Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kvalitní baterie - zkušenosti

Od: smode2 odpovědí: 14 změna:

Hezký den všem, dnes zejména slaboproudařům:)

Jaké komerčně dostupné jednorázové baterie používáte? Se kterými máte nejlepší zkušenosti? Jedná se mi o běžné články AA, AAA, případně další. Používáte spíše zinkouhlíkové, nebo alkalické? Případně měřili jste někdy skutečnou kapacitu? Sám mám dobré zkušenosti s alkalickými Sencor, naopak Varta propadla na celé čáře (vzhledem ke zkušenostem s autobateriemi se ani nedivím). Ještě jsem chtěl vyzkoušet AAčka lithium, ale zatím jsem, vzhledem k ceně, nezkoušel.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Bude stačit test 196 typů baterií

zde ?

Míst - napsat . tečky

xxx-youtube-com/watch?v=XIWAE7UitJU

doplněno 08.11.25 11:17:

Tabulky výsledků ke stažení zde (odkaz je u videa):

https://drive.google.com/drive/folders/1-1EuKpoMLRE2nkaXeZK-R3VL94_mMeuv

smode2
08.11.25 11:27
hodnocení

super:)

jm
hodnocení

2x
Eneloop je bezkonkurenční
Eneloop jsou i jednorázové - nenabíjecí?
smode2
hodnocení

Eneloop z nabíjecích. Máte i zkušenost s jednorázovými (pokud používáte)?

jm
Pardon, nabíjecí... Jednorázové považuji za vyhozené peníze. Do ovladače na TV to asi neřešíte. Na výkon a výdrž třeba blesk foťáku jen tyto.
Z jednorazovych jsem kdysi kupoval GP alkalické... Ale po přepočtu nákladů jsem i do autíček pro děti dával eneloop
smode2
hodnocení

Tedy už podruhé ve vlákně GP. Jinak s náklady máte pravdu. Jednorázové věci jsou většinou dražší.

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, jsem jen prostý uživatel tohoto spotřebního materiálu, od kterého očekávám pouze to, že bude sloužit a až skončí jeho životnost bude vyhozen a nahrazen dalším. Momentálně používám alkalické Varta (byla to výhodná koupě, tak jich mám ještě asi šest a nemám vůči nim nějakou zášť ) a dříve jsem často kupoval alkalické (a myslím, že i nabijecí) GP, které vydržely dost dlouho. Zdravím!

hodnocení

2x

Tak z běžných alkalických baterií se snažím vyvarovat baterií Varta ve všech provedeních... V práci jsme je používaly celkem ve velkém do momentových klíčů, přenosných průtokoměrů atd. a docela často mají snahu vytékat... A to jsem si celý život myslel, že alkalické baterie nemají tuto vlastnost. Dnes je baterie Varta braná z mého pohledu jako jakákoliv tuctová. Lepší zkušenost mám s bateriemi Energizer. Od Energizer používám i lithiové články do dražších měřících přístrojů. Celkem ke spokojenosti.

hoat

Máte pravdu, další velmi dúležitá a nauváděná vlastnost je trvanlivost obalu, aby článek NEVYTEKL a neznehodntil tak napájen zařízení. Někteté i po desítkách let zapomenuté ve starém zařízení nevyrekly, jin třeba po půl roce tečou.

lukas2065
hodnocení

0x

Já kupuji různé baterie. Když jsem používal jednorázové, některé vydržely déle, jiné zase méně – a dokonce mi některé i vytekly. Ale poslední dobou přecházím na nabíjecí baterie. Teď aktuálně používám Panasonic Eneloop Pro AA, HR06, 2500mAh. Ty mají rozhodně delší životnost a zvládnou minimálně 500 cyklů nabití a vybití.

smode2
hodnocení

Mě vytekly jedny nedávno také. Neuvěřitelné. A přitom se spekulovalo že poslední baterie co mohou vytéct, se vyráběly před rokem 1989*zed*

halamus

Potvrzuji negativní zkušenost s alkalickými bateriemi Vatra, taky mi vytekly.

halamus
hodnocení

0x

Já kupuji v LIDLu "baterky" jejich privátní značky TRONIC, je tam velice dobrý poměr cena/výkon a jsou to alkaliky. Za ty peníze neznám nic lepšího. Nejmenší balení má 8 kusů, jaká jsou větší balení, po poměti nevím.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]