Nejste přihlášen/a.
Tady to není správná porana pro vás, většina odpovídajících odmítá dražší věci. Osobně poižívám iphony od jedničky a vždy si koupím nový kus.Nikdy jsem neměl žádný problém.Super je přenos dat, fotek a videí do nového zažízení, Pokud stahujete hodně videí a fotek, hodně fotíte užijete určitě 17Pro. Koupě 17tky by vás třeba časem mrzela. PS. už moje babička říkala, nejsem tak bohatá, abych si kupovala levné věci.
Porovnejte si parametry a rozhodněte se podle vašich priorit, například
alza.cz/...
Pro mě osobně by například byla důležitá kvalita a možnosti fotoaparátu. Model "Pro"už nahradí velmi slušný kompaktní fotoaparát, takže takže vám stačí na kvalitní fotodokumentaci, standardní reportážní fotografii (použitelnou i do internetových médií), ba i na nějaké to "umění". Jsou-li kvalitní fotky důležité například pro vaši profesi, může být těch 10 tisíc navíc dobrou inevsticí.
Pro jiného bude důležitý výkon některých specializovaných aplikací. Těm nerozumím.
Pro "normální život"(sociální sítě, rodinné fotky, videa, běžné aplikace...) jsou špičkové oba, i "morální státrnutí"bude u obou podobné.
@stir: jenom upřesnění - v Indii se vyrábí pouze pro americký trh a to proto aby Apple obešel americká cla na čínské zboží. Pro zbytek světa se pak iPhony, včetně 17-ky, vyrábí v Číně.
Chlubíte se Popisujete svou finanční situaci, ale neradíte tazateli "ajfon", který, ať už je na tom s penězi jakkoliv, je bez rozmyslu rozhazovat hodlat nehodlá.
Jenže to vám tady těžko někdo poradí, protože "vyplatit se" znamená pro každého něco jiného a nikomu jste neřekl, co to znamená pro vás.
Pro mě by se nový telefon vyplatil, kdyby cena jeho zakoupení nebyla vyšší, než přínos, který by měl proti mému stávajícímu.
Můj stávající umí volaní a SMS, na složitější věci mám výrazně lepší počítače, takže nový telefon to nemá čím trumfnout a tudíž se mi nevyplatí. (Navíc co o nových telefonech slýchám, tak by to pro mě bylo spíš zhoršení užitkových funkcí.)
Mě se vyplatil počítač za 60.000 Kč, protože jeho výhody využiju a stojí mi za to.
(A na druhou stranu se mi vyplácí mít jako přenosný notebook, co jsem před 13 lety koupil za 6.500 Kč a postupně do něj dokoupil tři baterie a dvě klávesnice, protože na přenosné účely mi slouží líp než co je v dnešní nabídce.)
Vídám spoustu dotazů na počítače do 10k, do 20k a věřím, že se jejich majitelům vyplatí pro jejich potřeby a moje by pro ně byly buď zbytečně výkonné a drahé, nebo nepoužitelně slabé. Mě by se ty jejich nevyplatily, protože mám pro ně jiné použití.
Takže si nejdřív ujasněte, co od toho mobilu čekáte, čím bude lepší než to co máte teď a jakou to pro vás má cenu a odpověď z toho vyplyne sama.
(A třeba "budu za machra a budou mi ho závidět" je pro někoho docela validní odpověď a důvod ke koupi, pro jiného naprosto zanedbatelný důvod. "Starý se mi rozbil, nemám čím volat" je taky naprosto dostačující důvod ke koupi nového. Někdo chce používat vestavěný foťák, jiný potřebuje velké úložiště, jiný vše poměřuje kvalitou hlasáku, jiný potřebuje hlavně dlouhou výdrž ... 100 lidí, 100 chutí)
@mcgyver:
Fotíte hodně a rád - pořiďtě si 17 PRO. Pokud nejste fotograf-fanatik, pak plně postačí klasická 17-ka. Máte-li obavu, michochodem nepodloženou, že se bude lak z hliníkového rámečku loupat - kupte si k němu obal a na displej nalepte fólii nebo sklo. Nechcete hliníkové pouzdra, ale titan? Pak si kupte iPhone Air, zaplaťte tu hroznou sumu a k němu si přikupte rovnou power banku - budete jí potřebovat! Ta power banka ale musí být max 5000mAh. Ta větší, mám teď na mysli třeba 10.000 mAh se Vám na Air stejně nevejde - vadí jí výstupek s kamerovým modulem ![]()
Jestli sleduješ youtubery se zaměřením na Apple, tak víš, že iphony šli totálně s kvalitou dolů. Aktiálně se řeší nekvalitní case z hliníku, kde se olupuje lak barvy. Předchozí generace měli Titan.
Takže kdo by chtěl předraženou sr*čku v dnešní době, kdy kvalita je sestupná.
Jen někdo, kdo je zaslepenej v Apple a nesleduje aktuální dění kolem toho.
Viz mára nebo ducklock a další youtubeři.
Osobně mám odolenej Samsung.
stále existuje velký okruh lidí, kteří žijí v tom kultu, že Iphone je něco extr
a a stále je top...bohužel ta doba je už dávno pryč
Tvrdit tu můžete co chcete, asi jste iphone neměl. Pokud věříte nějakým recenzím, též jsem recenze psal,i když v jiném oboru, byly vždy účelové a mnohdy i finančně oceňované. Je to asi jako by jste psal že mercedes již není nic extra, ta doba že je již pryč.
@tona: ![]()
@bear: můžete poslat konkrétní odkaz, kde se řeší olupování laku. Nazýváte předraženou sr*čkou třeba i "samsonga" za 25tis?
@krtek6: jestli je něco extra, to je věc osobního názoru a vkusu. Já používám iPhony od modelu S4 a nikdy žádný model PRO nebo PRO MAX, vždycky je tu základní verzi - pro mé účely naprosto dostačující. Nebudu a nechci polemizovat o výhodách a nevýhodách, uvedu jen jeden fakt z mého pohledu - iPhone nemá jako systém Android! A věřte, že vím o čem mluvím, telefony s Androidem jsem si prošel také.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.