Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak na mobilní internet?

Od: frantiseek odpovědí: 10 změna:

Dobrý den, po zrušení internetového připojení i wifi ze strany operátora (vše v pořádku oznámil atd. atd.) se náš 80letý člen rodiny chce i nadále na svém chytrém mobilu (O2, předplacená karta) denně dívat na počasí, zprávy apod. Jak to řešit? Musí mít datovou SIMku? Nebo kde a jak si má koupit datový balíček, co má žádat, aby - jak píši - mohl denně cca 15 min POUZE číst zprávy v mobilu? Mám představu nějakého flash disku s daty za 300,- kč na půl roku... při této "spotřebě"... Poradíte, prosím? Děkuji

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

re4zon
hodnocení

1x
zbozi.cz/...
Nic moc levnejsiho na rok asi nebude.

hodnocení

1x
300 Kč na půl roku je poněkud úsměvný požadavek. Normální operátor typu kaktus má cca 1kc/MB. Mobilní Opera umí komprimaci dat, blokuje reklamy a ušetří tak cca polovinu spotřeby. Pokud si nebude prohlížet videa, nemuselo by to být tak nákladné. I tak je ale lepší použít nějaký balíček třeba s 1gb na měsíc. Samozřejmě O2 je jeden z nejdražších operátorů, nechápu že kolenovrt je zrovna u něj. Dědu si může vzít někdo třeba pod firemní rodinný tarif popř se domluvit se sousedem na jeho WiFi. Možností je víc.
zero

O2 má balicek 50Gb na rok za 999.

Ano, něco takového má smysl. Simku na data a k tomu simku na výhodnější volání. A jak píše rádce dále - vypnout data všem aplikací, které to nepotřebují. Pro jistotu použít tu Operu s kompresí dat.

hodnocení

1x
Svého času jsem používal od T-mobile balíček "Data na rok" (= 2 GB měsíčně). Manželce stačí dodnes, ale je potřeba data zakázat všem aplikacím, která jej nepotřebují. V akci stává kolem 699 Kč.

hodnocení

0x

SIM-ky jsou v zásadě všechny stejné. Jistě, může se vyměnit za modernější s 5G atp (zdarma).

Ať požádá o datový tarif dle možností jeho / vaší kapsy.

Data se resetují jednou za měsíc a nespotřebovaná date se nevracejí. Stačí vám nejlevnější tarif.

---

O2 tarify 2025, ceny volání a SMS, data. Přehled tarifů O2
https://www.kurzy.cz/tarify/o2/

tudg
hodnocení

0x
Jenže ta O2 prepl. Je hra s ohněm, máj to divní, strhaj asi 30kc zan ale limit je blbý.
halamus

Nerozumím jazyku vašeho kmene.

hodnocení

0x
49kc na den neomezeně. To je ale už pálka.

hodnocení

0x

Mám dobrou zkušenost s GoMobilem. Dává možnost domluvy tarifu na míru a nabízí mnoho tarifů (doporučuji na jeho stránce prohlédnout ceník). Našel jsem tam například tyto věci:

Jak na mobilní internet?
Jak na mobilní internet? #2

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]