Nejste přihlášen/a.
to chce fotku SIM. Z klasické SIM se Nano dělá tak že se vylopne menší. Pokud takovou nemáte dojděte k operátorovi a nechte si ji vymněnit. Pak vyloupnout půjde. Koukám že pozdě..![]()
Zazálohujte si kontakty na SIM do paměti telefonu. Chytré smartphony s Androidem toto neumí. Umí jen kontakty ze SIM nakopírovat, ale neumí je na SIM zapisovat. Vždy používají paměť telefonu se zálohou na google.
Potom jděte k operátorovi a on Vám vydá novou simkartu se stejným telefoním číslem.
Ta už půjde vyloupat na nanoSIM.
Všechny dnešní telefony používají nanoSIM, pokud to není nějaký tlačítkový Aligátor nebo Evolveo a podobné.
Děkuji za info. Ještě by mě zajímalo, když mám v paměti telefonu, kde mám tuhle klasickou fyzickou sim, kterou tedy budu vyndavat až později (až budu mít více času) a budu zjišťovat, zda tam není hned na té kartě možnost nano sim, už tu simku používám dlouho a fyzické simky, které se dají odlomit až na nano sim se asi nevyrábějí dlouho? Podle toho bych to taky mohla odhadnout, tak jestli sms zprávy, kterých je fakt hodně, z hodně čísel, tak zůstanou součástí telefonu, navždy i když simka bude v jiném telefonu a paměť smsek se tedy neváže ke konkrétní sim kartě, ale zůstávají k přečtení v mobilu, i když se vyndá simkarta. Myslím, že to tak je, jenže já vždy simku vyndala a pak jí do telefonu dala zpátky, tak nevím, jestli ty sms zprávy v paměti telefonu, které jsem komunikovala přes tuhle fyzickou simkartu mají nějaké časové omezení, když tu simku z telefonu vyndám navždy a telefon si nechám pouze jako nostalgickou vzpomínku. Telefon už mám asi 10 let a sám se v průběhu někdy začne sám restartovat a stalo se, že baterka byla nabitá na hodně a byla jsem venku a telefon se restartoval a najednou tam bylo o dost méně nabito a to se stalo za pár minut pobytu venku. Tak ani vlastně nepotřebuji kopírovat kontakty. Já ani tel.č. moc nevyužívám na klasické volání, protože zpravidla s lidmi volám přes aplikaci na internetu. Volám výjimečně přes fyzický telefon bez internetu, vše vyřizuji online a nejvíce přes emaily.
Nesetkal jsem se z telefonem, kdy by SMS byly vázané na konkrétní SIM.
Zapnete telefon s jinou SIM či bez SIM a SMS se ukáží.
Jen tam místo jména odesílatele bude telefoní číslo (pokud ho nemáte v seznamu).
SMS bude jinak stejná a čitelná.
Pokud chcete mít jistotu, tak si někde v trafice či hypermarketu kupte libovolnou dobíjecí SIMkartu.
Tu pak použíjte jako úložiště Vašich kontktů a budete mít takto zálohu na více místech, kdyby náhodou.
Cena dobíjecích SIM je cca 250kč, což je pakatel.
Hlavně zálohujte.
Taky si zazálohujte případné fotky.
Překopírujte je na microSD kartu.
V novém telefonu doporučuji nastavit na fotky primárně používat microSD kartu. Když se telefon rozbije, tak jen vytáhnete kartu s fotkama a rozbitý telefon zahodíte. Když to neuděláte, tak fotky z telefonu dostane za prachy specializovaná firma, kdy vypájí eeprom paměť přímo z desky a přečte ji přes nějaký přípravek mimo telefon. Zbytečně krkolomné.
Já to tedy tak mám, že mám fotky na microSD a kontakty na SIM a pak na googlu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.