Nejste přihlášen/a.
Dostali jsme k vánocům kávovar Dolce Gusto, ale stále nevím jak ty tablety používat. Proto nahodím pár dotazů. Pokud dělám mléko s kafem. Dělám mléko do hrnku jako první? Musím ho odměřovat kolik nateče, nebo jak je kapsle prázdná, přestane téci? Znáte nějaký fígl, jak ty kávy dávkovat? Já vím, že to na každým kafi v podstatě je, ale přece nebudu každou tabletu zvlášť odměřovat. 40 ml, 120 ml atd. Je na to nějaký systém? Díkly
bohužel musíte odhadovat množství vody. samotného mě to zklamalo. například na Latté mám latté sklenici do které se vejde daných 220ml. nápoje. 170ml.napěněného mléka mám k nápisu,který je na sklence (předem jednou odměřeno odměrkou) zbytek 50ml.kávy je do plna. na Cappuccino šálek atd. musíte prostě odhadovat. jestli je kapsle prázdná nepoznáte, zkuste ji rozpitvat,ať víte, na jakém principu pracuje. v krabičce pod víčkem je nakresleno, jak se která káva dělá,pořadí kapslí atd.
doplněno 26.12.12 19:12:píšu ze zkušenosti s Dolce Gusto Circolo
Dobrý den,
já mám osobní zkušenosti s Tassimem, to je konkurence a řeknu to na rovinu - žrout peněz :D. První si dělejte mléko, pak jej zalijte kávou. Kapsle mají nasteveny (pomocí kodů na kapslích a čtečky kodů v přístroji) určitý počet, který vyteče. U tassima je to tak, že když tam dám kapsli s kávou a náhodou je to presso, tak tam nateče plivanec a to je vše,
Fígl na to je (aspoň u Tassima), podržet tlačítko zapnutí cyklu a nateče více...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.