Nejste přihlášen/a.
Zdravím, mám adaptér AC/DC 12V 1,0A. Utáhne mi najednou šest ventilátorů 80x80x25mm 12V/0,15A?
Předem díky za odpověď.
150mA * 6ks = 900mA = 0,9A
Trvale ano.
Otázkou je, když se budou rozbíhat všechny najednou, zda krátkodobě nepřekročí svůj odběr, což asi ano.
Pak záleží na adaptéru, zda mu zafunguje nadproudová ochrana, která přívod bude vypínat.
Adaptér máš, tak to vyzkoušej.
Není co pokazit.
Trvalý odběr nepřekračuješ. ![]()
Jestli adaptér nemá spínaný zdroj, ale jen nějaké klasické trafo a příklad 7812 stabilizátor, tak bych ho případně vyměnil za stabilizátor 78S12, atd... záleží, co je uvnitř.
Dejte mi prosím přesnější název výrobku. Rád bych se podíval až tam pojedu, nebo našel na netu. Vím, že existuje něco takového o co se tu já snažím stlouct podomácku dohramady. Jenže se mi moc nechce dávat za tuto věcičku 2000Kč. Pokud ale bude cena rozumější, vidělo by se.
ecoprodukt.cz/... koukně na toto, jestli to bylo ono.
Jde mi hlavně o to, aby mi třeba nehořelo trafo při tom odběru. Sestavu šesti ventilátorů potřebuji použít jako cirkulaci vzduchu pod topení.
Dá se trafo rozdělat? Má šroubky? Můžeš sem dát foto vnitřku?
Můžeš pokud se nedá rozdělat dát sem foto štítku a celkový pohled na trafo (zdroj)?
Záleží jak je to dimenzované. Jestli je to ještě zdroj s trafem, je na místě jak je dimenzovaný. Ono to, že někdo dal na štítek 12V/1A ještě neznamená, že to trvale vydrží, i když by to tak mělo být.
12V/1A s trafem, to už je pořádný macek.
Jestli je stabilizovaný, pak asi bude problematickou součástkou ten stabilizátor (vydrží 1A nebo 1,5A ale v těhle adaptérech nemají potřebné chlazení). Pokud je nestabilizovaný, pak nečekám problémy (a že větráky dostanou o nějaký voltík víc nebo míň neni až takový problém).
Prostě to zkuste a pokud bude příliš topit, tak pořídit moderní spínaný neni nijak náročné.
120mm se mi tam bez problému vejdou, máte asi pravdu, že by byly lepší, foukaly by mi víc a tišeji, ale já potřebuju rozložit ventilátory po celé délce radiátoru a se 120 mm by to byl už asi trošku větší výměník vzduchu než bych potřeboval. Obrázky trafa přikládám, ale do něj se dostat nemůžu, protože má šroubek na který nemám bit a ani zbroušeným šroubovákem jsem ho nepovolil.
No ale koukám,že dle štítku se jedná o efektivní zdroj. Vstup 230V 0,6A = asi 138VA a výstup? 12V x1A = 12W...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.