Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rozdělání baterie z elektrokola

Od: babetka odpovědí: 10 změna:

Dobrý den,

poprosím o pomoc,neví někdo jak rozpůlit tuhle baterii z elektrokola?povolil jsem šroubky po obvodu,nicméně rozpulit se nedaří.Mám dojem jestli to ještě uvnitř není přilepené.Nemá někdo zkušenost?Nejde nabít přes origo konektor.Děkuji všem.

Rozdělání baterie z elektrokola
Rozdělání baterie z elektrokola #2

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Podíval bych se pod tohle, jestli tam není šroubek.
No a taky je možné, že kryt drží oboustranná lepící páska, tak jako v mobilech. Bude stačit nahřát fénem a použit kapanek síly.
Rozdělání baterie z elektrokola #3

hodnocení

1x

Zkušenost s rozebráním obalu baterie nemám.

Musíš hledat a postupovat jemně. Když máš vymontované šroubky, tak hledej skryté šroubky - třeba pod těma samolepkama.

Pokud se dá v mezeře ve spoji kryt roztpáčit, tak se podle toho, jak moc se kryt brání, dá odhadnout blízkost šroubku.

Pokud je ve spoji například silikon nebo nějaké jiné těsnění, pak to musíš postupně oddalovat a doufat, že kryt neprasne. No a pokud je to svařené, tak ten kryt bez poškození asi nerozmontuješ.

Svařené kryty například u síťových adaptérů otevírám potukanim kladívkem po obvodu sváru, většinou povolí.
babetka
hodnocení

Zdravím

právě,že po obvodu se to tak na 2cm dá otevřít,ale drží to uprostřed jako kdyby tam ta baterie byla přilepená.

bear

bery... ty kryty adaptérů jsou spíše lepené. Stačí injekční stříkačkou do spáry nechat zatéct malé množství acetonu a máš to bez násilí :)

mathew
hodnocení

1x

Ty baterie jsou dost hořlavé i bez toho, aby do nich hrabal "odborník" co se na rozebrání musí ptát na poradně. Já vím, že jste se na to neptal, ale chudáci co bydlí poblíž...

babetka
hodnocení

Pro mathew,

nepovažuji se za odborníka,nicméně o bateriich li-ion něco vím a vyměnit bms bych zvládl,jde mi o to nezničit to.Repas bych rozhodně nedělal.Děkuji za reakci.

mate59
hodnocení

0x

Problém může být i v nabíječce.Pokud je to ok, nejčastěji bývá vadná BMS v baterii.Sám bych se do opravy v žádném případě nepouštěl.Jak je stará?Dal bych ji na diagnostiku do servisu,příp. repase.

hodnocení

0x
U komerčně vyráběného zboží je velká šance na youtube najít video kde je do detailů natočen postup.
Když budete mít štěstí může mít jedna paralelní sekce napětí pod minimální hodnotou. Pak stačí za pomoci laboratorního zdroje trochu dobít aby BMS umožnila normální nabíjení.
babetka
hodnocení

Pro ra20z,

děkuji za info,přesně tohle jsem měl v plánu,počítal jsem,že to Bms právě kvůli tomu neumožnuje nabít normální nabíječkou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]