený spoj. Vodivá lepidla jsou také odolná proti chemickému znečištění a vysokým teplotám, což je důležité pro mnoho elektronických aplikací.
172,00 CZK / ks
ale bez DPH
Vodivé lepidlo určené k lepení ESD rohoží na pracovní stoly nebo podlahy. Jednosložkové vodivé lepidlo, hmotnost 150 g.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.