Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
Rád bych věděl, když si seženu dvd s filmem v HD rozlišení, jestli takový film jde přehrávat v obyčejném domácím kině, či to kino musí mít speciální parametry?
Domácí kino musí nést loga HD Ready nebo HD Full, aby se projevilo HD rozlišení
HD ready má rozlišení nižší 1280 x 720 než HD full 1920 x 1080
U toho HD full je to ještě trochu složitější, protože tam se objevují pojmy jako interpretované a progresivní. Interpreotované znamená, že se to na plné rozlišení přepočítá z rozlišení 1280 x 720, zato progresivní je že vysoké rozlišení 1920 x 1080 je nativní.
Jinými slovy, DVD s HD filmem neseženeš, to musí být Blue-ray aby byl film v HD a pak i samozřejmě televize nejlépe Full HD. Pokud ani jedno nemáš, musíš si to napřed pořídit.
S televizí je to v pohodě. Mám Samsung s Full HD. Mám ji teprve dva dny a tak ji chci vyzkoušet. Právě stahuji film s HD rozlišením.
Děkuji
Tak to máš jeden problém vyřešenej, ale s klasickým DVD máš smůlu, to ti HD neveme kdybys dělal nevím co.
doplněno 21.08.10 17:19:Možná, ale to vařim z čistý vody, by šlo ten film nahrát na flešku a přehrát to v televizi z toho, ale otázka jestli to ta tvá telka umí.
Bohužel, na domácím kině to nepřehraji. To už nějaký ten rok pamatuje. Ale přehraji to z "flešky", přímo do televize. Už jsem takto zkoušel přehrát klasické DVD z "flešky" a šlo to.
Tak ono přehrát klasický DVD nebo nějaký video v HD asi bude trochu rozdíl, neznamená, že když to přehraje bez problémů DVD tak že to přehraje taky film v HD.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.