Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Spinač 5V na 220V

Od: juza odpovědí: 7 změna:

Zdravím.Měl bych otázku.Existuje něco ,co by mi pěti volty z USB v televizi spinalo 220V.Myslím tim že z TV vytáhnu kablik z USB ,napojím do nějakého zařízení které by spinalo třebas žárovku a při vypnutí TV by žárovka zhasla.díík

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Prodlužka Master-Slave

Při připojení jednoho spotřebiče do zásuvky MASTER a následně jeho vypnutí vypne všechny zásuvky SLAVE. Znamená to podstatné ušetření nákladů za elektrickou energii. Např. když v zásuvce MASTER zapojíme TV a vypneme ji, dojde k automtickému vypnutí zásuvek SLAVE (DVD, set-top box, repro a jiné.)

https://www.esvit.cz/prodluzka-master-slave-6x2p-t-1-5m-50087#details

---

Odkaz je pouze ukázkový - existuje mnoho druhů zásuvek Master / Slave.

bear
hodnocení

0x

riva
hodnocení

0x

Záleží nač to má být. Existují prodlužky s přednostní (master) zásuvkou. Televizi zapojíš do ní. Když tv zapneš, stoupne spotřeba a sepnou se i ostatní slave zásuvky. V nich máš třeba lampičku, tiskárnu, monitor.

juza
hodnocení

Můžete mi doporučit jakou? Vůbec se v tom nevyznám.

Pokud má vaše lampička příkon méně než 12 W, tak ten odkazovaný Master - Slave Legrand - ale obávám se, že tento typ produktu už nějak vymizel.

Zato se nabízí hafo "chytrých zásuvek"přes WiFi a mobilní aplikací. Tomu úspěšně odolávám, protože opravdu nepotřebuji kvůli vypnutí lampičky otevírat mobilní appku.

hodnocení

0x
Prodávat jsem to nenašel, musel jsem si je kdysi vyrobit sám. Krabice se zásuvkami, usb kablík. relátko a dioda. Ale pro laika to není.
Pro spínání televize ještě bez dálky jsem měl relatko s cívkou napájenou z VHS videa, které ovladač i časovač mělo. A vlastně dodnes mám stejným způsobem pomocí "věže" spínané koncové zesilovače k bednam, které mi už léta překáží nevyužívané v obýváku jako vzpomínka na dávné kalby :)
U té televize jsem to v mládí ani nekomplikoval nějakou zásuvkou, prostě dráty namotaný kolem kolíků vidlice :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]