Nejste přihlášen/a.
Pěkně zdravím! Mám telefon Alcatel 1 s, starý asi 4,5 roku. Najednou zešednul displej, vše je téměř nečitelné. K ikoně "nástroje", abych zkusila nějak zvýšit jas, se nedostanu. Sousedka říká, že telefon přestává fungovat, na internetu jsem se dočetla, že by mohlo pomoci mačkání postranního tlačítka. Ta tlačítka jsou tam tři. Mačkám je různě, nic se nelepší.
O víkendu mi snad dcera přiveze nějaký starý ještě funkční telefon do doby, než mi děti vyberou nový přístroj. Ale přece jen se ptám, jestli ten šedý displej nemůže být jen dočasná závada. Zrovna tento týden bych měla poměrně hodně telefonovat. Lékaři, administrativa atd.
Zkuste restart telefonu, přiznávám, že návod pro konkrétní typ je od AI:
Standardní restart (pokud telefon reaguje)
Podržte tlačítko napájení na několik sekund.
Když se objeví menu, klepněte na možnost "Restartovat".
Telefon se automaticky restartuje.
Tvrdý restart (pokud telefon nereaguje)
Vypněte telefon: Stiskněte a držte tlačítko napájení po dobu několika sekund, dokud se obrazovka nevypne.
Vstupte do režimu obnovení: Stiskněte a na krátkou chvíli držte tlačítka pro zvýšení hlasitosti a napájení současně.
Puťte tlačítka: Jakmile se objeví logo Alcatel, tlačítka pusťte.
Potvrďte: Pokud se objeví obrázek robota Android, stiskněte krátce tlačítko pro zvýšení hlasitosti a poté jednou tlačítko napájení.
Restartujte: Pomocí tlačítek pro ovládání hlasitosti vyberte možnost "reboot system now" a potvrďte ji stisknutím tlačítka napájení.
Proč se nedostanete na nastavení jasu telefonu, co tomu brání?
Děkuji za odpověď. Asi zítra požádám někoho cizího, aby mi s restarty pomohl. Můj problém je, že jsem na technické věci kopyto z největších. Telefon i počítač mi při příležitostných návštěvách vždy kontrolují děti a už i vnuci. Já sama ani pořádně nevím, jak vypadá ikona nástroje a kde ji hledat, když je to vše šedé a nečitelné. Takže rada, abych stiskla tlačítko napájení, je marná. Nevím, kde je... Patří mi to... Nesmím na ten domácí servis tolik spoléhat.
První varianta: Pokud je displej ještě čitelný, zmačknout krátce boční, menší vypínací tlačítko-telefon zaktivovat, aby se rozsvítil a poté znovu dlouze zmačknout to boční vypínací tlačítko, měly by se objevit minimálně dvě ikony: VYPNOUT a RESTARTOVAT (můžou tam být i další nabídky, jako tísňové volání a zdravotní hlášení, podle aplikací v telefonu).
Druhá varianta: Nechat zcela vybít baterii v telefonu, po napojení na nabíječku by se to "podsvětlení" mohlo změnit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.