Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak změnit fyzickou sim na nano sim?

Od: nualka odpovědí: 8 změna:
Dobrý den, chci si koupit nový mobilní telefon Motorola Moto G54 5G 12GB/256GB Power Edition Pearl Blue. Chci používat své staré telefonní číslo a koupit pouze nový telefon, ale koukám, že tam je Nano SIM/eSIM, mám více telefonů a tel.čísel a tohle číslo ve starém chytrém telefonu, kde mi odchází baterka chci používat v novém telefonu. Nevím jestli si raději nemám vybrat jiný typ telefonu, tenhle mě zaujal, že je docela levný a má dost důležitých funkcí, dobře fotí atd. Ale asi budu mít problém se simkartou, ta stará klasická co mam a je na ní tel.č. které používám, tak to asi není nano sim, ani se z toho nano sim nedá udělat tím, že teď tu simku mám v adaptéru a když odendám všechny adaptéry, tak asi z toho nevznikne nano sim, což je asi ta nejmenší verze fyzické sim? Tel.č. tedy fyzickou simkartu chci dát do nového telefonu dobíjím přes internet banking, není tam paušál. Dá se to podle vás vyřešit z domova nebo budu muset zajít k operátorovi? Ale já už ani nevim, kde jsem tuhle simku kupovala, zřejmě v Tescu, nejsem k tomuhle číslu přihlášená oficiálně pro operátora, takže to bude původní tesco mobile, prostě anonymní tel.č., které používám. Poradíte jakým způsobem změním klasickou sim na nano sim? Nebo tu nano sim vlastně mam a jen odeberu ty adaptéry a když vznikne nejmenší sim, tak to bude ta nano sim? Jsem teprve na začátku zjišťování, tak mě napadlo sem napsat jako naprostého laika. Díky za přečtení a třeba nějaké názory.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

0rion
hodnocení

0x

Záleží na tom, kolik má SIM karta zeslabení, tedy jak moc lze rozlámat na menší části. Dříve šly simky rozlámat pouze na mini nebo mikro-sim. Pokud tedy vaše karta nelze rozlomit na nano-sim, musíte navštívit operátora.

111®
hodnocení

0x

to chce fotku SIM. Z klasické SIM se Nano dělá tak že se vylopne menší. Pokud takovou nemáte dojděte k operátorovi a nechte si ji vymněnit. Pak vyloupnout půjde. Koukám že pozdě..*hi*

google.com/...

bear
hodnocení

0x

Zazálohujte si kontakty na SIM do paměti telefonu. Chytré smartphony s Androidem toto neumí. Umí jen kontakty ze SIM nakopírovat, ale neumí je na SIM zapisovat. Vždy používají paměť telefonu se zálohou na google.

Potom jděte k operátorovi a on Vám vydá novou simkartu se stejným telefoním číslem.

Ta už půjde vyloupat na nanoSIM.

Všechny dnešní telefony používají nanoSIM, pokud to není nějaký tlačítkový Aligátor nebo Evolveo a podobné.

nualka
hodnocení

Děkuji za info. Ještě by mě zajímalo, když mám v paměti telefonu, kde mám tuhle klasickou fyzickou sim, kterou tedy budu vyndavat až později (až budu mít více času) a budu zjišťovat, zda tam není hned na té kartě možnost nano sim, už tu simku používám dlouho a fyzické simky, které se dají odlomit až na nano sim se asi nevyrábějí dlouho? Podle toho bych to taky mohla odhadnout, tak jestli sms zprávy, kterých je fakt hodně, z hodně čísel, tak zůstanou součástí telefonu, navždy i když simka bude v jiném telefonu a paměť smsek se tedy neváže ke konkrétní sim kartě, ale zůstávají k přečtení v mobilu, i když se vyndá simkarta. Myslím, že to tak je, jenže já vždy simku vyndala a pak jí do telefonu dala zpátky, tak nevím, jestli ty sms zprávy v paměti telefonu, které jsem komunikovala přes tuhle fyzickou simkartu mají nějaké časové omezení, když tu simku z telefonu vyndám navždy a telefon si nechám pouze jako nostalgickou vzpomínku. Telefon už mám asi 10 let a sám se v průběhu někdy začne sám restartovat a stalo se, že baterka byla nabitá na hodně a byla jsem venku a telefon se restartoval a najednou tam bylo o dost méně nabito a to se stalo za pár minut pobytu venku. Tak ani vlastně nepotřebuji kopírovat kontakty. Já ani tel.č. moc nevyužívám na klasické volání, protože zpravidla s lidmi volám přes aplikaci na internetu. Volám výjimečně přes fyzický telefon bez internetu, vše vyřizuji online a nejvíce přes emaily.

bear

Nesetkal jsem se z telefonem, kdy by SMS byly vázané na konkrétní SIM.

Zapnete telefon s jinou SIM či bez SIM a SMS se ukáží.

Jen tam místo jména odesílatele bude telefoní číslo (pokud ho nemáte v seznamu).

SMS bude jinak stejná a čitelná.

Pokud chcete mít jistotu, tak si někde v trafice či hypermarketu kupte libovolnou dobíjecí SIMkartu.

Tu pak použíjte jako úložiště Vašich kontktů a budete mít takto zálohu na více místech, kdyby náhodou.

Cena dobíjecích SIM je cca 250kč, což je pakatel.

Hlavně zálohujte.

Taky si zazálohujte případné fotky.

Překopírujte je na microSD kartu.

V novém telefonu doporučuji nastavit na fotky primárně používat microSD kartu. Když se telefon rozbije, tak jen vytáhnete kartu s fotkama a rozbitý telefon zahodíte. Když to neuděláte, tak fotky z telefonu dostane za prachy specializovaná firma, kdy vypájí eeprom paměť přímo z desky a přečte ji přes nějaký přípravek mimo telefon. Zbytečně krkolomné.

Já to tedy tak mám, že mám fotky na microSD a kontakty na SIM a pak na googlu.

vernon
hodnocení

0x
Pokud ten krám umí eSIM, kde spatřuješ problém?

riva
hodnocení

0x

Původní sim se mnou putují tak, že je oříznu na nanosim. Návodů je spousta, namátkou

hodnocení

0x

NanoSIM je fyzická SIM, na rozdíl od e-SIM. Je to nejmenší velikost SIMky. Ano, pokud už je v adaptéru / pouzdře / redukci, pak odeberte adaptér.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]